INTERVIEW AND COFFEE TALK WITH MODEL ANNA HOLMTOFT

Interview with Anna HolmtoftENGLISH (DANISH VERSION BELOW) It is Thursday, and you know what it means… That it is time for another interview and coffee talk with inspiring, creative girl bosses and entrepreneurs. This time I have gotten Anna Holmtoft to join me for a virtual cup of coffee. We talk future dreams, and multitasking or single tasking and what Anna loves and dislikes about her job.

Anna is first and foremost beautiful – and a model working for Danish and International fashion brands such as Asos. I met Anna in Berlin last year when she was the model for a project I was managing. Please use Google Translate to translate the interview from Danish.

SEE ALSO: INTERVIEW WITH SANDRA WILLER, INTERVIEW WITH LAURA LUNDSGAARDCHRISTINE DELMAR & CECILIE SLEMMING

_______________________________

DANSK: Det er torsdag, og det betyder, at jeg har planlagt et indlæg med et interview til jer. Jeg har nemlig samlet en række seje, kreative og dygtige piger, der kan lidt forskelligt. Hvad det er, deler de i et interview over en virtuel kop kaffe med mig. I dag er det Anna Holmtofts tur.

Anna er gudesmuk og arbejder som model for forskellige danske og internationale fashion brands såsom ASOS, samtidig med at hun går i gymnasiet. Jeg har ladet mig fortælle, at det til tider kan være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed, men det formår Anna. Jeg mødte Anna i Berlin sidste år, hvor hun var model på et projekt, jeg ledte. I interviewet fortæller Anna om, hvad elsker ved sit job, hvad hun knap så godt kan lide, og hvordan hun junglerer med sine forskellige hatte på.

LÆS OGSÅ: INTERVIEW MED SANDRA WILLERLAURA LUNDSGAARDCHRISTINE DELMAR & CECILIE SLEMMING

Hvad er det fedeste ved at være model?
Det er alle de mange steder og forskellige mennesker, som jeg møder, når jeg er ude og arbejde i både ind- og udland. Det er unikke oplevelser hver gang; lærerige, sjove og hyggelige. Det, at det ikke er til at vide, hvornår det næste job kommer, gør også, at jeg løbende får små overraskelser, da det af og til er med kort varsel, jeg får et job.

Og det værste?
Det, at det ikke er til at vide, hvornår næste job kommer kan selvfølgelig også være en ulempe. Det kan gøre det lidt mere usikkert for mig at planlægge ud i fremtiden, men indtil videre har jeg kunnet få det hele til at fungere, så det er ikke så slemt igen.

Hvordan formår du at nå både at være model, gå i gymnasiet, træne, arbejde og også have tid til dit privatliv? Jeg tager en dag ad gangen, men tænker alligevel fremad. Jeg træner, så mange dage jeg har tid, og lektier i skolen forsøger jeg at lave i god tid, så jeg ikke er bagud pludselig, hvis et job skulle dukke op. Jeg kan godt lide at være spontan, og hvis jeg tager én dag ad gangen, så nyder jeg mere momentet og stresser ikke så meget over alt, hvad jeg skal nå en given uge eller lignende for eksempel.

Hvad gør du, hvis du har en øv-dag?
Musik er et virkelig godt middel for mig til at lukke af og kunne tænke over tingene, hvor jeg også kan søge at vende noget negativt til noget positivt via nogle gode toner. Ellers er en træning for mig et god getaway, hvor jeg kan bruge min energi fornuftigt i stedet for at rende og blive irriteret af alle mulige ting på en øv-dag.

Klager du, hvis du ikke er tilfreds med maden på en restaurant, eller der eksempelvis er hår i maden?
Ja, det gør jeg som regel. Når jeg er ude på restaurant, er det jo en madoplevelse, jeg ønsker at betale for. Føler jeg ikke, den ikke optimal, må jeg jo gøre opmærksom på det, der trækker oplevelsen ned.

Er du typen, der altid har en million tabs åbne på din computer eller åbner du dem, færdiggør dem og lukker dem straks igen?
Jeg kan ikke lide at have for mange ting åbne på hverken min computer eller opgaver i hverdagen. Så jeg åbner en tab på computeren og lukker den, så snart jeg er færdig med den. Det er mere overskueligt og mindre stressende.

Multitasking eller singletasking?
Igen hverken eller. Med singletasking føler jeg, at jeg er mest effektiv med den ting, opgave eller lignende, jeg er i gang med i momentet, men med multitasking føler jeg, at jeg klarer flere ting på én gang. Fx hvis jeg lige catchet op med en ven i telefonen over træning eller laver den ene lektie under et andet modul i skolen, så føler jeg, at jeg slår to fluer med ét smæk. Dog glemmer jeg, at jeg så ikke fokusere på det, jeg egentlig er i gang med i momentet, hvorfor jeg må indrømme, at jeg bør blive bedre til singletasking.

Hvor ville du flytte hen, hvis du skulle bo et år i udlandet?
Jeg ville smutte til London eller Paris; Byer med en masse liv, seværdigheder, kulturelle miljøer og et utal af muligheder for at opleve nye ting. Det elsker jeg. Så det ville da være en et fantastisk år at kunne indleve sig i en af de byers sociale miljø, hvoriblandt en masse forskellige mennesker og steder er at opleve. Det kunne da være sjovt.

Hvad får dig til at føle, at du bliver uretfærdigt behandlet?
Hvis jeg oplever, at folk er dobbeltmoralske i givne situationer, så føler jeg mig uretfærdigt behandlet. Man bør behandle andre, som man selv vil behandles. Forventer fx mine venner mere af mig i form af tid til at ses, at jeg skal holde på deres hemmelighed, men ikke omvendt, så føler jeg mig uretfærdigt behandlet. Mange af os er ligemænd og bør behandles ud fra det.

Er du et a- eller b-menneske? Og hvad tid står du op?
Jeg er et a-menneske. Jeg er virkelig dårlig til at sove længe, selvom jeg er gået i seng midt om natten. I hverdagen står jeg op 6:45, så jeg lige har lidt under en time at hygge mig i inden skole. Men jeg kan nu godt lide at ligge længe under dynen i weekenden.

Hvornår bliver du sur på dig selv?
Når jeg føler, jeg har spildt min tid. Jeg vil virkelig gerne have det bedste ud af hvert øjeblik, om det så er i skolen, til træning, alene eller med andre. Hvis ikke jeg føler, jeg har fået nok ud af min tid med enten afslapning, lektier eller andet, så irriterer det mig lidt. Men det er også kun fordi, der er så meget, jeg gerne vil nå.

Hvilken egenskab er du glad for ved dig selv?
Jeg er en meget loyal person. Jeg går meget op i ærlighed, og at man kan stole på mig og regne med mig, og det kan man. Altså, jeg vil gerne behandles af andre, som jeg behandler dem, og jeg har brug for en person at snakke med, være med og opleve med, som er sig selv, ærlig og trofast. Jeg hader løgne, så derfor er loyalitet og ærlighed da egenskaber, jeg er stolt af at besidde.

Og hvad er en ting ved dig selv, der irriterer dig?
Afhængigheden af telefonen. Den fylder for meget. Selvom jeg primært bruger den til at holde kontakt med samtlige sociale relationer, så bør den ikke være så hyppigt brugt, som den er af mig. Det er en ting ved mig selv, jeg godt kunne lave lidt om på.

Er du introvert eller ekstrovert?
Hverken eller. Jeg elsker at møde nye mennesker og tilbringe min tid med venner, for på den måde lærer jeg også en masse, oplever forskellige ting og har nogle sjove stunder. Og jeg har da mange forskellige venner i forskellige vennekredse, hvorfor der kan være en bred variation i, hvad jeg er ude og lave og opleve i selskab med andre.

Samtidig har jeg også brug for at være alene. Der stresser jeg af, får tænketid og skal ikke tænke på andre end mig selv. Det giver mig også en vis ro og energi til, når jeg så endelig skal ud og omgås med forskellige mennesker en hel dag.

Hvad ville du gøre, hvis du vandt en million?
Jeg ville købe en flybillet til somewhere… I don’t know. Somewhere new. Tage til maldiverne eller sådan noget. Der har jeg aldrig været. Tage lidt tid væk og bare nyde livet; købe den mad, de ting og de oplevelser, jeg vil.

Hvad vil du gerne nå at opleve inden for det næste år?
Jeg bliver student til sommer, og så skal jeg bare nyde mit sabbatår. London er planen i første omgang; 3-4 måneder. Så hjem og tjene lidt penge ind og så en længere rejse til ”langt væk”. Asien eller Australien, der har jeg aldrig været. Jeg vil gerne opleve naturen, kulturen og mennesker disse steder; stresse af og have en hammer god tid.

Hvad er det bedste råd, du vil give videre til andre?
Jeg tror, vi er mange, der hele tiden tænker fremad og glemmer at nyde dagen i dag; om det er mandag, onsdag, fredag eller søndag. Weekend er det bedste, men de andre dage kan altså også give mange gode oplevelser. Så ja, nyd nue.

Følg med i Annas liv her på Instagram, hvor det især bliver spændende at følge hendes tid som studine om bare et par uger. <3

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment

da_DKDanish