Opskrift: Lækker, nem og sund tunsalat spækket med protein

Jeg er langt fra madblogger – det er jeg slet ikke skarp nok i et køkken til at være. Men jeg synes, det er ganske hyggeligt at dele madopskrifter fra tid til anden. For eksempel denne nemme og sunde tunsalat. Jeg bliver selv inspireret til nye eventyr i køkkenet, når jeg falder over en god opskrift. Især hvis den både er nem at lave, sund og lækker.

Jeg vil sige, at denne tunsalat rammer på alle tre parametre. Med andre ord er den skudsikker i køkkenet – du kan nærmest ikke fucke den op. Desuden smager den lækkert, er sund og så mætter den.

Der er også en anden fordel. Den er spækket med protein. Det er over halvandet år siden, at jeg stoppede med at spise kød. Og selv da jeg spiste kød, tvivler jeg på, at jeg fik nok proteiner hver dag. Jeg er en carb girl med stort c, og har man hang til pasta, hvidt brød og croissanter skal der ret meget til for at nå det optimale proteinindtag på en dag. Jeg spiser gerne tunsalaten til frokost på knækbrød eller rugbrød, men er du til det, kan den sagtens udgøre aftensmad. Her kan du eventuelt spice den op med æg og salat.

Denne tunsalat gør jobbet! Her er opskriften.

Lækker, nem og sund tunsalat til to personer

Det skal du bruge

En dåse tun
Hytteost (du kan også bruge græsk yoghurt, skyr eller creme fraiche hvis du foretrækker – eller endda blande!)
To store syltede drueagurker
Spidskål

Tilbehør
Rugbrød/knækbrød – jeg kan godt lide Naturli’s knækbrød, som også er på billederne.
Agurkestænger

Sådan laver du den sunde tunsalat
Dræn væske fra tunen, put den i en skål. Bland med hytteost, græsk yoghurt, skyr eller creme fraiche, til du får den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide den cremet men uden, at den er for våd.

Skær de syltede agurker i små tern. Skær ønsket mængde spidskål i strimler. Bland både syltede agurker og kål i tunen. Smag til med salt og peber. Jeg kan godt lide meget peber, fordi det giver et godt modspil til syren fra syltede drueagurker og den cremede tunsalat.

Server med rugbrød eller knækbrød, agurkestænger og nyd det lækre, nemme og sunde måltid.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

da_DKDanish