Nu vil jeg ha’ en husbåd

I sidste uge gik jeg tur med min kæreste og min gode veninde på Christianshavn. Vi soppede, mens vi misundeligt kiggede på husbåde. Her fik vi indskydelsen at hoppe på Airbnb og tjekke, hvad man mon kunne leje husbåde for. Inden vi så os om, fik vi kontakt til en fyr, der indvilligede i at leje sin husbåd til os, og dagen efter tjekkede vi ind. Vi så det lidt som en lille ferie, en staycation. Når vi ikke kan rejse, må vi få det bedste ud af at være hjemme, og det synes jeg, vi er gode til. Hvorfor kede sig?

At bo på en husbåd. Sikke en drøm. Især i det her vejr. Husbåden er en gammel mini-færge fra Stockholm, som ejeren købte for 12 år siden og sejlede den til København, hvor den nu bor på Christianshavn. Han har istandsat den, så den er fuldt beboelig med nyt køkken, gaskomfur, bad og toilet med rindende vand. Og så har han stadig beholdt mange af de gamle detaljer, så man er ikke i tvivl om, at man befinder sig på en båd. I midten af køkkenet står motorrummet, og på dækket er styrehuset omdannet til en slags ‘man cave’, hvor man kan læse Euroman og dase. Spist morgenmad på Lille Bakery,  der er em fem-minutters cykeltur væk. Og vi nåede også til Noma og spise de verdenskendte burgere. De var gode, ja.

Nu vil vi bo på en husbåd

Vi følte os hjemme med det samme! Vi skulle egentlig kun have været der tre nætter, men endte med at blive så forelskede, at vi forlængede med en uge, så vi alt i alt har haft 10 nætter på båden. I aften er sidste nat, og det er jeg ærlig talt lidt trist over. Jeg kunne godt blive boende – især når fejret er, som det er. Det føles lidt som et eventyr, eller en drøm jeg ikke vil vågne op fra. Vi har haft grillaftener, spillet backgammon, badet, læst bøger, set hinanden i øjnene.

Og så er vi blevet vugget i seng om aftenen. Det er noget af det bedste ved at bo på en båd. Bølgerne, der vugger en i søvn og den sagte lyd af bølgeskvulp, der næsten fungerer meditativt. Man sover godt på en båd.

Nu drømmer jeg (og ikke mindst min kæreste!) om at flytte på en husbåd. Vi prøver at tale om og huske os selv på, at det nok ikke er ligeså sjovt om vinteren. Og at det kræver arbejde. At man skal være handy og kunne tage fra, fordi det er meget arbejde. Det gør det måske lidt nemmere at sige på gensyn til husbåden.

…who knows. Måske finder vi vores helt egen husbåd en dag. Eller også har vi for evigt de dejlige minder fra det herrens år, 2020, hvor et af højdepunkterne var at bo på en husbåd i 10 dage.

Og for at overgangen fra husbåden til Vesterbro ikke bliver for hård, har jeg booket en nat på Lillero, hvor vi skal glampe. Det har vi prøvet to gange før i New York med success. Lillero ser helt magisk ud. Så det er først på fredag, at vi vender snuden mod Stenbroen.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish