4 lessons Love Is Blind on Netflix taught me

Lessons from Love is Blind Love is blind

Beskeder fra mine veninder, der diskuterer Love Is Blind

Fredag kl. 16 satte jeg mig for at se Love Is Blind på Netflix. Nu havde jeg set nok stories og reaktioner om showet på diverse sociale medier, og jeg var endelig nysgerrig nok til at se, hvad det gik ud på. Lørdag kl. 16 var jeg færdig med hele sæsonen. Jeg fik altså binget intet mindre end 10 afsnit á cirka 55 minutter på et døgn. Jeg var hooked.

Love Is Blind

Har du levet under en sten de sidste par dage og fatter ikke, hvad Love Is Blind går ud på? Kort sagt: 10+ kvinder og mænd samles, og så går de på dates med hinanden. Men hele twistet er, at de ikke kan se hinanden. Det vilde er så, at der på blot en håndfuld dage bliver dannet fem par, der går igennem en hovedkulds forelskelse. De siger, at de elsker hinanden, at de ikke kan forestille sig at leve uden hinanden – mændende frier, og så skal parrene ellers se hinanden for første gang. Derefter skal de til Mexico og nyde hinanden, bo sammen i et par uger i deres hjemstat Atlanta og prikken over i’et er sidste afsnit, hvor parrene skal giftes. Hvis altså begge parter siger “ja” ved alteret…

Præmissen er altså på mange måder fuldstændig vanvittigt. Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker hvert år, når DR sender Gift ved første blik. Det er fjernsyn for mig! Og man kan drage mange paralleller fra mellem GVFB og Love Is Blind. Dog er der lige det men, at Love Is Blind er amerikansk-produceret. Her er skruet op for drama og intriger, og nogle af de medvirkende er meget dramatiske og højlydte. Fra Amber, der dagligt fortæller sin kommende mand, at hvis han går fra hende, så dræber hun ham (sagt i sjov, men det lader til, at der er liiiiiidt alvor i hendes stemme), til Jessica, der nu er døbt Messica, der ikke kan finde ud af, hvem hun skal vælge og til sidst mærker konsekvenserne af sin uærlighed.

Har du set Love Is Blind? Hvad synes du?

Nå, jeg har fået afløb fra alle mine holdninger og tanker om Love Is Blind gennem venner og veninder, der også er hooked. Og så har jeg de efterfølgende par dage egentlig tænkt over, om der er noget, jeg kan tage med mig fra programmet. Selvom det er sat på spidsen og er reality tv, når det er bedst (eller værst!), så synes jeg faktisk, at det også var et interessant eksperiment. Her er altså fem ting, programmet fik mig til at tænke over.

Vær glad for det du har

Programmets idé er at vi skal væk fra datingapps og hysteri omkring udseende. I stedet skal de medvirkende lære hinanden at kende uden forlængelsen af deres arm – iPhone – og uden, at de kan se hinanden. Jeg har talt længe med en veninde om, at det er svært at leve i dag – fordi vi er priviligerede og har så mange muligheder og valg. Sikke et kompleks. Vi kan gøre lige det, vi vil. Er vores kæreste irriterende? Jamen, så er han ikke the one – swipe videre til den næste. For der findes måske en bedre derude. Derfor kan det være mega svært at blive og kæmpe i et forhold, hvis der er bare de mindste kurrer på tråden.

Fordi jeg har set hvordan mine forældre har valgt at blive sammen, er det også et kendetegn, jeg selv tager med mig i mit forhold. Og det er også tydeligt for de par, der rent faktisk bliver sammen i serien, at det er et aktivt valg for dem.

Der er mange måder at gøre tingene på

Jeg tager en gang i mellem mig selv i at være lidt fordømmende. Jeg har en fast idé om, hvordan visse ting skal foregå. For eksempel er det da fuldstændig vanvittigt at blive gift med en, man kun har kendt i et par måneder (eller nogle uger som i programmet). Men i Love Is Blind møder man et af parrenes forældre. De fortæller hver især, hvordan de blev gift, da de blot havde kendt hinanden i to måneder – og de er stadig sammen i dag, 30-40 år efter. Ja, ja, det var selvfølgelig en anden tid og en anden generation, men ikke desto mindre skal jeg huske mig selv på, at min holdning til, hvordan visse ting skal foregå ikke altid er den eneste eller den rigtige.

Man kan godt være uenige uden drama

Hvis jeg skulle gøre noget om i mit eget forhold, ville jeg gå tilbage til vores første år sammen. Her ville jeg droppe nogle af de evindelige skænderier, vi havde. I dag har vi heldigvis slebet kanterne af, blevet ældre og mindre umodne. For shit, hvor vi skændtes meget. Ofte over nogle åndssvage og ligegyldige ting. Det viser sig også i showet – nogle af parrene begynder at diskutere og skændes over de mindste ting – især en af de medvirkende, Gianina, har et voldsomt temperament og følelsliv og ofte lader det næsten til, at hun starter et skænderi, fordi hun keder sig eller har brug for drama og bekræftelse. Hun formår også at blæse de mindste hændelser ud af ingenting. Det kunne jeg lidt genkende mig selv i, hvis jeg ser tilbage på vores første år sammen.

Omvendt ser man et andet af parrene – Lauren og Cameron. Aftenen inden brylluppet siger Lauren, at hun ikke er sikker på dem. Cameron tager det helt roligt og svarer, at det må morgendagen vise. Læring? At ikke alt behøver at blive blæst op til et kæmpe skænderi – man kan godt tale roligt om det – og vejen frem er at lytte.

Husk at jeg er heldig

Der er nogen, der kæmper og kæmper for kærligheden. Der er nogen, der ikke finder den. Så er der nogen, der finder den forkerte. Og så er der mig – jeg følte mig glad og heldig for mit forhold og min kæreste, mens jeg så Love Is Blind. Hvor er jeg heldig, at jeg har fundet min person.

Love in NYC

Have you watched Love Is Blind? I have – around 10 hours of it in about 24 hours from Saturday to Sunday. I was hooked! Although the show is very dramatic and reality TV at its core, the premise of the show actually gave some food for thought. A few lessons I thought about after watching it.

Appreciate what you have

From watching the couples from the show who actually succeed and stay together, it’s very clear to me that for the most part, staying together has to be a decision made from both parties in a relationship. Nowadays, we are so privileges and have so many opportunities through the extension of our hand – the smartphone. If your flirt is annoying – you swipe on to the next one. Love Is Blind confirmed that staying together is a decision – it will get hard, you will disagree, but you will stick it out together.

There are several right ways to do things

I guess that I’m sometimes a judgemental person. I have an idea about how you should do certain things. An example: getting married with someone you’ve only known for a couple of months is weird. In the show’s case, these people get married after just a couple of weeks. At a time in the show, we meet one of the couple’s parents. Both sets of parents explain that they got married after just two months. Albeit, it was a different generation and a different time. However, it confirmed for me that I need to remember that my way isn’t always the right way. There are multiple ways to do things!

Disagreeing doesn’t have to mean drama

If I could go back and change something in my life, I would go back to the first year of my relationship. We fought so much. And hard. And sometimes for no reason. I guess, at times, I was dramatic and needed assurance. By seeing how far I could go, how long would my partner stick with me? And to not get it twisted – sometimes our fights were valid. In the show, Gianina seems to be the same way. She blows up over nothing, takes things the wrong way and starts fights when there is no need to. In some ways, I felt her.

On the contrary, Lauren and Cameron didn’t fight at all. Not even the night before their wedding. Lauren calmly and politely shares that he isn’t sure about the wedding. Cameron takes it nicely and there is no right. Wow. That confirmed that not every disagreement or revelation has to turn into a fight – oftentimes not fighting will probably help both parties.

Appreciate my own partner

With endless possibilities, individualism, social media and the swiping culture, finding a partner is tough. We want the soulmate and nothing less will be good enough. Watching this show, it was clear how many of the people of the show have truly struggled to find a partner. It made me keep in mind, value and appreciate how lucky I am to have found a life partner.

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish