10 tips for easier mornings

10 tips til nemmere morgener

English version beneath! Jeg er en natteravn og et klart b-menneske, og jeg har aldrig været god til morgener. Især ikke de tidlige af slagsen, og det har været et stort problem for mig nærmest dagligt i mit liv, da denne verden klart har favoritiseret a-mennesker, som har det meget nemmere i forhold til tidlige mødetider på arbejde eller i skole. De vågner op og hopper ud af sengen friske og klar til at gribe dagen. Her har b-mennesker det svært, for de holder af at blive oppe til sent om natten, og det er ofte her, de arbejder bedst, får flest ideer og kreative tanker. Jeg har oplevet problemer med tidlige morgener, så længe jeg kan huske, og næsten hver aften før, jeg skal tidligt op, siger jeg til mig selv “nu sætter du en alarm, så du i morgen tidlig har god tid til at stå op, gøre dig klar, og endda måske nå at spise morgenmad og drikke en kop the eller kaffe.” Jeg behøver ikke lyve, og det er måske en ud af 100 gange, det rent faktisk er sket. Den sande historie er, at alarmen er sat, men når den så ringer, snoozer jeg til absolut sidste øjeblik, og ender så selvfølgelig med at stresse rundt for at nå at komme ud af døren i dårligt humør og aller-aller-sidste øjeblik. Det er som om, at så snart det er tidlig morgen og alarmen ringer, så mister jeg al min dømmekraft og vil gøre alt for bare et par minutters ekstra søvn.. Og når alt kommer alt, hvad forskel gør så et par minutters ekstra søvn? Absolut intet. Jeg har altid misundet de mennesker, der var gode til at stå tidligt op, dem der gjorde en dyd ud af at gøre sig fine til dagen, spise morgenmad og mentalt forberede sig på en lang dag. Intet af det er der jo tid til, når man har alt for lidt tid og må stresse rundt for at nå det, hvilket tit ender ud i, at jeg har fået en dårlig dag og bliver i dårligt humør. Jeg er så dårlig til at stå op, ja, faktisk har jeg tit hørt fra mine venner og bekendte, at jeg er den, de kender, der er dårligste til at stå op. Derfor har jeg et par tips til folk, der som mig, ofte kommer for sent op og derfor har dårlig tid om morgen. Here we go:

10 tips til nemme morgenener for folk der er dårlige til at stå op: 

♥ Vælg dit outfit aftenen før. Kender du det, når du kigger på dit skab om morgenen, og selvom det er fyldt, føler du ikke at du har noget at tage på? Så får man smidt noget tilfældigt på, og så risikerer man at være ubehageligt til mode resten af dagen. Undgå dette ved at udvælge et outfit dagen før, som du lægger frem klar til dagen efter.

♥ Forbered morgenmad og frokost på forhånd. Hvis du har dårlig tid om morgenen, er frokost og morgenmad højst sandsynligt ikke noget, der bliver prioriteret. Det kan så nemt ende i, at du bruger unødvendige penge på købe halvdyr og usund frokost ude. Undgå dette ved at forberede morgenmad og frokost aftenen før.

♥ Pak din taske dagen før. Så har du dine ting klar, og det eneste du skal tænke på om morgenen er at gribe din taske og tage den med dig.

♥ Gå i bad om aftenen. Især hvis du skal vaske hår, sparer du en masse tid om morgenen ved at gå i bad om aftenen.

Sæt mål for dig selv. Øvelse gør mester, og ved at tvinge dig selv til at stå op bare fem minutter før, vil du opnå en stor forskel.

♥ Læg en nem make up eller endnu bedre, tag make-up-en med og klar den på arbejdet eller i skolen. En syvsover har ikke tid til den store make up rutine, så læg en nem make up, eller hvis der er mulighed for det, så tag din make up med og læg den på toilettet i en pause på dit arbejde eller skole, hvis der er mulighed for det.

♥ Hold din lejlighed eller værelse pænt og opryddet. Rod er unødvendigt stress og ved at holde dit sted pænt, ryddeligt og ordentligt, vil du undgå for  eksempel ikke at kunne finde dine ting, og du vil have nemmere ved at finde dine ting og få overblik og derved mere overskud.

♥ Gå tidligt i seng. Dette tip giver lidt sig selv, da du højst sandsynligt ved at gå tidligere i seng også vil få nemmere ved at stå op.

♥ Få en god soverytme. Hvis man tilvænner kroppen til at gå i seng og stå op nogenlunde samme tid hver dag, vil det føles meget nemmere at stå op om morgenen, fordi kroppen er inde i en rytme, hvor den ved, at den har fået den nødvendige søvn. Find også på den måde ud af, hvor mange timers søvn, du egentlig har brug for per nat. Dette afvelsker fra person til person. Gennemsnittet for hvor mange timers søvn folk har brug for er otte timer per nat, men nogle kan klare sig på seks, hvorimod andre skal have 10 timers på øjet hver nat.

♥ Log af Netflix og sociale medier. Denne fejl er vi helt sikkert mange, der laver. Bruger timer på lige endnu et afsnit af en TV-serie eller stalke folk lidt længere på Instagram eller Facebook. Lær at læg telefonen væk. Vi ved alle sammen at lyset fra computere, iPads og smartphones forstyrrer vores søvn og egentlig gør os mere vågne end trætte, så derfor skal man lægge dem væk tidligere for at få en god nats søvn.

10 tips for easier mornings

English: I am a night owl. Absolutely not an early bird, though I often wish I was one. This world is definitely easier and more convenient for people who have an easy time getting up early in the morning, fresh and full of energy, ready to seize the day, rather than the ones who work better at night and get their ideas and creative thoughts in the late hours, and prefer to sleep in. My 13 years of going to school and whenever I have to get up early, I always tell myself “tomorrow you will get up early, so you have time to have a good morning which will include extra time to do stuff such as getting ready, actually having time to shower, and even have breakfast and a cup of coffee.” I don’t think that ever really happened… The real story was me snoozing till the very last minute, then having nothing more than around five minutes to get everything ready before being in a very bad mood and rushing out the door to make it to school or work. It is like I lose all of my judgement every morning, when the alarm goes off, and I am willing to trade everything for just a couple more minutes in bed. And I mean, those minutes don’t even make a difference? I envy the people that just kind of jump off their bed every morning and make time for slow mornings… Being a person like that, who is definitely not very pro at slow mornings and getting up, I have learned a few tricks that I will share with you today, on how to make it easier for yourself if you, like me, are very, very bad at getting up in the morning.

10 tips for easier mornings:

♥ Pick out an outfit the night before. Ever tried looking at your closet full of clothes, thinking: I have nothing to wear? If you are a normal girl, I am sure you have. And if you are already late, there is no time for being picky with an outfit. Instead of wearing something that will make you feel uncomfortable the whole day, plan and pick out your outfits the night before.

♥ Prepare breakfast and lunch the night before. If you have five minutes to get ready before you have to be out the door, there is no time for cooking and preparing breakfast nor lunch. This will very easily leading you to spending extra money on food during the day which is probably unhealthy, and I am sure you want to both save money and lead a healthy lifestyle. By getting in to the habit of preparing breakfast and lunch every night, this problem is eliminated. I myself prefer simple breakfast such as fresh fruit, yogurt or oatmeal, which can easily be prepared the night before. See this link for simple and healthy lunch recipes.

♥ Pack your bag the night before. By packing your bag and the things you need for your day the night before, you will save yourself a couple of minutes in the morning. Minutes that you might as well use to sleep a few minutes more.

♥ Shower the night before. Especially if it is hair washing day. This will save you a lot of time in the morning.

♥ Set goals for yourself. I heard that it is possible to learn how to get up early and becoming better at it. Try to force yourself not to snooze and to get up, and who knows, you might just learn to become good at it. Practice makes perfect.

♥ Have an easy make up routine – or even better do your make up at work or in school. I don’t know it that would be accepted at your school or job, but if I really had to rush out the door, I would simply bring my make up and go to the bathroom in a break to put it on.

♥ Keep your room or apartment cleaned up. By keeping your personal space clean and organized, you will save yourself a lot of unnecessary stress in the morning. Knowing where your stuff is and having a calm, nice, mess-free space is always nice.

♥ Go to bed early. This tip is pretty obvious. By going to bed earlier, you might be better at getting up in better time in the morning. Try it!

♥ Try to get into a good sleeping rhythm. You can teach your mind and body to go to bed early and get up early without feeling like you’ve been hit by a truck when you wake up, by getting your body used to a sleeping rhythm. Try to get in to a sleeping schedule and find out how many hours of sleep are necessary per night for you personally.

♥ Get off that Netflix and social media! This damn Netflix bingeing and Instagram or Facebook stalking can keep me up for hours every night, and we all know that the light from electronic devices are not good for our sleep, so try your best to get off it at night. It will get you a better sleep!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish