Danmark, åbn nu grænserne for kærester fra udlandet!

De sidste knap seks år har jeg været kærester med en udlænding. Det har været et eventyr, men det har godt nok også været udfordrende. Selvfølgelig på grund af afstand, kultur-clashes men mest af alt på grund af den måde, Danmark politisk set (ikke) tager imod udlændinge på. Det er nu blevet forværret under corona, hvor Danmark besluttede at lukke sine grænser fuldstændig. En beslutning der mest af alt er et politisk tiltag fremfor sundhedsfagligt baseret.

I månedsvis har danskere været adskilt fra deres kærester, der sidder i andre lande rundt i verden. For nogle uger siden var der håb om, at grænserne ville åbne for kærester. At man ville anskue deres besøg som anerkendelsesværdige formål. Det fik Mette Frederiksen fortalt. Catchet var så bare, at det kun galt for kærester fra Norden og Tyskland. Det er diskrimination.

Jeg er medlem af en Facebookgruppe, der hedder “kærester adskilt af grænselukningen under coronavirus“. Her har mere end 1.200 mennesker samlet sig, og de deler den ene mere hjerteskærende historie end den anden om deres adskillelse og savn til deres kærester. Jeg har også modtaget en masse Instagram-beskeder fra ulykkelige danskere, der savner deres udenlandske kærester. Og så er der Cornell og Ida. Hun er terminalt syg med kræft og hendes kæreste har fået at vide, at han ikke må komme og se hende, men han må godt komme til hendes begravelse. Det er jo sygt.

Savn og uvished

Mange af de danskere, der har råbt højt om, at de ønsker at deres udenlandske kærester skal have lov til at komme til Danmark bliver mødt af internet trolls, der skriver, at de skal stoppe med at tude, og at der er folk, der dør. Men forestil dig at det var dig, der ikke kunne se din kæreste. Og som tilmed ikke vidste, hvornår du ville få muligheden igen. Mange af disse mennesker har været uden deres kærester i mere end 200 dage. Og uvisheden om hvornår det bliver muligt at blive genforenet er uudholdelig.

Det er sket et par gange, at jeg har drømt om, at min kæreste var dansker. Fordi det ville spare os for så mange problemer og udfordringer. Det er så uretfærdigt, at jeg som dansker ikke har lov til at tage min kæreste, som jeg har været i et seriøst forhold med i snart seks år, med til Danmark. Både under normale omstændigheder men især under corona.

Gør en god gerning!

Hvis du vil gøre en god gerning i dag, så er det at hive dit Nem-ID frem og støtte dette borgerforslag om at gøre det muligt for udenlandske kærester at komme til Danmark. Man kan sagtens indføre coronatest ved ankomst i lufthavnen. Og jeg er sikker på, at kæresterne er villige til at gå i frivillig karantæne, når de lander. Hvis man er bange for smitte ved at lade udenlandske kærester flyve til Danmark, hvad så med at slå ned på Kødbyen, der er fyldt med mere end 1.000 mennesker en lørdag aften?

Når corona forhåbentlig er et overstået kapitel, og grænserne er åbne for besøg bliver næste kamp at gøre det nemmere at få udenlandske kærester og ægtefæller permanent til Danmark. Det kan ikke passe, at man skal være nødt til at flytte til Sverige for at få den mulighed. Men den kamp venter vi lidt med…

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments

  1. Simone
    10. June 2020 / 23:53

    Det kunne være nice hvis du delte lidt om hvordan det er muligt for din kæreste at rejse ind i dk?? Jeg er interesseret da jeg er gift med en amerikaner og også bor i usa. Han har endnu ikke været i dk med mig, så er egentlig i tvivl om hvordan det ville foregå? Også fordi vores ægteskab endnu ikke er registeret i dk. Er dog glad for at du har din kæreste hos dig nu!! Min mand og jeg skulle have været i dk i april.. som selvfølgelig blev aflyst. Jeg har ikke været i dk eller set min familie (med undtagelse af mor og søster, som besøgte i august sidste år) siden november 2018.. 🙁 <3

en_USEnglish