Guide: Sabbatår og arbejde i Berlin? Sådan gjorde jeg! 

Dette indlæg er sponsoreret af Connexio, Berlin

Jeg hører tit fra folk, der gerne vil høre mere om, hvordan man flytter til udlandet. Det er svært at give et konkret svar på, da vi alle er så forskellige og ligeså er vores virkeligheder. 

Da jeg var 18 år, havde fået studenterhuen placeret solidt på hovedet og var klar til et længe ventet sabbatår, pakkede jeg en trailer med alle mine pakkenelliker og indtastede Berlin som GPS’ens destination. Yes, jeg flyttede til Berlin, mutters alene, uden bekendtskaber og arbejde, men med en optimistisk, lidt naiv, tro på at det skulle jeg nok klare. Derfor er essensen af mit svar på, når folk spørger, at de bare skal springe ud i det. Der findes ikke en opskrift. Bortset fra det, så er dette indlæg så tæt på en opskrift, som man kan komme til. 

Lang historie kort, så klarede jeg den (til tider med nød og næppe), for til tider jeg var godt nok ensom og alene, men ikke desto mindre endte jeg med at bo i Berlin i tre år! Når jeg kigger tilbage på min tid i Berlin, er der en håndfuld ting, jeg ville ønske, jeg havde vist, eller jeg ville ønske, jeg havde gjort anderledes. 

To af dem er:

♥ 1. Få flere venner og bekendtskaber fra starten af (gud, hvor var jeg ensom de første par måneder af mit nye berlinerliv!) 

♥ 2. Få et socialt job der lægger op til venskaber (det fik jeg med tiden, men jeg tror, jeg havde gjort mig selv en tjeneste, hvis jeg havde haft et socialt job fra starten af). 

Hos Connexio får du begge dele – to fluer med et smæk. Den mulighed og viden ville jeg gerne have haft som 18-årig tilbage i 2013! 

Sabbatår og job i Berlin

Hvis du ligesom mig drømmer om at holde sabbatår, hvor du både flytter til udlandet, får erhvervserfaring, sprogerfaring og tjener penge på samme tid, så tilbyder Connexio den perfekte pakke. Der er så mange fordele ved denne pakke! Bo i udlandet, tjek. Få hjælp til at navigere som ny i udlandet? Tjek. Få erhvervs- og sprogerfaring, tjek. Et godt CV? Tjek. En omgangskreds og kollegaer der bliver til venner? Tjek. 

Søger du job hos Connexio og flytter til udlandet, får du også hjælp til at navigere. Connexio hjælper med alt det praktiske, langhårede og kedelige, fra at finde en bolig til at registrere dig i Tyskland og få dine skattepapirer i orden til at få et nyt mobilabonnement. Ih, hvor ville jeg gerne have haft den hjalp, da jeg stod som 18-årig og skulle klare det hele selv og alene. 

Derudover er jobbet med til at opbygge socialt samvær og nye venner, idet de fleste af de ansatte er unge og holder sabbatår. Det gør det meget sjovere at gå på arbejde! Derudover arrangerer Connexio også events fra fester, græskar-udskæring, skøjteløb, fest og farver til tyskundervisning, som du må deltage i. Se selv her hvor sjovt de har det

Og ikke nok med alle fordelene, så ligger Connexios kontor på den fedeste adresse lige ved floden i området mellem Neukölln og Kreuzberg, hvilket har fået kælenavnet Kreuzkölln

Berlin 2017

Hvordan foregår jobbet? 

Fordi Connexio er en dansk virksomhed, vil du opleve, at der er bedre forhold for de ansatte end i mange andre virksomheder i Berlin. Jeg husker, da jeg blev “prøveansat” på en bar. Efter en otte-timers vagt blev jeg stukket 20€ i hånden (svarende til 150 kroner). Chefen sagde, at det ville være min løn, indtil han fandt ud af, hvornår han ville ansætte mig. Det holdt ikke længe. 

Sådan foregår arbejdet ikke hos Connexio. Her får du udbetalt en månedsløn, og der er styr på det. Gennem jobbet vil du få kommunikativ, værdifuld erfaring, idet jobbet består af kommunikation med en masse forskellige typer mennesker gennem telefon, chat og email. 

Virksomheden er delt op i to afdelinger – salg og kundeservice, og du vil altså blive rustet til at varetage kontakt til mennesker. Hvis der er noget, der har givet mig meget erfaring samt sporet mig ind på, hvad jeg gerne ville uddannes indenfor, var det mine år i Berlin, hvor jeg blandt andet arbejdede for et tøjmærke. Her skulle jeg både kommunikere med kunder og med medarbejdere, altså internt og eksternt. Det gav mig sindssyg meget erfaring af den slags, man ikke kan lære på skolebænken. Man skal ud i felten! Og i næsten alle livets situationer er det at kunne kommunikere og sælge en gave. 

Hvor fedt er det ikke at bo i udlandet, opleve en helt ny kultur og hverdag samtidig med, at du får penge for og erfaring ud af det? 

Berlin travel

At flytte til udlandet er det bedste, jeg har gjort

Jeg har før nævnt, at det, der virkelig sparker røv på mit eget CV er, at jeg har boet i udlandet af flere omgange. Mange af mine arbejdsgivere lægger mere vægt på disse erfaringer end på, at jeg har en bachelorgrad fra CBS. Til det kan jeg blot sige, at hvis du drømmer om at flytte til udlandet for at arbejde, at så skal du bare af sted!!!! Det giver hård hud og sindssygt meget lærerig erfaring, både personligt og professionelt. Det giver dig lærestreger, oplevelser, venner og minder for livet. 

Coronastatus i Berlin

Lige nu er Tyskland også hårdt ramt af coronavirus. Mange af mine bekendte i Berlin der arbejder på caféer er blevet fyret. Det er trist og en hård konsekvens. Den gode nyhed er dog, at en digital virksomhed som Connexio og dens ansatte overlever. Her har alle ansatte beholdt deres jobs. De kan tilmed arbejde hjemmefra, næsten som om intet havde forandret sig. Det er en gave at arbejde hos virksomheder, der er omstillingsparate! 

Vil du flytte til Berlin? (JA!)

Jeg håber, at dette indlæg har vækket din interesse for at flytte til verdens bedste by, Berlin. Jeg kan kun sige god for det! Du kan søge om job hos Connexio på et halvt minut. Vil du høre mere om Connexio, kan du gøre det lige her eller du kan kontakte Henrik på mail: hcb@tmpo.dk, telefon: +45 28 99 52 19. 

When I was 18 years old and had just finished high school, I packed my bags and moved to Berlin. I had an apartment, but no friends or no job. In many ways, I was young and a bit naive, and I was sure that I would just wing it. I sorta did, and I sorta didn’t. Either way, my Berlin adventure turned out to teach me a lot the hard way.

Targeted at young Danes, I am sharing an idea on how to find a job in the German capital city. Moving and living abroad has been the best thing, I’ve done for myself.

Have you ever lived abroad? Or are you dreaming about moving abroad?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish