A local’s guide to Bornholm in Denmark

A local's guide to Bornholm, Denmark

As a new project on the blog, I thought about featuring some of my awesome friends from around the world. I do a lot of travel guides myself, but I figured it would be great to include my friends that come from other places in the world and get a more local point of view. So I did! The first one in line is Emina that I go to school with. She comes from a small, Danish island named Bornholm. It is a beautiful island full of breathtaking nature, hotspots, and beaches. Emina brings some insider spots you should visit if you go to Bornholm. For English, please translate here.

_________________________________________

Jeg har en god håndfuld seje veninder, der ligesom jeg, har en forkærlighed for at rejse og derfor har et nært forhold til andre steder rundt i verden. Jeg har længe tænkt på, at det ville være sjovt at inddrage dem her på bloggen, hvor de hver især kunne tippe til deres hjemby eller sted, de har boet. Det er nu en virkelighed, og den første i rækken er dejlige Emina, som jeg studerer med. Emina kommer fra Bornholm, der især i år har fået meget opmærksomhed som værende et perfekt sommer-hotspot i Danmark. Læs med og få Eminas bedste tips til Bornholm:

Som en eksilbornholmer i København, er jeg meget glad for at tale højt om min kære ø. Meget kan man sige, men Bornholm er i sandhed en fænomenal ø om sommeren. Dét jeg elsker allermest er den smukke natur, de ALTID glade mennesker og ikke mindst det faktum, at der ligger en rolig og afslappende atmosfære over Bornholm – i modsætning til altid-travle København. Vær dog forberedt på en masse tyskere, en sjov dialekt og et massivt antal af mennesker, der hedder Kofoed. Her er min guide til Bornholm.

Local guide to Bornholm

Kulørte lamper hos Sørens Værtshus i Snogebæk – (Billede fra Pbase)

Sørens Værthus, eller bare Sørens (som vi lokale kalder det), ligger i det lille idylliske fiskerleje i Snogebæk. Gaderne i denne lille by fyldes op af en masse liv om sommeren, og det samme gælder Sørens, som er indrettet i en lille rød fiskerhytte pyntet med kulørte udendørslamper.

Værtshuset er stedet, som især samler en masse unge eksilbornholmere, men er også en oplevelse værd i sig selv: De mørke bjælker hvor tusind af gæster har skrevet deres navn med kridt, sand på gulvet, rebstigen op til fiskerjollen i loftet, og en masse gamle fiskerekvisitter, som giver stedet en fantastisk autentisk og dejlig uhøjtidelig stemning. Værtshuset giver igennem sommeren muligheder for at opleve gratis live-musik. Udvalget spænder helt fra lokale sangere til internationale musikere.

Et af Sørens trækplastre er den såkaldte “slå søm”-disciplin, der ganske enkelt går ud på at slå sit søm i bund først – og der er mulighed for at slå med både dame- og herresøm. Helt sikkert et must når man besøger Bornholm!

Fest og farver hos Gæstgiveren i Allinge

Kun et stenkast fra den hyggelige havn i Allinge og det imponerende hav, omringet af smukke klipper, finder man Gæstgiveren. Gæstgiveren byder på kreative værelser, en sommerrestaurant og en baggård med en intim musikscene, der bliver gæstet af kunstnere som Saybia, Lukas Graham, The Minds of 99, Carl Emil Petersen, Ukendt Kunstner, De Eneste To, Peter Belli og Sanne Salomonsen og så videre. Udendørsbaren i den fede gårdhave finder man under en masse kulørte lamper, sjove øl, lækre vine og kaffe + kage. Indgangsprisen er mere end rimelig, og det hele værd, når man kan nyde en øl en meter fra de smukke og søde sommertoner. 

What you must do in Bornholm

Hullehavn i Svaneke (billede fra Bornholm-Ferien)

Hullehavn er Svanekes hyggelige, lille sandstrand. Ved Hullehavn Strand finder du en udspringsvippe samt en trappe ude på molen, så du nemt kan komme i bølgen blå. Hullehavn byder også på en lille hyggelig café ved navn Syd-Øst for Paradis, hvorfra du kan nyde udsigten over stranden, klipperne og den smukke Østersø.

Det er tilmed også muligt at låne havkajakker, som man kan sejle rundt i langs Bornholms østkyst. Med en engangsgrill og picnic i hånden er man sikret en hyggelig dag eller aften, hvor man på den lille strand kan nyde solnedgangen, der lægger et blændende orange skær over de Bornholmske klipper og den flotte Østersø. 

Opalsøen i Allinge

Skal man alligevel se obligatoriske Hammershus (*stille pause*), så vil jeg klart anbefale et smut forbi Opalsøen, der alligevel ligger på vejen. Opalsøen ligger mellem stejle klippesider og umiddelbart ved siden af Hammersøen. Søen er blandt andet et af de ældste stenbrug på Solskinsøen. Selve søen er en badesø, hvor der er mulighed for udspring fra kanten og ned i søen for de modige. Gips! Hvis du er ekstra modig, byder området også på muligheder for aktiviteter såsom klatring og rapelle i klipperne. I højsæsonen er der en tovbane fra toppen af klippen og ned i søen. Og så tænker du sikkert, ”hvad er vildt ved det?” – Ja, tovbanen er Danmarks længste med hele 290 meter. Turen foregår over 50 meters højde, og du kommer i fart op til 70 km/t.

Cocktails på Bay Frost i Listed

Med en helt fantastisk beliggenhed lige ned til den lille havn i Listed, finder man café- og cocktailbaren Bay Frost. Her kan du nyde hjemmelavet kage med bornholmsk ristet kaffe. Du kan også få en god cocktail, hvis det er mere dig. Begge er serveret med udsigt til havnen, klipperne og solnedgangen. Perfekt afslutning på en begivenhedsrig dag med turistattraktioner.

Bornholm byder også på MANGE andre ting, såsom Danmarks største is i betagende Gudhjem, Danmarks svar på Maldiverne: Balka og Dueodde, fantastisk lokal bodega på Svaneke Torv med billard, Svaneke Bryg og bornholmsk dialekt osv.

P.s. Jeg lyver ikke med isen.

 

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish