Interview and coffee talk with Karoline from Hvid Kaffe

Interview med Karoline fra Hvid Kaffe

 

ENGLISH (DANISH VERSION BELOW): It is a new month, and it is time for a new interview and coffee talk with one of my absolute favorite bloggers, Karoline from Hvid Kaffe.  She is talented, awesome and her blog is not like any other blogs I know. It is very refreshing, funny and distinct! Please read my interview with Karoline using Google Translate.

SEE ALSO: INTERVIEW WITH SANDRA WILLER, INTERVIEW WITH LAURA LUNDSGAARDCHRISTINE DELMAR,  CECILIE SLEMMING & ANNA HOLMTOFT

__________________________________

DANSK: Kender I Karoline fra Hvid Kaffe? Det gør I sikkert, og hvis ikke, så skynd jer lige at klikke her og læs. Da jeg faldt over Karolines blog, blev jeg så opslugt, at jeg slugte alle de indlæg, hun havde skrevet. Heldigvis, havde Karoline kun blogget i et par måneder på daværende tidspunkt. Der var altså ikke fire års indlæg at læse, men havde der været der, havde jeg også læst dem. Jeg elsker(!!!!) Karolines Hvid Kaffe-blog.

Karoline har en helt speciel, distinkt måde at skrive på. Det kommer vi også ind på i nedenstående indlæg. Derudover er hun sej, helt sin egen og original. Der er ikke noget med insta-worthy morgenmadsbilleder og outfit-billeder på Hvid Kaffe. Derimod er der anbefalinger fra Lidl, personlige indlæg, der næsten kan gøre ondt at læse og samt bramfri historier om livet som ung journaliststuderende.

Jeg har været så heldig at få lov til at interviewe Karoline. Fra hendes svar fandt jeg ud af, at hun nok er mit spirit-animal. Jeg drømte også om at blive journalist for Vi Unge, da jeg som 9-årig begyndte at læse bladet. Jeg har ingen tålmodighed, og jeg bliver gal i skralden, hvis folk går langsomt foran mig, og jeg ikke kan komme forbi dem. Karoline elsker også Berlin, og det er vist sigende nok! Læs mere om Karoline, om at gå på Journalisthøjskolen og lidt om, hvad hun synes om sig selv <3

LÆS OGSÅ: INTERVIEW MED SANDRA WILLERLAURA LUNDSGAARDCHRISTINE DELMAR & CECILIE SLEMMINGANNA HOLMTOFT

Hvorfor tror du, at du på så kort tid har fået succes med din blog?
NEMT. Meget tilfældigt, men også meget heldigt, var Miriam faldet over min blog, som hun anbefalede på sin egen blok. Siden den dag gik det ret godt. Eller, det gjorde det jo egentlig også før, der var bare knapt så meget aktivitet.

Kommer ordene helt naturligt til dig, når du skriver, eller har du lært dig selv at skrive på din meget unikke måde?
Først må jeg lige sige tak. Jeg var ikke klar over, at jeg skriver på en unik måde. Derfor må jeg nok hoppe på den første. Nogle mennesker kan jo sidde og blive helt våde i trussen over, hvordan Rudyard Kipling eller Helle Helle mestrer sproget, men jeg har ingen bevidste influenter på den front. Jeg tror faktisk, at jeg bare skriver ordene, som jeg tænker dem – og så læser jeg aldrig noget som helst igennem, før jeg trykker ‘udgiv’.

Har du altid gerne ville være journalist?
Nok sådan lidt, uden overhovedet at have en anelse om, hvad journalistfaget indebar. Som lille ville jeg gerne være journalist på Vi Unge, da jeg blev lidt ældre, drømte jeg om at blive skribent på samme måde som Carrie Bradshaw, og i mit ambitiøse/idealistiske fase af mit liv kunne jeg ikke forestille mig noget federe end at være den næste Ulla T. I dag deler jeg faktisk redaktion med Vi Unge-tøserne, men jeg har det godt med ikke at skulle skrive til deres målgruppe. Drømmen om udenrigskorrespondentlivet er blæst væk med Terkelsens tørklæder, og så arbejder Carrie jo dybest set ikke specielt meget, og den mikrobyrde ville kede mig max. 

Hvad er det bedste ved dit studie? Og det værste?
Det bedste er utvivlsomt fraværet af bøger, teori og massiv eksamenslæsning. Jeg dur ikke til det. Med hånden på hjertet kan jeg sige, at jeg endnu ikke har læst en studiebog til ende, og jeg fortryder inderligt, at jeg har brugt mangelvarepenge på det skidt. 

Det værste ved Journalisthøjskolen? Det må være, hvor hurtigt man bliver indoktrineret i Journalistosteklokken – ingen elsker journalister højere, end journalister elsker journalister (måske med undtagelse af Radio24syv, som seriøst bare elsker sig selv.) Men. Nogle har en tendens til at opføre sig som den fjerde statsmagt allerede på 1. semester, og det skal de lige vente med. Deres Cavling skal nok komme.

Hvad er det mest værdifulde, dit studie har lært dig indtil videre?
Lidt foruroligende må jeg nok erkende, at det er meget begrænset, hvad mit studie har lært mig af værdifulde ting. Hvis jeg skal pege på noget, må det være, at det har tydeliggjort det for mig, hvor vigtigt det er at behandle andre mennesker med respekt. Også selvom du taler med en ekspertidiot, som måske ved alt om Retsplejelovens §64, men til gengæld er så uforskammet, at du mest af alt har lyst til at sende ham på en genopdragelsesrejse – SEND HAM HJEM MED ET SMIL 🙂 🙂 🙂 🙂 

Er du typen, der altid har en million tabs åbne på din computer eller åbner du dem, færdiggør dem og lukker dem straks igen?
TABS TABS flere TABS

Det er helt modbydeligt

De giver mig stress 

Lille haiku-digt fra mig til jer

Multitasking eller singletasking?
Seriel singletasking.

Hvor ville du flytte hen, hvis du skulle bo et år i udlandet?
Berlin, hvis der var lidt varmere om vinteren. Sydafrika, hvis der var lidt koldere om sommeren (og lidt færre mord, sådan helt generelt.)

Hvad får dig til at føle, at du bliver uretfærdigt behandlet?
Hver gang jeg får skæld ud. Det har jeg nemlig aldrig fortjent.

Og så øver jeg mere i at være mindre millimeterdemokratisk i det daglige. Min medpraktikant har fx lige fået at vide, at hun skal på pressetur til Sydeuropa. Skal Karoline med? Nej. Er det uretfærdigt? 

Hvordan var du i gymnasiet?
Ret let på tråden, ret fuld det meste af tiden, ret vellidt for resten. 

Er du et a- eller b-menneske? Og hvad tid står du op?
Mit sovehjerte er ikke specielt udtalt, når det så er sagt, så bliver jeg til en inkompetent sæl, hvis ikke jeg får min søvn. Jeg vågner altid klokken 8 i weekenderne, men jeg sover for det meste også før midnat. 

Hvornår bliver du sur på dig selv?
Når min spiseforstyrrelse sommetider lidt får lov til stadig at styre mig. Så bliver jeg sgu sur! 

Hvilken egenskab er du glad for ved dig selv?
Min vilje til altid prøve at forbedre mig som menneske. Det har gjort, at jeg efterhånden er blevet ret sød og sådan. Det har jeg nok ikke altid været.

Og hvad er en ting ved dig selv, der irriterer dig?
At jeg lynhurtigt bliver utålmodig over andre mennesker, hvis de ikke gør ting i det tempo, jeg synes, det skal gøres i. Og når jeg er utålmodig, er jeg irriterende. 

Er du introvert eller ekstrovert?
Introvert og glad for mennesker.

Er du en god veninde?
Jeg er helt sikkert ikke en dårlig veninde, og jeg vil altid snakke. Desværre har jeg lidt den last, at jeg lytter suverænt bedst, hvis jeg går på samme tid. Det betyder, at hvis jeg skal være fuldt koncentreret om drenge/kærligheds/samlivs/familie/skole-problemer, skal det helst være med gummiskoene på. Og det tænker jeg kan være lidt træls for dem i længden. 

Hvad er det sjoveste, du har oplevet for nylig?
Det er jo det forbandede ved anekdoter – de er sjældent specielt sjove, når de skal genfortælles. Jeg har ret god griner over memes på Instagram, og så har jeg lige prøvet crossfit for første gang, hvilket mindede uventet meget om idræt i folkeskolen – som jeg elskede!

Hvad ville du gøre, hvis du vandt en million?
Tage en uges ferie. Sætte resten ind på en bankkonto og gemme dem til hårdere tider. 

Hvad vil du gerne nå at opleve inden for det næste år?
Jeg vil gerne interviewe Nikolaj Coster-Waldau, og det må gerne slutte med et kram og en ny aftale.

Hvad er det bedste råd, du vil give videre til andre?
Don’t Panic. 🙂

Læs Karolines blog her. Jeg er helt sikker på, at du vil synes om den!

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment

da_DKDanish