Turkish market at Maybach Ufer – Berlin Hidden gems

Silverstories blog at the Turkish Market in Berlin

Maybachufer Berlin

Maybach Ufer Berlin

Looking at flowers Turkish Market berlin

Friends at Turkish Market Berlin

Photos by Meredith and Caitlinn from The Glass Passage. – English version Beneath!

Jeg har sagt det før. Jeg elsker markeder! Kort sagt alle former for markeder, og især dem man kan finde i Berlin, hvilket er en del. Der er specielt et af markederne, jeg holder meget af. Nemlig det tyrkiske marked, der ligger ved Maybach Ufer. Maybach Ufer er floden der ligger ved grænsen mellem Kreuzberg og Neukölln, hvilket for indviede og berlinere bliver kaldt “Kreuzkölln”.

Det tyrkiske marked er åbent hver tirsdag og fredag, og at forklare om hvad der bliver solgt her er en lang historie, for man kan kort sagt få alt her – fra billig frugt og grøntsager og køkken-sager, til uldsokker og seje plakater. Det tyrkiske marked har det hele, og derudover kan man også finde lækker, tyrkisk street food, hvis man bliver sulten af alt det markeds-kiggeri og gode tilbuds-jagt. Selvom markedet tilbyder ufatteligt mange skønne ting, er det bedste ved det dog den stemning, man kan finde her. Så snart man “træder ind” for enden af markedet, der ligger meget smukt langs den skønne kanal, mærker man den vilde og fantastiske markeds-stemning, der hersker her, og det føles næsten som om, at man ikke længere er i Berlin men derimod pludselig befinder sig i Istanbul eller en anden tyrkisk storby. Sælgerne råber om kap med gode tilbud, og frisk og fersk kød og fisk flotter sig i boderne i krig om at blive solgt først. En tur på markedet for at udforske alle godterne og stemningen, er en dejlig måde at bruge et par timer om formiddagen eller eftermiddagen tirsdag eller fredag. Bor man derudover i Berlin, kan det virkelig betale sig at købe frugt og grøntsager her, da de er super billige her.

Jeg tog mine nye, amerikanske venner under armen og gik tur på markedet i sidste uge. De elskede det og tog disse skønne billeder.

Flowers at the turkish market in berlin

Crowd listening to street music in Berlin Turkish Market

Caroline Solver Silverstories sun in berlin

Analog camera in Berlin

12068974_3821796873931_3648788006217784597_o

English: I have said it before. I have a deep and strong love for markets. Basically all sorts of markets, and especially the markets Berlin has to offer, which is quite a few. There is one of them, though, that holds a very special place in my heart, which is the Turkish market at Maybach Ufer situated at the boarder of Kreuzberg and Neukölln, which, by the initiated in Berlin, is called Kreuzkölln.

The Turkish market is open every single Tuesday and Friday, and to list what they sell here will become a very long one…. But to mention a few bargains the Turkish market can get you are flowers, amazingly cheap vegetables and fruit, antiques, kitchen stuff, great bodies (underwear), wool socks, fresh food, Turkish street food, the coolest posters, and much much more. The Turkish market is literally a jungle, and the best of it all is the atmosphere this market has. When walking down the narrow market where stands and tents are put up tightly side by side by in a very picturesque location by the canals, you will feel that you are no longer in Berlin but in Istanbul or somewhere else in Turkey. There is a great market mood with the sellers yelling out loud what great bargains you can get at their booths, and exploring the market is a great way to spend a couple of hours on a Tuesday or a Friday. Furthermore – if you live in Berlin, the Turkish market is the best place that I know of to get the cheapest fruits and vegetables!

I took my new American expat friends there last week, they loved it, and they shot these amazing photos of the market which really catch the whole atmosphere.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish