Challenge of the week – sugar free – update

Healthy eatingPic from Pinterest

I sidste uge løftede jeg sløret for en udfordring jeg stillede mig selv. Udfordringen gik ud på at jeg skulle skære ned på mit ugentlige sukkerindtag på en uge. Grunden til denne udfordring var delvis, at jeg gerne ville udfordre mig selv, og at skære ned på sukker er ikke noget, jeg tidligere har gjort det i. Derudover var det interessant at undersøge, om jeg ville mærke forskel og om det ville have en effekt på mig. Sidst men ikke mindst, ville jeg også prøve, om det kunne få mine hovedpiner til at forsvinde.

For at opsummere denne udfordring: det gik godt. Rigtig godt. Men også lidt kedeligt. Jeg har ikke de store effekter eller forandringer, jeg kunne mærke, at berette om. Kun positive hvis noget. Det var meget lettere end forventet for mig at skære ned på sukker, og jeg røg i fælden to gange på en uge – en gang fredag, da jeg smagte en mini-bid af min venindes cheesecake, og engang søndag, da vi holdte påskebrunch for venner. En havde hjemmebagt gulerodskage med, og den var jeg nødt til at smage. Udover det, var jeg så sukkerfri som muligt!

Jeg er glad og stolt, men mest af alt, lettet over, at det gik så nemt for mig! Jeg tror at nøglen til succes i et sådant projekt er, at man holder sig mæt og spiser meget (men sundt) for at undgå at blive så sulten, at man bare kun kan tænke på chokolade og derved falder i og spiser sukker. Jeg sørgede derfor for altid at have sunde løsninger med mig og at stikke en gulerod i kæften INDEN, jeg blev sulten.

Så, hvordan virkede det? Den kedelige del. Jeg kan ikke mærke den store forskel, udover at jeg har haft en succesoplevelse og ved, at det er nemt for mig at gå uden sukker, selvom jeg er vild med det. Jeg vil derfor tage mine sunde vaner fra denne uge med mig og generelt set spise meget mindre sukker i fremtiden! Jeg har nemlig ikke brug for det, og det har jeg lært. Desværre er mine hovedpiner ikke forsvundet (endnu), men who know’s, måske vil jeg på sigt ende op uden hovedpine og med en krop som Kendall Jenner. A girl can dream 😉 Har I nogle lignende sukkerfrie erfaringer?

_________________________________________

English: Last week I posted my second challenge of the week here on the blog. The challenge of the week this time  around was about me trying not to eat sugar partly because I want to try it out and challenge myself more, but also because I wanted to see if it would have an effect on my and also because I figured it would be a way for me to get rid of headaches. So, an update on how my sugar free in one week project went.

To summarize this challenge and put it in short, it went really good and I didn’t have a very hard time not eating sugar. Good for me I guess! On Wednesday and Thursday I survived with no sugar. On Friday I had one tiny bite of a slice of cheesecake, and on Sunday I splurged, but I warned you guys! We had an Easter brunch at home, and one friend brought carrot cake. I had a piece. Another friend brought Milka chocolate. I had 10 pieces. Sorry. The other days till today were completely sugar free. Go me!

I am happy and proud but most of all relieved that actually wasn’t so hard for me to go sugar free. I’ve been eating healthy and eating enough, so I guess that is key in a project like this! Not to get super hungry, because that is when the fast energy aka sugar cravings really kick in.

So how did it work? To be honest, I haven’t lost my headaches yet. What I have learned on the other hand, is to be healthier and not always be the girl who eats a croissant or cake when going to cafes. I learned that I don’t need that much sugar in my every day life to function, which, I guess, is a very good thing! I will keep going with my good “eating way less sugar rutines”, and who knows. Maybe on the long run, I will be headache less and maybe even end up with a body like Kendall Jenner. A girl can dream, right? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish