6 things we need to start doing in 2020

6 things we need to do in 2020

Det er 2020, venner! Et nyt år, et nyt årti, og der skal nye boller på suppen. Selv øver jeg mig i at være sødere mod mig selv i stedet for konstant at halse efter nye mål, så snart jeg har opnået et af dem. Men udover det store nytårsforsæt, som jeg prøver at holde fast i, så er der også en række mindre vaner, jeg gerne vil lægge fra mig sammen med 2019. Og ikke for at være ude med riven, så kan jeg også iagttage mine venner og familie og bekræfte, at de også ville have godt af at lægge vanerne fra sig og gøre noget andet i stedet. Er du mon enig?

Mine observationer tager udgangspunkt i mig selv og min familie, så det kan godt være, at du slet ikke kan genkende scenarierne. Min intention med dette indlæg er ikke at være en penge-fingre-stivstikker, men i stedet at inspirere på en halvironisk måde. Jeg håber, at det skinner igennem ♥

Tidsrealist i stedet for tidsoptimist

Jeg er evig tidsoptimist og stresser altid, når jeg skal nå noget. Undersøgelser viser, at det er en god ting, for tidsoptimister er generelt gladere personer. Fint nok. Men i virkeligheden vil jeg nok hellere være tidsrealist. Det kan nemlig være ganske stressende at være tidsoptimist, fordi jeg konsekvent mangler et par minutter og derfor også kommer et minut eller to (eller fire) for sent. Det er jo ikke nogen dødssynd, men det er ubehageligt og unødvendig stress, jeg udsætter mig selv for – i stedet for blot at medregne et ekstra kvarter i min ligning. Hvordan mon jeg bliver bedre til det?

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Indtænke et kvarter mere i ligningen.

Søren Pind-reglen – den første aftale er den endelige aftale

I dag er det svært at comitte til en aftale, for den næste aftale luger lige rundt om hjørnet – og hvad hvis det er en meget bedre deal?! Eller hvad hvis jeg ikke har lyst alligevel, når dagen kommer?! “Ja tak, jeg vil gerne med til indflytterfest næste lørdag. Hov nej, nu har min veninde spurgt, om jeg vil med til koncert den lørdag, og det vil jeg jo egentlig meget hellere, selvom jeg allerede har sagt ja til indflytterfest.” Stop. Sådan spiller vi ikke. Medmindre du kan komme op med en fantastisk, hvid løgn, så fanger bordet. Den første aftale er den gældende aftale, og det holder ikke at shoppe rundt.

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Den første aftale vinder.

Things we need to do in 2020

Aflyse i sidste øjeblik

Lidt ligesom Søren Pind-reglen, har jeg også mærket, at det ikke er uvant, at folk aflyser i sidste øjeblik. Jeg tror, det er fordi vi er vant til at kommunikere så nemt og hurtigt, og derfor er det blevet mere og mere normalt, at man lige smider en SMS en halv time inden, at man skal mødes med, at man simpelthen ikke når det eller, at man ikke har overskud til at komme. Selvfølgelig er der visse (sjældne) tilfælde, hvor en aflysning er helt på sin plads. Men langt hen af vejen er det egentlig ret irriterende for modparten, når man aflyser i sidste øjeblik.

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Holde vores aftaler.

Familietid og vennetid er ikke telefontid

Jeg sidder på restaurant med min familie, og mens vi venter på maden, kommer telefonerne op af lommen. Så sidder vi hver især og stirrer ned i vores egen lille verden, helt fjernt fra virkeligheden. Eller – ikke for at være hellig – men jeg sidder faktisk ikke med min telefon fremme. Jeg prøver meget bevidst at undlade at hive telefonen frem, når jeg er sammen med andre mennesker. Mit trick er at lade telefonen være i tasken, for så får jeg ikke den pludselige trang til at tjekke den, for den er ikke i mine overvejelser, når den er gemt langt væk i tasken.

Jeg tror, at det er en øvelse og huskeregel mange af os har brug for. Be present in the moment. Og ærlig talt – så er det lidt ucharmerende, når en familie på fire sidder på restaurant og glor ned i hver deres telefon. Den familie gider jeg ikke at være 😂

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Lægge telefonen væk når vi er sammen med andre mennesker.

Vandvognen er ok

Jeg tror, at danskere (og især den ældre generation!) er vant til, at når man hygger sig, så inkluderer det alkohol. G&T inden middagen, vin under middagen og måske en night cap efter det. Det har aldrig rigtigt passet mig. Nuvel, jeg kan godt lide alkohol, men ikke så meget, at jeg behøver det, hver gang jeg hygger mig. Desuden har jeg fundet ud af, at rødvin giver mig hovedpine nærmest det sekund, jeg indtager det. Derfor frabeder jeg mig rødvin – og også alkohol – når jeg ikke har lyst til det. Det kan godt være, at det ikke huer den tredje generation i min familie, eller at mine venner måske synes, jeg er kedelig en gang i mellem, men so be it.

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Det er ok at frabede sig alkohol, selvom det måske ikke huer andre.

Så længe det ikke gør ondt på mig…

Nogle jantelovsdanskere har meget travlt med, hvad andre gør. “Hvem tror hun, hun er? Hun skal ikke tro, hun er noget. Hvorfor gør du sådan, når du i stedet kunne gøre sådan?!” Eller omvendt kan man gå alt  for meget op i, hvad andre tænker. Det er jeg også selv offer for: “Ej, hvad vil folk tænke, hvis jeg skriver det her?” Men når vi går op i, hvad andre tænker, tilsidesætter vi vores egne behov. Og når vi tænker dårligt om andre, fordi de ikke gør, som vi synes er “rigtigt”, så bruger vi unødvendig tid og energi. For hvorfor bruger vi ikke bare energien på vores egen banehalvdel?

Jeg prøver at sige til mig selv, at det er lige meget, hvad andre gør, synes og tænker, så længe det ikke gør ondt på mig. Det er også mit svar, når jeg, desværre ofte, møder folk der slet ikke kan forstå, at jeg ikke spiser kød – det er min tallerken, og det har vel ingen betydning for dem, hvad jeg putter i munden?

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Træne pytmusklen – så længe det ikke gør ondt på mig, er det egentlig lige meget, hvad andre gør.

We need to do in 2020

It’s 2020, guys! A new year, a new decade – it’s time for new, new, new. I’m trying myself to be my own friend instead of enemy, by celebrating my goals instead of constantly striving for more – in that way, I never feel accomplished or good enough.

That’s the bigger goal. But I also have some smaller goals or behaviors that I think many of us could benefit from doing more in 2020. Do you agree?

My thoughts and observations come from my own surroundings, my friends, and my family. I don’t mean to point any fingers but want to be inspiring in a semi-ironic way. I hope that shines through this post ♥

Time realist instead of a time optimist

To me, being late is disrespectful, especially if it always happens and it is more than 5-10 minutes. However, I’m always running late, myself, by one-four minutes. I’m a true time optimist! This is great, as research shows that time optimists are generally happier. But, it gets me stressed out a few times a week, because I’m always running late. And unnecessary stress, no thanks.

The solution and what we need to do in 2020: Add in another 15 minutes in my calculation to avoid always running late.

The first date commitment is the only commitment

Nowadays, a lot of us have a hard time to commit. Say, you’re invited to a house party, but you don’t feel like RSVPing right away. What if something better shows up, or you just don’t feel like going when the day comes? Naaah, that’s not how it works. We can’t just shop around and choose the plans we like better. RSVP, commit and show up accordingly.

The solution and what we need to do in 2020: The first commitment wins.

Cancel last minute

Sort of similar to the hardship of committing to a plan. As we’re so used to communicate quickly and reaching each other at all times, canceling plans last minute has never been easier. Meeting a friend but half an hour before, you get the urge to do something else? *Texts: sorry can’t make it today!*. But, that’s not really ok, because it messes with other people’s time, schedules and calendars, just like being late or not showing up does.

The solution and what we need to do in 2020: Canceling the last minute is only ok in RARE instances.

Family and social time isn’t phone time

I’m at a restaurant with my friends and while waiting for our food, the phones come out of our pockets. Before we know it, everyone is zoomed into their own little digital world without regarding the situation we’re in. Or, to be honest, I try to be strict with myself when it comes to my phone usage while being with other people. I keep my phone in my purse and that way, I’m not met by a sudden urge to check it – out of sight, out of mind. I think a lot of us could benefit from this reminder – be present in the moment and enjoy the real-life company instead of your phone. Also, I find it sort of ridiculous to watch a family of four sitting in a restaurant, each one fully engaged with their phones. I don’t want to be that family 😂

The solution and what we need to do in 2020: Put our phones down when we’re with other people.

Being on the wagon is ok

In Denmark, we have a strong culture of alcohol. At social settings, alcohol is included. A G&T before dinner, wine during dinner, and a nightcap after dinner. I do like alcohol, but never in the sense that I needed to drink it multiple times a week. I’m just as good with water, however boring that sounds. I’ve found out that red wine gives me an instant headache. And because of that, I’ve begun saying no thanks to red wine at all times and also alcohol, if I don’t feel like it. That doesn’t make me a party pooper – and if people think so, that’s on them.

The solution and what we need to do in 2020: It’s ok to say no to alcohol.

As long as it doesn’t hurt me…

Some people are so busy minding other people’s business. I’m trying to keep the mantra in mind that what are people do and don’t do really doesn’t matter, as long as it doesn’t hurt me. It feels great! The same goes when people don’t understand or mock my decision about not eating meat. I mean, in what world does what I have on my plate interfere with or hurt other people? Stay on your lane.

The solution and what we need to do in 2020: Let people be – as long as it doesn’t hurt you, it is not your business.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish