Fem fantastiske, nemme og sunde kager du skal bage

I det store billede er det en trist tid, vi går i gennem lige nu. Det kan vi godt blive enige om. Men – der er heldigvis ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kan jeg sige om alle de projekter, jeg har haft overskud og tid til den sidste uge. Blandt andet at bage kager! Og hvem skulle nogensinde have troet det?! De sidste syv dage har jeg bagt intet mindre end syv gange. Det er altså langt mere end jeg plejer at bage på et helt år. Mon det bliver til en fastgroet vane, når denne tid forhåbentligt snar er ovre?

Nå – ikke desto mindre håber jeg at kunne inspirere lidt til, hvad du skal tage dig til, hvis du går og keder dig. At bage er en perfekt aktivitet. Her er fem skønne opskrifter, jeg har brugt den sidste uge. Opskrifterne på de skønne kager har det tilfælles at de (udover de første to) er sunde men smager syndigt. Det er en perfekt kombination i min optik. Jeg har også tilføjet lidt køkkennoter fra min egen erfaring med at bage kagerne.

Er du uerfaren i et køkken, så tøv ikke med at gå i gang. Hvis jeg kan, kan du også!!!!

Mine, noget rustikke, hindbærsnitter. Næste gang skærer jeg dem ud, efter de har været i ovnen 😉

Lækre, nemme hindbærsnitter

Jeg brugte denne opskrift fra Madens verden. Tip: Til min glasur tilføjede jeg et par dråber tranebærsirup, der gjorde glasuren lyserød. Du kan også bruge rødbedesaft eller normal madlavningsfarve.

Køkkennoter fra en meget lidt bageerfaren: Tag kagerne ud af ovnen lidt før, du egentlig tror, de er færdige. De skal have lov at “sætte sig”, når de kommer ud af ovnen. Det giver den lækre, smørbløde dej.

Skønne kardemommesnurrer

Jeg er absolut vild med Juno the bakery og deres kardemommesnurrer. De har lukket mandag og tirsdag, så craver man kardemommesnurrer, må man selv i gang. Det gjorde jeg så efter Cakenheavens gode opskrift. Jeg er dog glad for, at jeg ikke læste hele opskriften igennem, inden jeg startede, for shit, et projekt det blev. Det tager tid at ælte, vente på at de hæver, at pille og knuse 15 gram kardemommefrø, at rulle og folde, vente på hævning igen. Resultatet blev dog skønt, og det var sjovt at prøve at lave selv!

Køkkennoter fra en meget lidt bageerfaren: Er du vild med remonce, kan du sagtens lave en større portion af remonce – jeg synes nemlig godt, at mit resultat kunne have været liiiidt mere våde af remonce.

De sunde bananmuffins er til højre. Kagerne i farver er fra en farlig blandings-kage-boks, mine forældre havde liggende. De var flottere end de smagte!

Sunde bananmuffins

Jeg havde fire bananer, der var rimelig uinteressante at spise. Men det betyder, at de er interessante til bagning! Passende fandt jeg verdens nemmeste (og sunde!) opskrift hos skønne Josephine Bredsted. Jeg udskiftede mandelmælk med havremælk og bagte dem som muffins i stedet for som et brød. Jeg synes, at muffins er nemmere at have med at gøre, nemmere at pakke og tage med, snuppe i en håndfuld eller fryse ned. Opskriften er fire modne bananer, 20 gram smeltet smør, 100 gram havregryn, 50 gram mandelmælk, fire æg, lidt salt, 1 tsk vaniljepulver, 1 tsk kardemomme, 1 tsk kanel og en håndfuld nødder. De skal i ovnen på 175 grader varmluft i 20-25 minutter.

Tip: Jeg er sikker på, at opskriften også ville smage skønt med mørk chokolade i!

Sunde gulerodsmuffins

Endnu en kærkommen opskrift fra dygtige Emma Martiny. De blev sindssygt gode. Tip: Jeg tilføjede lige prikken over i’et (synes jeg selv). Cream cheese blandet med flormelis, hældt i en pose og sprøjtet på toppen af kagerne. Det giver lige kagerne et ekstra spark.

Køkkennoter fra en meget lidt bageerfaren: Kagerne smager bedst dagen efter! De er meget bløde, når de kommer ud af ovnen. Lad dem sidde i muffinformen (jeg bruger en siliconemuffinform).

Sund havregrødscrumble med bær

Denne opskrift fra Emily Salomon har jeg lavet før, og den smager som en drøm. Den forener tre ting jeg elsker – havregrød og bær i en kage. Når du har prøvet dig frem i denne opskrift kan den egentlig laves på slump og uden opskrift. Det er svært at fucke op. Serverer du den varm, smager den lidt som en friskbagt crumbletærte, og så er den blød i midten. Jeg bliver helt varm i kroppen bare af at skrive det. Og det bedste er, at du sagtens kan spise den til morgenmad. Start dagen med kage (og uden dårlig samvittighed), ja tak!

Køkkennoter fra en meget lidt bageerfaren: I Emilys opskrift har hun ingefær, havremælk og mandler med. Jeg brugte kardemomme, kanel, hasselnøddemælk, chiafrø og valnødder i stedet. Altså – det er en taknemmelig opskrift, som fungerer fint på slump.

Tip: Server med en klat vaniljeskyr fra Cheasy. Nam!

God fornøjelse ♥

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish