Hidden Gems Berlin – Garten der Welt (Gardens of the World)

English version beneath!

I min lille serie af hidden gems i Berlin, forskellige sjove steder i Berlin, der er værd at besøge, har jeg nu en ny tilføjelse til jer, der har brug for noget adspredelse og en ny oplevelse i byen! 

For et par måneder siden da mine forældre besøgte mig i Berlin, tog vi en tur til Marzahn, en af Berlins ydre bydele for at se Gardens of the World. Mine forældre besøger mig heldigvis ret tit, og vi prøver altid på at lave, se eller opleve noget nyt i byen, hver gang de er her – og hvilket andet sted end Berlin giver fantastisk mulighed for nye oplevelser? 

Garten der Welt er en kæmpemæssig grøn park større end otte hektar, og parken indeholder otte forskellige haver – en japansk, balinesisk, orientalsk (marrokansk stil), koreansk, kinesisk, kristen, en labyrint og deres nyeste tilføjelse, en renæssance have. 

Hver af haverne er meget unikke og smukke, og de får gæster til at føle, at man rent faktisk befinder sig i Marokko eller på Bali, og man glemmer helt, at man egentlig bare befinder sig i Tysklands hovedstad.

Alle haverne er yderst vedlige- og velholdte, og man kan se at der bliver taget mere end god hånd om dem. En anden fantastisk ting ved haverne er, hvor gennemførte de hver især er i deres tema med forskellig arkitektur, indretning, planter og detaljer. 

Udover at man som besøgende i haven kan bruge en god del tid på at slentre rundt og opleve de forskellige tema-haver og måske finde ud af, hvilken en er ens favorit (jeg tror, at mine yndlingshaver var den orientalske have og den kinesiske have), findes der også store græsplaner, hvor gæster må nyde medbragt mad og drikke, så en lille picnic er der rig mulighed for. Derudover findes der også forskellige legepladser rundt omkring i parken, hvis man besøger den med børn. 

Hvis man bare er til en hurtig bid mad eller en snack, er der også mulighed for dette i parken. Man kan for eksempel prøve en kop the i det kinesiske tehus, selvfølgelig i den kinesiske have. Udover det findes der også to cafeterier, som sælger drikkevarer og snacks i Garten der Welt. 

Et besøg hos Garten der Welt er optimalt til en søndag, hvor vejret er varmt og dejligt (men stadig ikke helt varmt nok til at bruge dagen ved en af Berlins mange søer). Tag en tur ud og besøg haverne, sæt noget tid af til at trække vejret og nyd den fredelige stemning, de forskellige haver tilbyder. 

Parken er åben året rundt, men den er klart mere værd at besøge i de varmere måneder, når blomsterne og planterne er sprunget ud. Indgang koster fem euro per person, og disse skal betales kontant, da Garden der Welt ikke tager imod kort. 

Adresse: Eisenacher Strasse 99, 12685 Berlin, Germany

In my series of hidden gems in Berlin, I now have a new addition for different places to go to in Berlin for you guys!

Some weeks ago when my parents where visiting me in Berlin, we went to Marzahn to take a look at the Gardens of the World that are situated here. My parents visit my quite often, so we always aim after trying new things, and what place offers new and different things better than Berlin? 

Garten der Welt is a green spot bigger than 21 acres, and it has eight different gardens, a Japanese, Balinese, Oriental (Moroccan style), Korean, Chinese Christian, a newly opened renaissance garden and last but not least a maze garden. 

Each of the gardens are quite amazing, and they each make you feel like you are for example in Morocco for real and not just in a garden in the German capital. 

The gardens are beautifully maintained and taken care of, and the themes in the different themed gardens are completed and the style very much thought through. They each have different styles, themes, decoration, plants, and details. 

Besides from walking around and seeing the eight different gardens and figure out which one you like the most (I think my favorite was the oriental and the Chinese garden), there are also lawns around where guests can enjoy picnics and of course, there are several playgrounds that are interesting if you visit the park with kids. 

For a quick snack the garden has different options. Grab a nice cup of tea in the Chinese teahouse in the Chinese Garden. There are also two cafeterias that sell food in Garden der Welt. 

Garten der Welt is optimal for a Sunday trip when the weather is nice (but not warm enough to go swimming). Go here to take some time to breath in and simply just walk around and enjoy the peaceful atmosphere of the different gardens. 

The park is open year round, but it is definitely more fun to go there in the warmer months when the flowers and plants have bloomed. Entrance tickets cost 5 euros per person.

Adress: Eisenacher Strasse 99, 12685 Berlin, Germany

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments

 1. Cecil
  19. August 2015 / 12:21

  Uh det ser lækkert ud! Men er du sikker på det er i Moabit? Jeg bor i Moabit nemlig, og det ligger lige over Tiergarten! Og i følge den adresse ser det ud til at ligge i Hellersdorf! Eller er det bare mig? :p

  • Caroline
   Author
   19. August 2015 / 12:30

   Tak Cecilia! Haha, det er vist gået lidt for stærkt for mig – og jeg forvekslede Moabit med Marzahn!

en_USEnglish