Hej papa – cafe in Hamburg

HEJPAPA hamburg

hejpapa cafe in hamburg

caroline in hamburg hejpapa

caroline blogger hej papa

De tre dage, jeg havde i Hamborg handlede udelukkende om at slappe af og bare nyde byen uden nogle særlige planer. Præcis som jeg foretrækker det, og netop derfor, jeg godt kan lide at komme tilbage til rejsedestinationer, for så har man for det meste overstået de ting, man skal se såsom turistattraktioner. På vores anden dag i Hamborg stødte vi på denne lille, fine café ved navn hej papa. Caféen lå i bydelen Neustadt, som er “centrum” af Hamborg. Vi tænkte, at det var tid til en kop kaffe, og da jeg så menuen hos hejpapa, var jeg lige ved at bestille, for det lød så lækkert. Vi havde dog lige spist morgenmad, så jeg holdt mig til en cappuccino og en hjemmelavet appelsin-yoghurt med hindbærpuré og müsli, som også var så lækker. hejpapa har hver uge en ny menu, der består af lækre, hjemmelavede og rustikke måltider, som fås i løbet af dagen. Denne uges menu bestod af käsespätzle (tysk, fantastisk pasta med ost), roastbeef eller tortellini, og i køkkenet stod mor og far, mens de voksne døtre stod for betjening og servering. Caféen emmede af hygge, og jeg skal helt sikkert planlægge et frokostbesøg her, når jeg er i Hamborg næste gang!

hej papa
Poolstraße 32
Hamburg

_________________________________________

English: The three days I spent in Hamburg were all about relaxing and just walking around exploring the neighborhoods of Hamburg with no set agenda or schedule. Just how I like it! On our second day in Hamburg we stumbled upon this cute, little cafe named hej papa. The cafe has a great location in the Neustadt/central area of Hamburg and right next to the big botanical garden Planten und Blomen. We headed in for a coffee break and I got very close to eating here, because the food menu sounded so delicious. hej papa creates a new menu every week with solid homely meals such as käsespätzle, roast beef or tortellini. Everything is homemade, looked and smelled delicious. As we had almost just had breakfast, I opted for a cappuccino and an orange thick yogurt with raspberry sauce and granola, and it was so good. I’d definitely come back here to try the lunch options on my next trip to Hamburg!

hej papa
Poolstraße 32
Hamburg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments

  • Caroline
   Author
   15. April 2016 / 12:22

   Den var så hyggelig! Tak, og i lige måde!

 1. Peter van Dam
  8. August 2016 / 13:30

  Kaere Caroline

  I am planning a trip with architects and designers to Rome. Where did yoy stay during your visit in Rome.
  We would like to avoid the touristic places.

  Med venlig hilsen

  peter van Dam

  • Caroline
   Author
   14. August 2016 / 21:38

   Hello Peter, thank you for your comment! I stayed in the Hotel 47, it was a great location and a very nice hotel! Less specifially, I can also recommend you to find a hotel in the area of either Trastevere or Monti – both very nice and authenthic plus hip areas. Good luck and have a good trip!

   Best,
   Caroline

en_USEnglish