The truth about the good life without filter

IMG_3972

(Me looking very happy in New York City, June 2015)

English version underneath! Det gode liv… Er noget der kræver og stiller mange spørgsmål, for hvad er det gode liv? Jeg tror godt, at jeg selv kender svaret til, hvad ifølge mig er et godt liv – det er selvfølgelig et liv, der indeholder de basale behov såsom et sted at bo, en seng at sove i, mad at spise, penge at leve for, og allervigtigst – at være omringet af mennesker, man holder af og omvendt. Det lader dog til, at vi i 2015 har nogle problemer med det gode liv, som til dels kommer til overfladen grundet sociale medier – vi har for travlt med at følge med i andres gode liv på deres forskellige sociale medie-profiler, om det er Kardashian-pigerne og deres glamourøse livsstil, modebloggeren med en pung der aldrig er tom, pigen fra gymnasiet, der altid havde den flotteste krop – og stadig har den eller kæresteparret, der har verdens bedste forhold, der er grund i misundelsen og dem, der sætter tankerne igang om, at man da selv har et nederen liv, for man er både træt, prøver konstant på at få tabt de fem kilo, man så gerne vil af med, man har endnu ikke besøgt den der fancy restaurant, alle tilsyneladende spiser på for tiden, og nej – man ejer jo heller ikke en ægte Chanel taske, og selvfølgelig skal man jo have sådan en! Allerhelst i en alder af 15 år ifølge danske pigers Instagram-profiler. Tankerne er nemme og tankerne bliver mange, for ville livet ikke bare være nemmere, hvis man havde en c-skål i bryststørrelse, fremfor en a-skål, taljemålet var mindre, og man bare havde det vilde sociale liv med middage med veninderne og dertilhørende rose i Torvehallerne hver aften, hvorefter den perfekte kæreste selvfølgelig kom og hentede en i Porschen – for pengene hang jo på træerne… Vi – eller i hvert fald mig selv – har ofte så travlt med at følge med andres liv, der lynhurtigt ved hjælp af alverdens filtre, photoshop og dygtige fotograf-kærester kommer til at se tusinde gange mere perfekt ud end vores egne liv.

Problemet er bare, at vi glemmer at huske på, at det, der tilsyneladende ser så perfekt og skønt ud, bare er ét enkelt billede med en enkel overskrift, der jo, som det siger sig selv, ikke er den fulde sandhed. Det kan det umuligt være. Bloggeren der lægger billedet op med en buket blomster, hvor hun skriver, at hun har fået dem af sin skønne kæreste, som hun elsker åh så meget – hvad nu hvis kæresten rent faktisk har købt de blomster, fordi de aftenen forinden havde et skænderi, fordi han igen prioriterede at gå i byen med drengene istedet for at blive hjemme med hende? Hvorfor synes vi, at det er så fantastisk og utroligt, at kendisserne kan have sådan nogle vanvittige, smukke og trænede kroppe? Hvad vi hvis vi lige havde i mente, at de både har råd, tid og mulighed for at alliere sig med diverse personlige trænere, der dagligt bruger en masse tid på at få de kendtes kroppe til at stå mere end skarpt, en kok der bruger hele dagen i bag kogegryderne på at lave det sundeste mad til dem, og sikkert også en dygtig fotograf, der også har styr på sin phohoshop til at redigere de perfekte billeder, der bliver taget af dem, hvor de ser endnu bedre ud, end de egentlig gør i virkeligheden. Det er hårdt at indse, at vi ikke alle kan være unge, smukke, rige og berømte, men på den anden side – behøver vi være det? Er det at være en af tingene, eller måske noget helt andet ikke godt nok? Hvornår bliver vi bedre til at være glade for os selv, indse hvor godt vi har det, og værdsætte vores eget liv og hverdag, og de ting vi har? Jeg ved i hvert fald med mig selv, at jo mere tid jeg bruger på at misunde andre, jo mindre husker jeg på, hvor godt og hvor meget, jeg i grunden selv har. 

“Husk nu på hvor heldig og priviligeret du selv er” siger jeg til mig selv. Jeg prøver og prøver, og jeg tror på, at jo mere, jeg husker mig selv på det, jo bedre bliver jeg til det. Sådan går det for det meste – øvelse gør mester. 

“Du lever livet, hva!” og “hold da op, hvor er du heldig!”, er kommentarer og beskeder jeg til tider får fra venner, veninder og bekendte, der tæt eller perifert taler med mig eller følger mig på sociale medier, og det er de disse sammenhænge, at det går op for mig, at de måske ser på mig, ligesom jeg ser på andres udadtil “perfekte” liv på Instagram. Endnu en grund til at jeg skal huske mig selv på, hvor godt jeg har det! 

Ville livet mon være lettere, hvis man fik sine det perfekte livs drømme i opfyldelse, vejede fem kilo mindre, havde meter langt tykt hår, det perfekte forhold, hvor man altid var glad, rejste verden rundt for evigt, var succesfuld og populær og altid havde de perfekte outfits på med dertilhørende Chanel-taske hængende over armen? Jeg ved det ikke – og hvem ved jo så også det…. Sandheden er, at jeg tror det ikke. Livet er i bund og grund en mellemvej på mange måder – en slags Jin og Jan symbiose, der skal ske noget dårligt, før der kan ske noget godt, med medgang kommer modgang og alle andre beskrivende ordsprog jeg nu kan finde på. 

Ved at lære sig selv at kende, lærer man også, hvad der gør en glad, og i netop dette tror jeg, at man kan finde et rigtig godt liv, hvis man altid bestræber sig efter at lære sig selv at kende, finde ud af hvad der gør en glad, og helt simpelt så sørge for at gøre de ting, der gør en glad. Hvis man eksempelvis dagligt slår sig selv i hovedet over lidt for meget kropsvægt, så er det bare med at komme igang med en sundere livsstil, eller hvis man er så ked af noget, der kan ændres – så igang med at få det gjort! Derudover er hele livet en læringsprocess, og man bør aldrig nogensinde stoppe med at lære. Hvis man har ting man gerne vil lære eller altid har ønsket, man fik lært, så spring op på hesten og kom igang med at prøv det af! 

Nogle dagligdagsting jeg ved, gør mig glad og giver mig livskvalitet

♥ Ekstra tid i løbet af dagen til at gøre ting som jeg har lyst til – se en serie, hvis jeg har lyst til det, gå på café hvis jeg har lyst til det eller sove en lur, hvis jeg har lyst til det.

♥ Når jeg føler, at jeg i løbet af en dag har gennemført i forholdt til at være produktiv, hvad end det er at få skrevet på min bog, bloggen, fået kortet min to do liste ned, eller gjort noget jeg gerne vil lære – lært tysk, lavet mad selv, øvet mig i at stå på hovedet, læst en ny bog, set en dokumentarfilm eller andet.

♥ Når jeg har styr på tingene – to do listen er ikke for lang og går ikke og hænger mig tungt over hovedet.

♥ Når jeg er up to date med at få snakket med familie og veninder – at holde kontakt med folk jeg holder af er meget vigtigt for mig

♥ Når jeg spiser sundt og/eller får trænet eller bevæget mig – om det er reel træning, en cykel- eller gåtur er underordnet. Motion gør en glad, punktum.

Jeg skal nok til hverdag prøve at huske på, at hver dag er ikke lige let og livet er ikke altid en leg – bare fordi Christian Grey og Anastacia Steele har det vildeste kærlighedsliv, Carrie Bradshaw har alle pigers drøm af et walk in closet og at Chiara Ferragni har 4,2 millioner følgere på Instagram, har jeg altså ikke et nedern liv, bare fordi jeg ikke lige har det. Grey, Steele og Bradshaw er fiktive personer, der er blevet populære netop fordi de sælger hungrende seere og læsere det gode liv, og Chiara Ferragni har helt sikkert også dårlige hårdage – bare engang imellem…

Hvad gør jer glade, er I selv glade og tilfredse for jeres eget liv, og hvad er jeres tanker om sociale medier og livet over internettet med filter på?

IMG_2125

The good life. And the truth about the good life. Yes, what is the good life exactly? I believe I know what I personally think the good life is.. It is, of course, a life where the basic needs are met, such as having a bed to sleep in, a place to live, food to eat, money to live for and most importantly – to be surrounded by people who love you and the other way around. It does however seem like that we in 2015 have some issued with the good life – which are partly caused by social media. We are too busy following other people and their “good” lives on different social media profiles, whether it be the Kardashian girls and their glamorous lifestyle, the beautiful fashion blogger, the girl from high school that always had that banging body – and of course still has it and is not afraid to show it off on Instagram daily, or the couple that seem to have the best relationship in this world, there are to blame for the envy and jealousy and those who start the thoughts in our heads that we have bad lives because we are lazy, always trying to get rid of those five extra kilos we’ve been wanting to loose for a long time, or because we haven’t yet visited that new and fancy restaurant everybody is eating at – and no – we don’t own a Chanel bag either – what a bad life… These thoughts come easily and there are many of them, because wouldn’t life just be easier if one had big boobs, a smaller waist and the best social life, and constantly hanging out with the perfect group of friends, of course all amazingly good looking? We – or at least myself – are often so busy following other people and their lifestyles that often look so much better and so much more perfect than our own due to numerous filters, photoshop skills and good photographer boyfriends that are willing to spend all day getting your picture taken from that perfect angle. 

The problem is just that we forget to keep in mind that what apparently looks so perfect and amazing from the outside might be just one picture with one simple caption, which goes without saying that that can’t be the whole truth. It can’t possibly be. The blogger that posts the picture with a exquisite bouquet of flowers with a caption explaining that she got them from hear dear boyfriend – what if the truth is that the boyfriend gave her the flowers because he fucked up yet again the night before and once again chose going out with his friends over being with her? Why are we so blind and think that it is so amazing when the stars are able to maintain fit and skinny bodies? What if we could keep in mind that these stars have the money and the time to keep a dietitian, a personal trainer, a personal shopper, a cook and possibly also a photographer with good photoshop editing skills? 

It is tough to realize that we can’t all be young, beautiful, rich and famous, but on the other hand – do we really have to be? Is it not good enough to be one of them or maybe to be something else than that? When will we get better at liking ourselves, realize how good we have it, value our own lifes and everyday, and the things we have? I know myself that the more time I spend envying other people, the worse I am at remembering how good and how much I actually have myself.  

“Remember how lucky and privileged you are” I tell myself. I try and try, and I believe that the more I remind myself, the better I will become at really being thankful and grateful for my own life – practicing makes perfect. 

“You are living the life, huh!”, and “wow, you are so lucky!” are comments and messages I sometimes receive from friends and acquaintances that are either close to me or follow me on my social media, and it is in situations like these I actually stop and remember that yes, I am pretty lucky, and there might be people like myself that look at me and get the same feeling that I get when looking at other people’s lives and thinking that wow, they really have a good one. 

Would life be easier and better if “the perfect life dreams” came true, the five extra kilos were off the body, one was in a perfect relationship were everything was happily ever after, one was succesfull and popular and always wearing perfect outfits with matching Chanel bags? I don’t know the answer, and then again – who knows… The truth is that I don’t think so. More wants more, and life is basically to find the middle ground, life is a kind of Jin/Jan symbiosis, there is no such thing as perfect, and in order for something good to happen, something bad must happen, for better or worse and richer or poor and all other life describing mantras I can come up with. 

When getting to know oneself, one will also learn what makes you happy, and in this exactly I think that you can learn to lead a pretty good life. Especially if you are always striving after getting to know yourself, figur e out what makes you happy and then to start doing those things. Aiming after what you dream about! An example – if you are daily hating on yourself for not loosing that extra wait, why not start that healthy lifestyle now? If you are constantly mad and sad about something that can be changed – and feel like the change would give you a better life – then go ahead and change it! 

Some things that I know make me happy and give me quality of life:

♥ Having extra time on my hand during the day. Time to do what I want whether it be watching a TV-series, drinking coffee in a café, or taking a nap. 

♥ When I feel accomplished after a day. I have been productive and gotten things done such as stuff on my to do list, or spent time doing things that I want to learn – the German language, headstands, or stretching to improve flexibility. 

♥ When I am control – for example when my to do list isn’t too long or my closet and apartment is clean. 

♥ When I am up to date with talking and catching up with family and friends – to be in regular contact with close ones is very important to me. 

♥ When I am eating healthy and/or working out – regardless if it is an actual workout, a walk or a bike ride is subordinate. 

I have to remind myself that every day can’t be perfect, there will and has to be bad days once in a while – everyone has them… Just because Christian Grey and Anastasia Steele have the wildest lovelife, Carrie Bradshaw has a walk in closet with contents that every girl dreams of, and that Chiara Ferragni has over 4,2 million followers on Instagram, it doesn’t mean that I don’t have a good life just because I don’t have these things. Grey, Steele and Bradshaw are fictive persons that became popular because they sell the good life to readers and viewers, and Chiara Ferragni definitely also has bad hair day… Maybe… At least just once in a while.

What makes you happy, are you satisfied with your own lives and what are you thoughts on social media and showing life on the internet with filters on? 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish