Are you addicted to your phone? I am and here’s what I do

Photo credit Cocolapinedesign

ENGLISH (DANISH VERSION BELOW) October is coming to an end and so is my October blog series: Are you addicted to your phone. I hope you liked it, I definitely liked wring these posts. And next week I am ready with a new series for you!

This fourth and last post for now will be my own personal story. How I, at least try to, control, my phone usage and what habits I’ve implemented in order to stay off my phone, be more present in the moment and less online.

Before I continue, here is a brief overview of the posts I wrote in the phone addiction series:

Here are the signs to tell if you are addicted to your phone

Here is what you can do to be less attached to your phone

The best apps to use to be more “offline”

Here are my precautions and habits when it comes to my phone usage:

20-minute rule: It is hard for me to focus. Every few minutes I am distracted by my thoughts wandering off, and suddenly I find myself looking up the answer to something completely irrelevant on Google. A waste of time and it steals the focus from the important stuff. I set an alarm for 20 minutes and in those 20 minutes, I force myself to focus. When those 20 minutes have passed, I give myself 10 minutes break to Google and whatever on my phone.

No phone in the bedroom: At least 30 minutes before I go to bed, I go off my phone and laptop. I set my phone to charge in the living room. I have an easier time falling asleep this way. And when my alarm clock rings in the morning, I get up because I actually have to leave my bed to turn the alarm off. And that way, the phone is not the first thing I see in the morning, and the last thing I see before I go to bed.

No phone when I am with my friends: I try, I try, I really try. Because it bothers me when I see friends having coffee at a cafe, and all their phones are on the table with the screen looking up. The friends are not present because they are ready to check their latest notification. I try my best to stay off my phone when I am with friends, and for the most part, when I am with my family too.

The app ‘Moment’: The app I also mentioned in the post  about the apps that are helpful to use. I use it and look at it everyday to track how much time, I’ve actually wasted on my phone. It helps me to step back if I notice that I was on my phone too much.

These are my personal rules and precautions and habits when it comes to my phone usage. What about you? Do you take any precautions when it comes to how and when you use your phone?

_______________________________________

DANSK: Oktober er ved at være et overstået kapitel for denne gang. Det samme er min oktober-serie, der har handlet om telefonafhængighed. Jeg håber, du har kunnet lide min serie med et indlæg hver torsdag. Næste uge er jeg klar med en ny serie!

Det fjerde og sidste indlæg for denne gang skal handle om mine egne ‘gode’ vaner og forholdsregler, når det kommer til min brug af min telefon. Forholdsregler jeg har taget for at være mere i nuet, mindre online og spilde mindre tid.

Inden jeg fortsætter, er der lige et overblik over de andre indlæg i serien. Har du læst dem? 

Her er tegnene på, at du nok er lidt afhængig af din telefon. 

34 konkrete tips og tricks til, hvordan du kan blive mindre afhængig af din telefon. 

De bedste apps, du kan bruge til at leve mere i nuet.

Her er mine personlige forholdsregler og vaner, når jeg er på min telefon.

20-minutters-reglen: Jeg har til tider rigtig svært ved at koncentrere mig. Især, hvis jeg skal læse videnskabsteori (snork!). Mange gange i minuttet bliver jeg forstyrret af tanker og overspringshandlinger, der får mig til at gribe ud efter min telefon, miste koncentrationen og spilde tiden. Når jeg skal koncentrere mig sætter jeg derforet stopur på 20 minutter, og tvinger mig selv til at arbejde fokuseret i de tyve minutter. Bagefter har jeg så 10 minutters pause, hvor jeg kan google alt det jeg vil. Det virker, og jeg er effektiv og fokuseret hele 20 minutter i træk.

Ingen telefon i mit soveværelse: I et par måneder har jeg overholdt denne regel, og det kører! Senest en halv time inden jeg går i seng, lukker jeg ned for min computer og telefon. Jeg sætter min telefon til opladning i stuen og går i seng. Allerede her kan jeg mærke, at jeg er træt på en mere ‘naturlig’ måde og har lettere ved at falde i søvn. Når jeg står op, snoozer jeg ikke, fordi jeg bliver vækket af alarmen i stuen, så jeg skal rejse mig for at slukke den. Jeg er ellers mester i at snooze. Derudover er min telefon så ikke det første jeg ser, når jeg står op, og det sidste jeg ser, inden jeg falder i søvn. Det kan jeg godt lide ideen om.

Ingen telefon når jeg er sammen med mine venner: På samme måde prøver jeg også, så godt jeg kan(!), ikke at være på telefonen, når jeg er sammen med mine venner. Jeg synes, det er så trist, når jeg går forbi en café, og der sidder to veninder med hver deres telefon liggende med skærmen op ad på bordet, lige ved deres hænder. En notifikation lyser frem på skærmen, og den ene siger “ej, to sekunder, jeg kan ikke multitaske”, og telefonen får opmærksomheden. Sådan vil jeg ikke have, at mine venneforhold skal være. At en telefon og dens notifikationer dominerer. Jeg har altså min telefon i tasken, lægger den ikke frem på bordet, og forsøger at vente med at tjekke den, til jeg er alene, når jeg er sammen med mine venner. Jeg prøver også at køre samme stil, når jeg er sammen med min familie. 

Appen Moment: Sidst men ikke mindst, bruger jeg også appen Moment, som jeg beskrev i forrige indlæg. Den viser, præcist hvor meget tid, jeg bruger på min telefon i løbet af dagen, og på hvilke apps. Det er en øjenåbner og til tider skræmmende. Jeg følger med i og analyserer, hvornår jeg bruger min telefon meget, og hvornår jeg ikke gør. Jeg forsøger også at bruge den mindre. Så hvis jeg kan se, at jeg var rigtig slem dagen forinden, sørger jeg for at slappe lidt af den kommende dag.

Har I også gjort jeg tanker om jeres telefonbrug? Eller forholdsregler?

 

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish