How procrastinating can actually be a good thing…

Lige nu hoster jeg en konkurrence på min Instagram, hvor du kan vinde seje Regitses bog ‘Freelancer’, der guider dig til et succesfuldt freelanceliv på et personligt og karrieremæssigt plan. Deltag her <3

Happy January everybody! Did you have a good start to the new year? I did, for sure! While I used to get January blues, this year is very different. I feel happy, free as a bird and up for some serious #gtd – getting things done. I am no longer restrained to a 9-5 office job which is without a doubt the reason that I feel brilliant and free as a bird.

My main goal for January is to write my last paper for the 5th semester of my studies. Frankly, I am not in the mood for writing academic papers (I mean, are you ever?), but the fact that I have a whole month of freelancing and being on my own schedule to do it makes it way more doable.

With that being said, I’ve already done tons of procrastination. And I’ve done some thinking about how procrastinating is not entirely bad. I remember last year I was on a deadline for an exam paper, and I suddenly found myself adding those little adhesive felt pads to my dining chair legs, so they wouldn’t scratch the floor. What a procrastination!

So far, instead of working on my exam, I’ve procrastinated by:

♥ Going to the gym three times, and it’s only Jan 7!
♥ Writing a complete NYC guide – it took a looooooong time to put together. I hope you love it <3
♥ Drinking one-too-many cappuccinos (while pretending to write the paper) at Skål.
♥ Cooking! Twice so far. Who would have thought?!
♥ Writing an article about the finances behind divorces for Spiir.
♥ Starting a new project for Skål – which will hopefully become reality soon. It’s sustainable, it’s a beauty product…. #staytuned
♥ Finished the first season of ‘My Brilliant Friend’ on HBO. So amazing!
♥ And started watching ‘Surviving R. Kelly’. Awful, heartbreaking, but so important. Watch it and please don’t ever listen to his music again.

See? Procrastinations can actually be a good thing. So far, not writing on my paper but doing other things has kept me very focused and effective, because whatever I substitute the paper writing for needs to be a good alternative!

Wish me luck on the paper… So far, I’ve written 3 out of 20 pages. So far, so good, and the deadline is not until Feb 1st.

God januar, søde venner! Jeg håber, I er kommet godt ind i det nye år indtil videre, og ikke er for hårdt ramt af january-blues. Det plejer jeg altid at blive, men ikke i år. Generelt er jeg ikke til at skyde igennem for tiden. Med andre ord er jeg fuld af energi og har det bedre, end jeg har haft i lang tid! Det hænger helt sikkert sammen med, at jeg ikke længere har et skema, hvor jeg sidder på kontor nine-to-five og så også arbejder alle andre tider af døgnet. Nu føler jeg mig fri som en fugl og så klar til at #gtd – getting things done, og det føles skønt at være herre over mit eget skema.

Mit vigtigste projekt for januar er at skrive min sidste eksamen for 5. semester på CBS. Ærlig talt er jeg ikke den største fan af at skrive akademiske opgaver og gå til eksamen (det er nok de færreste der er det…), men der er ikke rigtigt nogen vej uden om. Og derfor har jeg forsøgt at give mig selv de bedste forudsætninger for opgaven ved at gå i gang i GOD TID, så jeg ikke ender med at sidde de sidste par dage inden deadlinen sved på panden og galloperende hjerter og tanker om, at nu dumper jeg og bliver også smidt ud af skolen…

Derfor er jeg allerede i gang – selvom opgaven førs skal afleveres den 1. februar. Og ved at være gået i gang har jeg fået øjnene op for overspringshandlinger. Dem kender jeg alt til. Jeg kan huske sidste år og jeg sad og knoklede med en eksamen, og pludselig fik jeg den indskydelse, at jeg måtte rejse mig op og sætte de der små filt-dimser under mine spisebordsstole. WTFFFF brain!  Men denne gang jeg har fundet ud af, at overspringshandlinger ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Denne gang har de faktisk været en positiv ting for mig.

Så indtil videre har jeg ‘overspringshandlet’ i stedet for at skrive eksamen ved at…

♥ Træne hele tre gange, og det er kun den 7. januar! Wuhu (og helt sikkert også en grund til, at jeg er glad, for om jeg vil det eller ej, så er træning en sikker kilde til glæde og velvære)
♥ Skrevet og udgivet min NYC-guide – langt om længe. Den tog mange timer at sammensætte, men I har taget så godt imod den, så det var det hele værd <3
♥ Drukket lidt for mange cappuccinoer hos Skål og hygge-snakket med alle, vores skønne loyale kunder – perfekt undskyldning for ikke at skrive eksamen…
♥ Lavet mad! To gange endda – hvem ville have troet det?! #stolt!
♥ Skrevet et informerende indlæg til Spiir om økonomi, når man bliver skilt. Den slags indlæg kræver en del research, så det var virkelig en fed ‘overspringshandling’.
♥ Er gået i gang med et nyt projekt for Skål. Det er ret sjovt og indebærer genbrug af nogle af vores produkter og skønhed… Kan I mon gætte, hvad det er?
♥ Set hele første sæson af ‘Min geniale veninde’ på HBO. Den fineste serie. Jeg har stadig tilgode at læse bøgerne, som min veninde har talt om i årevis.
♥ Og så er jeg begyndt at se dokumentarserien ‘Surviving R. Kelly’. Fuldstændig frygteligt og sørgeligt – se den – og please, lad vær med at lytte til hans musik mere… Jeg går og venter (og håber) på, at Spotify og YouTube sletter hans musik fra deres sider…

Så overspringshandlinger behøver ikke at være en dårlig ting, vel? Det er som om, at hvis jeg vælger at lave andre ting end at skrive min eksamen, så skal det være noget produktivt. Og det tvinger mig til at fokusere og være effektiv og vælge gode alternativer i stedet for at skrive eksamen, så jeg kan retfærdiggøre overfor mig selv, at jeg ikke skriver eksamen, men at det er okay, at jeg laver noget andet.

Ønsk mig held og lykke med eksamen! Selv tæller jeg dagene ned til den dag, jeg ikke længere skal være underlagt eksaminerne to gange om året og glæder mig til den dag.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish