10 things about Bogotá, Colombia

ENGLISH (DANISH VERSION BELOW): I am in Colombia! Finally! My boyfriend was born here and came to NYC when he was one year old. I am so excited to be here and experience Colombia. I spent one day in Bogotá. Not enough at all, but like my mom says, you always need a reason to go back. I guess that will be my reason for going back to Bogotá, sooner than later. One day, however, was enough to get me a few impressions and here are ten of them. Please keep in mind that some of these impressions are strictly personal and not a general rule. 

Here are 10 things about Bogotá

 1. No one speaks English. Like as in not even a single word. Another reason for me to learn Spanish! 
 2. The cars are tiny and they drive insane. 
 3. Most houses and apartments are located within gated communities. 
 4. The food is so cheap! And good! Not healthy at all though, quite the contrary.
 5. And at some restaurants they will give you plastic gloves to eat with.
 6. Bogotá is the capital of Colombia with more than 8 million inhabitants. Colombia total population is more than 45 million. 
 7. There is an old part of Bogotá which is beautiful. It is called La Candelaria. 
 8. It is not warm in Bogotá at all. I thought it would be hard, but it turns out the average temperature year round is only 14,4 degrees. 
 9. There is tons of street art to look at and explore around the city.
 10. As Colombia is one of the world’s biggest coffee producers, you’ll be able to find great coffee here!

Since leaving Bogotá, I’ve been to the Colombian island on the coast of Nicaragua, San Andres, for two days. Wifi here was non-existent so before I knew it I did an involuntary internet detox. I owe you the post number to in my phone addiction-series and I will be back with it sooner than later!

___________________________________________________

DANSK: Jeg er i Colombia! Endelig! Min kæreste er født her og kom til New York, da han var ét år gammel. Jeg har altså længe drømt om at opleve hans fødeland, hvor han stadig har masser af familie. Endelig er den drøm kommet til virkelighed. Vi fløj fra New York til Mexico City og så videre til Bogotá. Det var lidt af en tur. 12 timer fremfor de fem timer, den direkte tur ville have taget. Min kæreste siger, at det er svært at finde direkte fly til Colombia fra New York som et forsøg på at mindske narkosmugling-trafik. Jeg ved ikke, om det passer, men jeg ved, at vi ikke kunne finde direkte fly. 

Vi kom til Bogotá klokken seks om morgenen, godt baldrede efter et halvt døgns rejsen. De tre sæder jeg havde for mig selv på den sidste flyvetur, gjorde det dog muligt for mig at få lidt søvn. Jeg nåede kun at være i Bogotá et døgn, men her er 10 indtryk, jeg fik gennem et døgn i Colombia. De er personlige, så måske virkeligheden er lidt anderledes! 

Her er 10 ting om Bogotá.

 1. Ingen snakker engelsk. Som i ikke engang et ord. Det giver mig endnu en grund til at lære spansk…
 2. Bilerne her er bittesmå, og de kører som gale. 
 3. Næsten alle hus- og lejlighedskomplekser ligger i gated communities, som er bevogtet af adskillige porte, vagter, pigtråd og stødhegn. 
 4. At spise ude er absurd billigt, og selvom Bogotá ikke er kendt for gourmet, så er maden fyldt med kærlighed, kød og carbs. Grøntsager er lidt en by i Rusland. 
 5. Nogle restauranter giver plastikhandsker i stedet for bestik, og så spiser man med hænderne, der har fået plastikhandsker på. Lidt af en oplevelse!
 6. Bogotá er Colombias hovedstad, og der bor mere end otte millioner mennesker i byen. Colombias totale indbyggertal er 45 millioner. 
 7. Der er en gammel bydel i Bogotá ved navn La Candelaria, og den er smuk og farverig. 
 8. Jeg havde klart en forestilling om, at der var varmt i Bogotá. Det viser sig at være en helt forkert forestilling, for faktisk er gennemsnitstemperaturen kun 14,4 grader året rundt. Der er ikke udsving i vejret, så sæsoner har ikke en stor betydning.
 9. Vægge og bygninger rundt i byen er prydet af street art, og jeg har ladet mig fortælle, at det er populært at tage på street art rundvisninger.
 10. Colombia er en af verdens største kaffe-producenter, og det betyder, at du kan få fantastisk kaffe i Bogotá.

Lidt om Bogotá. Jeg har siden været i San Andres, hvor internet også er en by i Rusland. Det var lidt en ufrivillig detox for mig og det har gjort min to-do-liste laaaaaaaang. Hvad er ferie?! Jeg skylder et indlæg om telefonafhængighed og vender tilbage hurtigst muligt! <3

 

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

da_DKDanish