Min bucketlist fra 2012 – hvad har jeg opnået?

For nogle dage siden foretog jeg en digital oprydning. Det førte mig til de dybe mapper og afkroge på min computer, som jeg ikke har besøgt i mange år. Der var flere interessante fund. Blandt andet en bucketliste jeg har skrevet den 8. maj 2012. Jeg kan ikke huske hvor eller hvornår, det fandt sted. Men hvis jeg tænker tilbage, var jeg 17 år gammel og gik i 2.g på Christianshavns Gymnasium. Jeg var så småt begyndt at lege med tanken om at flytte til Berlin efter 3.g, og ellers brugte jeg tid på at gå i skole, arbejde og feste og nok også på at dagdrømme om den lyse fremtid.

Jeg har alle dage elsket lister og at skrive. Denne bucketlist kombinerer de to, og den er altså ret skøn. Især fordi den for alvor siger noget om, hvem jeg var, hvem jeg er, og hvad jeg har opnået på min vej. Det kan være svært at se de små mål, og hvor man er på vej hen, når man blot kigger fra dag til dag. Her kan jeg ofte være virkelig kritisk over for mig selv – jeg er min egen værste fjende. Men sammenligner man konkrete mål over en årrække, kan man se, at der virkelig er sket noget. Dette bekræfter denne bucketlist, for jeg kan krydse en håndfuld af punkterne af, uden at jeg specifikt og helt bevidst er gået efter  at sætte kryds på de forskellige punkter på listen. Som sagt endte min bucketliste jo i gemmebogen indtil for et par dage siden.

Men hvad stod der så på den bucketlist? Og hvad kan jeg sætte kryds ved? Her er en status.

Rejse rundt i verden uden en speciel destination ✔️

Da jeg mødte Jesus brugte vi knap to år på at rejse. Det blev ikke den klassiske backpacker-tur, som måske var den, jeg drømte om, da jeg skrev “uden en speciel destination”, men vores rejser tog os til Marokko, Bali, Colombia og masser destinationer i Europa. Jeg er langt fra færdig med at rejse, men jeg er sikker på, at 17-årige mig ville være glad for alle de rejser, 26-årige mig har været på.

Besøge alle verdensdele ➗

Det punkt kan jeg desværre ikke sætte hak ved. Jeg mangler stadig Antarktis og Oceanien. Det er nok de færreste, der får krydset Antarktis af, og jeg drømmer om en tur til Australien og New Zealand, så jeg synes egentlig, at fem ud af syv krydser er rimelig godt gået.

Købe et perfekt hjem ✔️

Et meget ukonkret og måske lidt naivt punkt. For hvad er det perfekte hjem? Drømte jeg om et stort hus som 17-årig, eller ville en lejlighed på Vesterbro på 53 kvm kunne gøre det? Det er svært at sige, men mit nuværende jeg er altså ret tilfreds og lykkelig for min skønne lejlighed.

Bo i Berlin ✔️

YES, jeg kan i den grad sætte kryds ved dette punkt. I gymnasiet plantede jeg frøet om drømmen om at flytte til Berlin i mit sabbatår. Og det blev ikke kun til et år, men til tre år. Jeg er sikker på, at 17-årige jeg ville være meget stolt.

Lære at tale flydende tysk ✔️

Jeg har altid været misundelig på mine to-sprogede bekendte, men med to danske forældre, måtte jeg selv stå for at lære et andet sprog udover engelsk. Derfor tog jeg tysk på a-niveau i gymnasiet, havde et godt sprogøre, og målet med at  flytte til Berlin var blandt andet at lære flydende tysk. Jeg havde nok gjort mig selv en tjeneste ved at finde en tysktalende kæreste frem for en engelsktalende, men det er nu lidt svært at kontrollere. Ikke desto mindre er jeg skarp på tysk og kan føre lange samtaler. Når jeg nu ikke bor der mere, synes jeg stadig, at mit næsten-flydende tysk godt kan gå an til et tjek ved punktet.

Bo i New York ✔️

JA, JA, JA! Mit 17-årige jeg klapper henrykt i hænderne. De sidste seks år har jeg boet on-off i New York. Det har været mega lærerigt, og jeg har fået bekræftet, at virkeligheden i New York og at bo i byen langt fra er ligeså rosenrødt som drømmen om byen er. Ikke desto mindre elsker jeg New York, savner byen afsindigt meget og glæder mig hver dag til, at jeg kan tage tilbage.

Have verdens sødeste hundehvalp ➗

Det er ikke en nyhed, at jeg er #obsessed med hunde. Men indtil videre har jeg altså ikke fået verdens sødeste hundehvalp. Jeg er sikker på, at det nok skal ske en dag, men indtil videre synes jeg ikke, at min hverdag er oplagt som hundeforælder.

Arbejde i en bar eller café ✔️

Jeg griner lidt i mig selv, for hvorfor har mit 17-årige jeg sat dette punkt på min bucketliste? Jeg har helt sikkert set eller læst en eller anden bog, hvor der var nogen, der romantiserede det job. Ikke desto mindre kan jeg sætte hak ved punktet. I Berlin arbejdede jeg kortvarigt på en bar, og i 2018 åbnede jeg en café med Jesus i Brooklyn.

Besøge alle lande i Europa ➗

Jeg tog lige denne test for at tjekke, hvor mange lande jeg egentlig har besøgt i det europæiske kontinent. Jeg fik 24 ud af 50 lande. Mit 17-årige jeg har måske lidt naivt sat dette punkt på listen. Selvfølgelig havde jeg kunnet opnå at sætte kryds ved alle lande i Europa, men der skal nok lidt mere dedikation til. Problemet er også, at jeg har rejst til mange af landene flere gange end jeg kan huske – Tyskland, Spanien, Frankrig, Italien, Spanien, Schweiz, Tyrkiet og Sverige for eksempel. Det hjælper heller ikke på projektet, hvis jeg for alvor skal nå at krydse alle de 50 lande af…

Spise på en Michelin-restaurant ✔️

Oh yes, jeg har spist på et utal af restauranter, både Michelin-anbefalede og dem med Michelin-stjerner. Stort kryds på min bucketliste ❤️

Se de syv nye vidundere ➗

Jeg måtte lige slå de syv nye vidundere op… og så konstatere, at jeg kun kan sætte kryds ved en af dem – Colosseum i Rom. Det er en ommer. Drømmer fortsat om at besøge resten! Det skal nok ske en dag. Resten er Den kinesiske mor, Oltidsbyen Petre i Jordan, Brasiliens kristusstatue, Cristo Redentor, Perus Machu Picchu-ruiner, Mexicos Maya-ruiner ved Chichen Itza og Taj Mahal i Indien.

Udgive en bog ✔️

At udgive en bog har været en af mine drømme siden, jeg var helt lille. Derfor er jeg også stolt af at kunne sætte kryds ved dette punkt på min bucketliste. Du kan læse mere om min seneste udgivelse, Berlin stories, lige her.

Synge mere ➗

Jeg sang i Sankt Annæ pigekor i mange år, og jeg savner at synge. Jeg leger med tanken om at starte i kor, men det er er blevet ved tanken. Netop fordi mit liv de sidste mange år har været all over the place. Derfor er det svært at forpligte mig til et kor. Jeg synger fortsat i badet og i bilen 😉

Købe en Chanel taske ✔️

Et lidt overfladisk, og det eneste materielle, punkt på min bucketliste, jeg skrev som 17-årig. Ikke desto mindre er jeg både stolt og glad over at kunne sætte kryds ved punktet. Chanel-tasken symboliserer nemlig, at jeg er gået efter mine mål og har opnået dem gennem arbejde og opsparing.

Alt i alt tror jeg altså, at mit 17-årige jeg ville være ret stolt af, hvad jeg har opnået her lidt over otte år efter. Det er sjovt at lave status på den måde. Nu går jeg i gang med at skrive en bucketliste, jeg kan hive frem igen om otte år. Hvad mon jeg så har opnået til den tid?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish