En anderledes, men dejlig, jul

Hvis ikke man skal have en grøn kjole på til juleaften, hvornår så? 

Et lille tjek-ind fra mig, der er gået totalt i juleferie-stemning. Den der følelse, der rammer en i dagene mellem jul og nytår, hvor man ikke ved, hvad dag eller dato det er, hvad klokken er, hvornår man sidst har haft normalt tøj på, og hvornår man sidst har været ude foran en dør. Sådan har jeg det. Det ændrer sig lidt her om nogle timer, for i morgen tidlig er det “back to work” med et par timers statusmøder. Og det passer mig egentlig meget godt.

Det har været nogle skønne juledage. Jesus har holdt jul i Danmark et par gange og i år var ingen undtagelse. Han landede den 18. december, så vi havde rig mulighed for at jule den inden selve juleaften. Det er vist ingen hemmelighed, at det har været en anderledes jul, end den plejer at være. For nogle uger siden delte vi vores juleaften op i to hold – vi skulle have været 17, men var i stedet syv. Vi fejrede aften hos min farfar, hvor jeg har holdt de fleste af mine juleaftener, med Jesus, mine forældre, min bror og min fars fætter.

Et vellykket forsøg på Mock Duck

Jesus stod for flæskestegen, som han købte hos slagteren i Tullinsgade. Mine forældre stod for anden og rødkålen. Og jeg stod for et vegetarisk alternativ til kød – mest og alt til mig selv, men de andre smagte også på sagerne. Jeg lavede ‘mock duck’ for første gang – vegetarisk and, som kan købes på dåse i asiatiske supermarkeder. Jeg marinerede den 24 timer inden julemiddagen og brugte denne opskrift. Dommen? Det blev sindssygt lækkert og med sovs ovenpå, var det et perfekt alternativ til julekødet. Det er altså en vinderopskrift, jeg godt kunne finde på at bruge igen. Risalamande, sovs og kartofler lavede vi i fællesskab. Som velkomstdrink serverede Jesus Coquito, et puertoricansk svar på æggesnaps med kokosmælk, kanel, nellikker og godt med rom. Det smager som en flydende dessert med alkohol i.

Min elskede farfar gav julekoncert på flygelet 

Skønne julegaver

Dans og sang om juletræet blev udskiftet med en lille flygelkoncert, hvor min farfar spillede danske og engelske julesange. Vi åbnede gaver, og det var en god julehøst. Jeg elsker at give gaver og i år var ingen undtagelse. Jeg havde især glædet mig til at give Jesus sin gave. Det var nemlig en god en – en vintage Prada bæltetaske. Han blev så glad, og det var det hele værd!

Jeg selv fik Valdemarsro grønne kogebog og nogle skønhedsprodukter fra min farfar. En Nutribullet og et sponsorat til en Hövding-cykelhjelm fra mine forældre. Smukke swirl-glas fra min bror. Nye AirPods og Ugg-støvler fra Jesus. Og nogle andre småting, lidt skønhedsprodukter og bøger. Jeg føler mig meget heldig ❤️

Søren Brostrøm var også med til juleaften, og ligeså var håndspritten på julebordet

Juledagene

Åh, hvor var det vidunderligt at vågne op til sol fra en skyfri blå himmel den 25. december. Det virker som månedsvis siden, vi sidst har set solen på den måde – og det er det vel egentlig også. Det gav fornyet energi, og vi klædte os på og hoppede ud i det gudsbenådede vejr. Vi tog folkevandringen til Frederiksberg Have med en kop kaffe i den ene hånd og hinanden i den anden hånd. Her gik vi en god lang tur. Jeg satte mig så op i vores Christiania-cykel, godt pakket ind i tæpper, og så kørte vi ellers hele byen tynd. Fra Frederiksberg til Nørrebro, til Indre By gennem et mennesketomt Strøget, til Christianshavn og hjem til Vesterbro derfra. Herefter var det sofatid. På med projektoren, hvor vi så The Family Stone, en juleyndling.

Den 26. december står normalt på vores udvidede families julefrokost, som er blevet holdt gennem tre generationer. Den havde vi, af gode grunde, aflyst. Trist ja, men også nødvendigt, og så glæder vi os endnu mere til næste år. Omstændighederne taget i betragtning har det været en helt igennem fantastisk jul.

I morgen står der på to-do-listen at rydde julepyntet væk. Så skal vi så småt gøre klar til nytår – en aften jeg har det lidt ambivalent med. Jeg lider, selvdiagnosticeret, af chronofobi, frygt for at tiden forsvinder som sand mellem fingrene på mig, og derfor er nytår lidt stramt, fordi det er et definitivt bevis på, at tiden går. På den anden side glæder jeg mig til 2021 og forhåbentlig lysere tider for os alle sammen. Det skal nok blive godt.

Jeg håber også, at du har haft en dejlig jul ❤️

Min elskede tvillingebror ❤️

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish