En lille juleguide – lockdown edition

Ok, så blev der da for alvor lagt en dæmper på julen og nytåret. Åh, hvor er jeg nok ikke den eneste, der er godt og grundigt coronatræt. Men jeg holder ved – har ikke set nogen udover mine forældre og min bror hele ugen. Jeg planlægger at holde det på den måde frem til jul, hvor vi skal fejre med min farfar. Ham vil jeg så gerne passe på. Det er vist det mest effektive, hvis man kan undgå at se for mange, så det vil jeg gøre mit for.

I sidste uge skrev CBS Wire, Copenhagen Business Schools uafhængige magasin, om jeg ville skrive en lille juleguide til dem. Det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til. men det er ikke en helt normal juleguide, for julen i år er som bekendt ikke, som den plejer. Derfor har min juleguide fået et lockdown-præg.

Vil du have 10 gode tips til, hvordan du kan hygge dig i julen under lockdown, så kan du læse min juleguide lige her.

Jeg har også tidligere skrevet om, hvordan du holder en bæredygtig jul. Det er stadig en målsætning for mig.

Bag verdens nemmeste og lækreste småkager

Og så lige et juletip med her. Heldigvis kan du stadig blive indendørs og bage, ligesom vi gjorde i stor stil i foråret. Her deler jeg min families foretrukne julegodte, som vi bager hvert år til jul og har gjort det i generationer. De smager som en drøm, er nemme at lave, og så går de også under navnet ‘smørtyv’ herhjemme, fordi de indeholder… well, rigtig meget smør. Nam! Her er opskriften:

♥ 375 gram blød smør

♥ 500 gram mel

♥ 200 gram flormelis

Bland ingredienserne og rul dem til pølser med en diameter på 3-4 cm. Sæt dem i køleskabet i en time eller længere. Skær dem i skiver på cirka 1,5 cm. Bag dem på 200 grader varmluft i cirka otte minutter. Vær meget opmærksom på dem i ovnen, for lige pludselig kan de få for meget. Tag dem ud når de stadig er lyse og læg dem straks over på en rist, så de kan sætte sig og køle ned. Velbekomme! Hvis du vil lave vegansk risengrød, så delte jeg sidste år en opskrift på en god udgave i samarbejde med Naturli til deres julekalender. Et godt minde.

…og rigtig god jul lige om lidt og pas på hinanden♥

 

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish