I’m doing a podcast on navigating life as a young woman in 2020

I de sidste to et halvt år har podcasts været en fast del af min rutine. Jeg lytter til en lang række forskellige podcasts, fra de hyggelige og ærlige Fries Before Guys, til P3-dokumentarer og engelske podcasts om marketing. Da jeg skrev bacheloropgave om virksomheden Away, analyserede vi blandt andet hvordan det hippe brand benytter mediet podcasts, og på den måde lærte jeg, at podcasts er kommet for at blive og at de er en god måde at nå ud til sine kunder, følgere og læsere.

Derefter har tanken om at starte en podcast ligget i mit baghoved. På den ene side har jeg tænkt yes, og på den anden side har der været flere mere eller mindre gode og dårlige undskyldninger, der har holdt mig fra at gøre det. Kan jeg finde ud af det? Har jeg ikke nok projekter i forvejen? Og vil folk lytte med?

Så var jeg ude at spise med nogle venner og snakken faldt på emnet. Dagen efter lavede jeg en story og spurgte, om det mon var en god idé, at jeg lavede en podcast, og hvad folk gerne ville høre. Jeg blev positivt overrasket over begejstringen fra både tætte venner, bekendte og andre, der følger med <3

Så ja, der er i hvert fald nogen af jer, der mener, at der er stemning for en podcast. Nu har jeg investeret i en mikrofon, jeg skal lære, hvordan jeg kan redigere en podcast, samt lægge en plan for indholdet og så ellers i gang med at optage.

Planen for min podcast

Først og fremmest mangler jeg tre væsentlige ting. 1. Et navn til podcasten. 2. En jingle – den vil min kærestes lillebror forhåbentlig lave. 3. Et logo/grafik.

Jeg har planlagt, at første sæson skal indeholde 10 afsnit, der skal vare mellem 30-50 minutter. Det synes jeg selv er en god længde. Nogle gange vælger jeg de længere podcast fra, fordi jeg ved, at jeg ikke vil kunne nå at høre den færdig på én gang. Omvendt, synes jeg heller ikke, at podcasts må være for korte.

Da folk pitchede ideer til, hvad podcasten skulle handle om, var der flere, der skrev New York. Hvordan er det at bo her, hvordan kommer man hertil, og hvad er de store kulturforskelle. Der var også nogle, der skrev om valg af uddannelse, at gå sin egen vej, langdistance-forhold og at være i et forhold med en fra et andet land.

Masser af guf! Men jeg ønsker ikke, at podcasten skal være en lang enetale med mig. Derfor har jeg planlagt, at jeg i hvert afsnit vil hive flere af mine seje veninder med for at tale om et emne. I kan blandt andet glæde jer til historien om, da jeg flyttede til Berlin. At flytte til New York, komme i praktik i New York, at turde gå sin egen vej og vælge en speciel uddannelse og at være syg med kræft som ung.

Målet med podcasten

Podcasten skal altså være en ærlig beretning om oplevelser, der kan være med til at inspirere unge kvinder anno 2020 om at gå deres egen vej. Målet er altså at inspirere unge kvinder til at gå deres egen vej i en verden, hvor der er et hav af muligheder, så det kan være svært at vælge – for hvert valg er også et fravalg. Vi er så priviligerede og kan egentlig næsten det hele – så hvordan vælger man? Gennem mine egne og mine veninders historier om sygdomsforløb, jobjagt, at starte sin egen virksomhed, traditionelle og utraditionelle uddannelsesvalg og at flytte til udlandet, håber jeg, at lytterne kan blive inspireret til at tage fede valg for deres egne liv.

Jeg vil også forsøge at gøre podcasten ærlig. Det er ikke en dans på roser at flytte til udlandet. Eller at være i et forhold – især ikke med en fra et andet land. Der er mange forhindringer – afstand, kulturforskelle og folks meninger om, når man ikke går den traditionelle vej. Podcasten vil være en måde, hvor den ægte historie med både plus og minus kan stå frem, fremfor på Instagram hvor det ofte er det flygtige glansbillede, der bliver vist.

Min plan er, at podcasten vil gå live i januar. Jeg håber meget, at I vil lytte med.

Jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du har gode ideer, input og ønsker til podcasten ♥

I’ve decided to start my own podcast! As if I need more projects to take on 😉 But if you know me, you know that I’ll never rest. My podcast will be in Danish, and my plan is to do 10 episodes for the first season.

The podcast will be about living abroad, moving to another country, dating someone from another continent, starting your own company and choosing the right education. Basically, about navigating life as a young Millennial/Gen Z. I will bring in several of my girlfriends to talk on a subject relevant to their life. My goal is to offer honest inspiration and insight on how to do things a different way.

I am missing a name, a jingle and some graphics. I also need to learn how to edit and publish the podcast. But first things first. I got a microphone, and I am sure I will find a way to get a hold of everything else. Wish me luck

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish