Guide til bæredygtig rengøring – Sådan gør du

Dette indlæg om bæredygtig rengøring er skrevet i samarbejde med bogen, Naturlig cleaning. 

I takt med at jeg forsøger at blive mere bæredygtig, har jeg sat ind i forhold til shopping og mine madvaner. Og et sted jeg også har skabt nye vaner er i mit hjem, når den står på rengøring – nemlig bæredygtig rengøring. Min opvaskebørste er af bambus og kan komposteres. Jeg bruger hjemmestrikkede karklude og ingen opvaskesvampe med mikroplast (jeg pudser lige min glorie!). Derudover har jeg skridt for skridt udskiftet mine rengøringsmidler til bæredygtige og kemi-fri alternativer. Og så er jeg tilmed begyndt at forsøge mig med at lave mine egne rengøringsprodukter.

Naturlig cleaning

Sidstnævnte har blogger og forfatter Cecilie Blaksted hjulpet mig på vej med med siden bog, Naturlig cleaning. Her guider Cecilie til, hvordan du kommer i gang med naturlig rengøring. Hvad der gør sig gældende igennem bogen er faktisk hvor nemt, det er at gøre rent naturligt og at lave sine egne rengøringsprodukter. Mange rengøringsmidler kræver nemlig blot få ingredienser – især bagepulver, vand, æterisk olie og eddike. I bogen findes der rengøringsopskrifter til alt – fra stoppet afløb til møbelpolish og mugfjerner og også de gode venner i dagligdagen, rengøringsspray, opvaskesæbe og toiletrens. Bogen fungerer altså som en opskriftsbog til alle slags rengøringsprodukter.

Desuden skriver Cecilie også om gode tips til at leve zero-waste og bæredygtigt. Bogen er på den måde en perfekt start, hvis du også går og tænker over, hvordan du kan implementere bæredygtighed i dit hjem.

Jeg har fået lov til at udgive to Naturlig cleaning bøger på min Instagram. Hvis du gerne vil have fat i bogen, så hop over på min Instagram og deltag i konkurrencen på billedet med bogen. Derudover har jeg fået lov til at dele en opskrift fra bogen.

Spar penge med bæredygtig rengøring
Guiden til Bæredygtig rengøring

Opskrift på naturlig rengøring – Allround cleaning spray

Den kan bruges i hele hjemmet! Perfekt til en lazy girl som mig 😉

♥ Du skal bruge en sprayflaske
2,5 dl eddike
2,5 dl vand
10-20 dråber æterisk olie
(vælg din yndlingsduft)

Bland ingredienserne og du er klar til at spraye – tør efter med en klud. Nå ja, så sparer du også virkelig mange penge, hvis du implementerer DIY-rengøring i dit hjem. Det er da en god sideeffekt!

Nem bæredygtig rengøring

… Hvis det er lidt for ambitiøst med egne produkter

…Så er der heldigvis godt nyt. Der findes nemlig lækre produkter på markedet, der er naturlige og fri for unødvendige kemikalier. Jeg har med glæde benyttet både Simple Goods og Klar. Fælles for dem er at de er veganske, fri for kemikalier og emballagen er fremstillet af genanvendeligt plastik. Så bliver det ikke bedre. På den måde kan du gøre rent med god samvittighed uden at du selv skal i gang med at bikse rengøringsprodukter sammen. I mit hjem bruger jeg selv en blanding af mine hjemmelavede produkter samt Simple Goods og Klar. Jeg synes for eksempel, at Simple Goods’ toiletrens er rigtig pæn at have stående på mit lyserøde badeværelse 😉

Jeg håber at indlægget og ikke mindst Cecilies skønne bog kan inspirere til en lidt grønnere hverdag og et lidt grønnere hjem. God fornøjelse med bæredygtig rengøring!

This blog post is for my Danish followers. I am doing a giveaway of the book, Natural Cleaning, that gives tons of recipes for how you can make your own cleaning products. However, I’m sharing a great recipe from the book that lets you clean your house in a natural, easy way.

Recipe for a natural all-round cleaning spray

(it works for everything around your house!)
Get a spray bottle
Mix 2,5 dl vinegar, 2,5 dl water and 10-20 drops of your favorite essential oil
Mix – and you’re ready to clean! Wipe with a clean cloth.

And if making your own cleaning products is a little too ambitious, there are luckily great alternatives to find. I use both Klar and Simple Goods (Danish brands!) which are vegan, chemical-free and made of recycled plastic.

Have fun cleaning!

Guide til bæredygtig rengøring

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish