Flax and Kale in Barcelona

Acai bowl flax and kale

Cutest rooftop at Flax and Kale vegan restaurant in barcelona

Flax and Kale a hip vegan restaurant in Barcelona

I et forsøg på at glemme at vinteren kun lige er startet, og at vi går adskillige måneder med kulde, mørke og minusgrader i møde, prøver jeg at fokusere på noget andet. Nemlig sol og varme og mine minder fra skønne destinationer. Jeg rejste til Barcelona tilbage i august, og jeg besøgte så mange fantastiske steder, jeg endnu har til gode at dele med jer derude – derfor skrev jeg i sidste uge om Federal Coffee, et fint sted for heldags-morgenmad og kaffe. Og for et par uger siden delte jeg et indlæg om Nomad Coffee, en lækker, lille-lille-bitte kaffe-café, som udover det har beliggenhed i den yndigste gyde-gade. Nu er turen nået til Flax and Kale, en yderst smuk restaurant, der udover det udelukkende serverer veganske retter.

Jeg hørte først om Flax and Kale, da jeg på Instagram så et billede af en meget fotogen acai smoothie bowl kombineret med en friskpresset grøn juice, og da jeg en morgen i Barcelona vågnede op med ret slemme tømmermænd, tænkte jeg, at Flax and Kale ville være den perfekte tømmermandskur, så jeg tog derhen. Jeg bestilte selvfølgelig selv acai bowl’en, og den var såååå lækker, og sammen med juicen formåede Flax and Kale at redde mig fra dumme tømmermænd.

Flax and Kale serverer både morgenmad, brunch, frokost og aftensmad, så det er lidt af en hel-dagsaffære. Udover den skønne restaurant har Flax and Kale også en fantastisk roof top, hvor man med god udsigt kan nyde sin sunde mad endda med god samvittighed oven i hatten. Kunne man bede om mere?

Flax and Kale
Carrer dels Tallers, 74, 08001 Barcelona, Spanien

Flax and Kale Barcelona

Flax and Kale

Silver Stories Flax and Kale

To try and forget that we are encountering the real bad winter that will seem never ending, I am taking myself back to all the warm and sunny places I’ve been to. One of them is Barcelona, and I still have so many great places I visited to share with you. I did it last week when writing about Federal Coffee and a few weeks ago when giving you a tour of Nomad Coffe located in the cutest alleyway in Barcelona. Bust of them are must go to’s, and today I will share yet another place you have to try in Barcelona. The time is up for Flax and Kale – an absolutely beautiful restaurant that only serves vegan dishes.

I found out about the place via Instagram where a girl uploaded the beautiful acai smoothie bowl that Flax and Kale serves combined with a fresh, slowpressed green juice, and when I woke up one morning in Barcelona feeling pretty hungover, I figured going to Flax and Kale and a green juice would be the perfect solution for my hangover. And so I went there. Even on my own. My boyfriend was too hungover to get out of bed.

Arriving at Flax and Kale, I could immediately see that this restaurant had stunning decor. The first thing one sees when arriving is an ancient, gorgeous staircase with a little plant next to it. Flax and Kale is popular because while being a 100% vegan place, one can also order things from the menu that are vegan but yet more unhealthy than the dishes that come to mind when hearing the expression vegan. Flax and Kale serves burgers, brunch and spaghetti – all made with very creative methods for the food to turn vegan.

Flax and Kale is open all day and guests can come here for breakfast, brunch, lunch and dinner, so it’s a whole day affair. Besides from the space in the beautiful restaurant, Flax and Kale also has a fantastic roof top where you can combine a good view with good and healthy food that even leaves you with a good and happy conscience. What more could one ask for?

Flax and Kale
Carrer dels Tallers, 74, 08001 Barcelona, Spanien

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish