How to get back in the game after a bad week

beautiful-roses

English: I am a pretty controlled person. Not that I don’t work without control because at the same time I am very spontaneous. The way it should be understood is more that I work best (read: feel the happiest) when I make plans, systems and goals for my daily life in order to get everything done that I need to do. It can be systems like preparing my lunch the night before, planning my outfits the night before, pack my bag the night before, have a sleeping pattern and so on. These systems help me in my daily life, and if I miss them it is like an avalanche of my daily life that just falls apart. That happened last week.

It all began with Tuesday when I met my friend for breakfast. We had such a good time and we ended with ice coffee on a roof in Copenhagen. Despite the cold fall weather, the sun was shining right on us so we could sit in our t-shirts only. I had a lecture at university in the afternoon, but before I knew it I told myself I didn’t have to go. My brain agreed with the argument that I hadn’t done my reading for class, so I could just skip the lecture and read at home the same night. Did I get to read at home that night? Nope.

The other thing that happened this week is that I have been sleeping like a baby. Not good, just so much. We are talking 12 hours a day. The day doesn’t have enough hours for that when going to school, having to work and writing a blog! I’ve just been sleeping, sleeping some more and whenever I finally woke up I had no motivation to get on with my day. Help. Why am I so tired? I suspect that it is the weather and darkness’ fault, but it is only October. I don’t have time to go through the next (at least) four months like this.

Now I am here. A week has passed, I have skipped so many lectures. I haven’t opened a book nor read anything for school. I haven’t worked out. I haven’t blogged. I haven’t worked. Do I want to? Yes. Do I have the motivation to do anything? No. In that sense it has been a really bad week. I know myself – I just have to get back on the horse with my good routines in order to get my motivation back and start working hard to achieve things again. You definitely don’t do that by staying in bed!

If my story sounds familiar to you, then tell yourself that it is ok to have an unproductive week once in a while – as long as you make sure to get back in the game. Here are some advice on how you get more organized and productive (tips that I usually swear by!)

Read: 10 things to remember if  you are having a bad day.

How to  get back in the game after a bad week (stay productive and organized)

  • Plan! In order to make your daily life work as a little factory help yourself. Prepare your lunch the night before. Pick your outfits the night before. Pack your workout clothes and pack your bag (that way it will be less likely that you skip the gym. It is kind of a failure to skip the gym if you are packed and ready to go and you have been carrying your gym clothes around the whole day!)
  • Create a sleeping pattern! This is a trick that I am still working on. If you get your body used to going to bed the same time every night and getting up early every morning, it won’t be so tough to wake up early in order to get up and do things.
  • Make goals! They have to be tangible and operational. This means that you shouldn’t challenge yourself to much. A good goal could be something like “work out three times a week”. It is not too big a mouthful, and if that goal is a success you can always expand the goal and make it a goal to work out four times a week. Catch my drift?
  • Stay active! This one is key for me. I have endless amounts of energy if I get up rather early and leave my bed in order to do things. Then I can keep going to whole day and get everything done. If I,on the other hand,  stay in bed too long, I have no motivation or drive to get up and do things. Therefore – stay active and get up!

Do you like my advice? And do you have any tips for me on how to be less tired and how to get up earlier in the morning?

________________________________________

Dansk: Jeg er et ret kontrolleret menneske. Ikke at jeg ikke fungerer uden, for jeg er samtidig også meget spontan. Det skal mere forstås som, at jeg fungerer bedst (læs: er gladest), når jeg lægger (nogle) planer, systemer og mål, jeg sørger for at følge. Det kan være lige fra at lave madpakke til skolen aftenen før, lægge et sæt tøj klar til dagen efter aftenen før, sørge for at pakke tasken med træningstøj, så det er klar og planlægge hvornår, jeg skal læse lektier. Det er små systemer, der hjælper mig i hverdagen. Hvis de små systemer og planer glipper for mig, så går det først ned af bakke. Og det er gået ned af bakke i denne uge. Ikke at det har været en dårlig uge. Jeg har jo haft fødselsdag og er blevet fejret, og det var skønt. Jeg har bare ikke fået lavet særlig meget produktivt.

Det hele startede med, at jeg var sammen med en veninde i tirsdags, og vi hyggede os noget så gevaldigt. Vi skulle egentlig bare spise morgenmad, men så blev det også til, at vi hoppede forbi nogle butikker for at window-shoppe lidt. Så begyndte solen at skinne, og vi satte os op på Illums tag og drak kaffe. I t-shirts. Så meget varmede solen i det ellers modbydeligt kolde efterårsvejr, der har ramt os. Det var så hyggeligt og dejligt. Det betød så, at jeg da ikke bare kunne smutte for at nå min 14.25 forelæsning. Sagde jeg til mig selv. Jeg argumenterede efter med, at jeg jo heller ikke havde fået læst det hele, så jeg kunne jo bare tage hjem og læse om aftenen og så gjorde det ikke det store, at jeg havde droppet forelæsningen. Fik jeg læst om aftenen? Nej.

Det andet der fik min uge til at gå galt er, at jeg har været umættelig, når det kommer til søvn. Jeg ved ikke, hvad det er og hvorfor, men det er i hvert fald ret irriterende. As we speak, har jeg brugt 15 ud af 24 timer på at sove, og det holder altså ikke. Jeg er bare træt, træt, træt som en gammel havelåge. Og jeg tror også på, at man bliver træt af at være træt. At hvis jeg bare står op og langt væk fra sengen, så er jeg egentlig ikke så træt. Men det kræver jo, at der er noget at stå op til eller for, for ellers snoozer jeg. Selvom jeg har sagt til mig selv, at jeg skal stå op. Pludselig vågner jeg op, og klokken er 12, og jeg er sur på mig selv og føler, at min dag er smadret. Og min motivation har bare været ikke-eksisterende på alle niveauer. Hjælp mig. Hvorfor er jeg så træt?

Lige pludselig sidder jeg her. Jeg har kun fået trænet én gang på fem dage, selvom jeg gerne ville træne tre gange om ugen (det dog kan stadig nåes siger den optimistiske del af min hjerne). Jeg har overhovedet ikke åbnet en studiebog. Gider jeg? Nej. Motivation, hvor er du! Jeg har ikke fået blogget. Jeg har heller ikke fået arbejdet. Det er også det hårde ved mit freelance-arbejde, at jeg skal være min egen primus motor. Det fungerer for det meste rigtig godt, men det kræver altså også en vis form for rygrad, som jeg slet ikke har haft i denne uge.

Hvis ovenstående lyder bekendt, så sig til dig selv, at det er ok at have en uproduktiv uge, så længe du sørger for, at get back in the game. Det skal jeg nu! Derfor, når jeg udgiver dette indlæg og lukker ned for computeren, så ifører jeg mit træningstøj og løber over i fitnesscenteret. Bare rolig, det er ikke så overskudsagtigt, som det lyder. Jeg er #blessed med et fitnesscenter, der ligger 80 meter fra min hoveddør.

Her er lidt andre tips til, hvordan du bliver mere organiseret og produktiv (som jeg normalt er fast tilhænger af)

Læs også: 10 ting du skal huske, hvis du har en dårlig dag.

  • Planlæg! Læg dit tøj klar om aftenen, pak din taske, pak træningstøjet og lav en sund madpakke. Der er så mange fordele ved at planlægge, hvor hvis du har et mål der eksempelvis omhandler træning eller at spise sundt, så bliver det så meget nemmere at undgå fristelser i kantinen, hvis du har en lækker og sund madpakke med, der også holder dig mæt. Det bliver også nemmere rent faktisk at komme over i træningscenteret, hvis det hele er planlagt, for det er godt nok et nederlag at droppe træningen, hvis du har træningstøjet med i tasken og har slæbt rundt på det hele dagen.
  • Skab en fast søvnrytme. Dette punkt er noget jeg stadig prøver på. Jeg er typen, der sover 12 timer, hvis jeg ikke bliver vækket, og jeg føler mig altid træt, når jeg vågner, lige meget hvor meget, jeg har sovet. Jeg er også en uendelig snoozer. Det er især slemt, hvis jeg ikke har morgenplaner, der indeholder andre mennesker end mig selv i dem. For eksempel morgentræning eller en morgenforelæsning. En fast søvnrytme skulle både være godt og sundt for dig, og det vil også gøre det nemmere at stå op til den rigtig tid hver morgen. Så når du uden problemer at komme til morgenforelæsning og morgentræning, og hvis der så er en morgen, hvor du først har forelæsning meget senere, så står du selvfølgelig bare op og læser indtil forelæsningen. #goals!
  • Lav mål for dig selv (de skal være operationelle!). Hvis du er bare lidt et konkurrencemenneske, så vil dette virke, for så findes nederlag ikke. Lav nogle mål for dig selv som ikke vil være alt  for svære at holde og start småt ud. Eksempelvis med tre gange træning om ugen.
  • Vær aktiv. Det fungerer for mig. Jeg har uendelig energi, hvis jeg først er out and about og har en dag fyldt med planer. Så når jeg det hele. Men hvis jeg først er endt i sengen med lidt ondt af mig selv, så får jeg intet gjort. Heller ikke blogget, selvom det bare handler om at gribe computeren og skrive. Derfor (selvom det virkelig ikke altid er så let, som det lyder) så stå op og få noget ud af dagen. Det giver dig bare mere energi!

Kender I til min beskrivelse af tider uden motivation og produktivitet? For mig er min hverdag som et slags puslespil, og hvis en af mine brikker (systemer) går i stykker, så fungerer det slet ikke. Som en lavine af dominobrikker, der falder sammen, hvis én brik vælter. F.eks. at min hjerne siger, at hvis jeg allerede har spist usundt den dag, kan jeg ligeså godt fortsætte i samme stil. Eller hvis jeg er kommet for sent op til én forelæsning, kan jeg ligeså droppe den næste. Og sådan er det altså ikke! Men kender I den følelse?

 

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment

en_USEnglish