Fem fede podcast til dit efterår

Jeg er stadig kæmpe fan af podcasts, som jeg hører, når jeg er på farten. Går lange ture alene. Gør rent. Cykler byen tynd. For nogle måneder siden udgav jeg et kæmpe blogindlæg, der guidede til, intet mindre end, 75 forskellige podcasts, som jeg lytter til med stor glæde. Derudover var 2020 også året, hvor jeg selv blev podcaster (sikke et ord) med min podcast Silver Talks, hvor jeg inviterer seje kvinder i studiet for at dele deres historier.

Der er mange grunde til, at jeg er fan af podcasts. De er nemt tilgængelige og kræver blot adgang til din øregang. Det betyder, at du kan sætte dem på, hvornår end det passer. Det er en oplagt måde at blive inspireret, klogere på et nyt emne eller endda som direkte læring. Jeg hører nemlig både podcasts om dybe såvel som sjove eller overfladiske emner og både på tysk, engelsk og dansk. Der er en podcast til alle slags temperamenter, situationer og interessefelter.

Her er fem fede podcasts, som jeg har lyttet til for nylig:

1️⃣ 2% tilbage

Kan du huske de gode gamle dage med en Nokia 3310, der kunne holde batteri i et år? Ja, det kan jeg også. Sandheden med vores smartphone er, at de kan holde strøm en dag. Hvorfor kan man sende folk til månen, udvikle smartphones der forstår hvad vi siger og kan genkende vores ansigter, men ikke udvikle batterier, der holder mere end en dag? De spørgsmål stiller værten, og der er mange svar. Smartphoneindustrien har gjort os til en generation med ADHD, der konstant skal underholdes og have et adrenalinrush. Vi er ude efter instant gratification. Og så er der ikke noget, der kan slå følelsen af en ny telefon, og din nuværende smartphone skal gerne udskiftes hvert år – i følge smartphoneindustrien. En sindssygt spændende podcast!

2️⃣ Pippi for voksne

Rikke Collin og Signe Amtoft der står bag flere af mine yndlingspodcasts har i denne podcastserie stukket hovederne sammen. I Pippi for voksne dissekerer de vores Astrid Lindgrens, og vores alle sammens, Pippi Langstrømpe. Hvordan håndterer Pippi egentlig angst, dannelse, penge, humør og køn, og hvad er hendes livsfilosofi? Og hvordan kan vi sætte det i et voksenperspektiv i 2020? Hvad kan vi lære af Pippi?

3️⃣ Silver Talks

I gennem otte afsnit inviterer jeg interessante og seje kvinder i studiet til en snak om deres liv og historie og ikke mindst mit eget liv. Du møder blandt andet Celina, der er journalist for TV2 i USA. Det er hende, du ofter ser i nyhedsudsendelserne fra USA. Ema Seferovic og Christina Nymark, der begge løftede teltpløkkerne for at flytte til NYC. Og Nicoline Reimann Døcker og jeg selv, der diskuterer hvordan det var at flytte til Berlin som 18-årig.

4️⃣ To the moon, honey

Et letfordøjelig, hyggelig podcast om livet som mor og i et forhold anno 2020. Jeg er ikke selv mor men nyder stadig at lytte med i podcastens serie, “efterfødselssamtale”, der, ærligt og morsomt, klæder mig godt på til den dag, jeg selv skal føde. Podcasten har også en panelserie, der diskuterer interessante emner såsom, parforhold, efterfødselskroppen, og hvorfor vi opdrager drenge og piger forskelligt. Sidstnævnte var særligt interessant, da jeg er vokset op med en tvillingebror, og på trods af at vi har de præcis samme forudsætninger i arv og miljø, er vi opdraget meget forskelligt, nok delvist baseret på vores køn.

5️⃣ Klub 27

Kurt Cobain. Amy Winehouse. Basquiat. Jimi Hendrix. Hvad har de alle tilfælles, udover at de var banebrydende og talentfulde? At de døde som 27-årige. I Klub 27 stiller værten, og fans, skarpt på de forskelllige personligheder, deres liv og hvordan det er at være 27 år gammel. Portræt-podcasten danner detaljerige portrætter, der iagttager personlighedernes liv, hvorfor de mon døde så unge og ikke mindst hylder kunstnernes liv og indflydelse.

God fornøjelse med de fem fede podcasts!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish