6 gode nytårsforsæt til os alle sammen

6 things we need to do in 2020

2021 er her, venner! Et nyt år, som jeg ikke kan vente med at komme i gang med, og der skal nye boller på suppen. Selv øver jeg mig i at være sødere mod mig selv i stedet for konstant at halse efter nye mål, så snart jeg har opnået et af dem. Men udover det store nytårsforsæt, som jeg prøver at holde fast i, så er der også en række mindre vaner, jeg gerne vil lægge fra mig sammen med 2020. Og ikke for at være ude med riven, så kan jeg også iagttage mine venner og familie og bekræfte, at de også ville have godt af at lægge vanerne fra sig og gøre noget andet i stedet. Er du mon enig?

Mine observationer tager udgangspunkt i mig selv og min familie, så det kan godt være, at du slet ikke kan genkende scenarierne. Min intention med dette indlæg er ikke at være en pege-fingre-stivstikker, men i stedet at inspirere på en halvironisk måde. Jeg håber, at det skinner igennem ♥

Tidsrealist i stedet for tidsoptimist

Jeg er evig tidsoptimist og stresser altid, når jeg skal nå noget. Undersøgelser viser, at det er en god ting, for tidsoptimister er generelt gladere personer. Fint nok. Men i virkeligheden vil jeg nok hellere være tidsrealist. Det kan nemlig være ganske stressende at være tidsoptimist, fordi jeg konsekvent mangler et par minutter og derfor også kommer et minut eller to (eller fire) for sent. Det er jo ikke nogen dødssynd, men det er ubehageligt og unødvendig stress, jeg udsætter mig selv for – i stedet for blot at medregne et ekstra kvarter i min ligning. Hvordan mon jeg bliver bedre til det?

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Indtænke et kvarter mere i ligningen.

Søren Pind-reglen – den første aftale er den endelige aftale

I dag er det svært at comitte til en aftale, for den næste aftale luger lige rundt om hjørnet – og hvad hvis det er en meget bedre deal?! Eller hvad hvis jeg ikke har lyst alligevel, når dagen kommer?! “Ja tak, jeg vil gerne med til indflytterfest næste lørdag. Hov nej, nu har min veninde spurgt, om jeg vil med til koncert den lørdag, og det vil jeg jo egentlig meget hellere, selvom jeg allerede har sagt ja til indflytterfest.” Stop. Sådan spiller vi ikke. Medmindre du kan komme op med en fantastisk, hvid løgn, så fanger bordet. Den første aftale er den gældende aftale, og det holder ikke at shoppe rundt.

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Den første aftale vinder.

Things we need to do in 2020

Aflyse i sidste øjeblik

Lidt ligesom Søren Pind-reglen, har jeg også mærket, at det ikke er uvant, at folk aflyser i sidste øjeblik. Jeg tror, det er fordi vi er vant til at kommunikere så nemt og hurtigt, og derfor er det blevet mere og mere normalt, at man lige smider en SMS en halv time inden, at man skal mødes med, at man simpelthen ikke når det eller, at man ikke har overskud til at komme. Selvfølgelig er der visse (sjældne) tilfælde, hvor en aflysning er helt på sin plads. Men langt hen af vejen er det egentlig ret irriterende for modparten, når man aflyser i sidste øjeblik.

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Holde vores aftaler.

Familietid og vennetid er ikke telefontid

Jeg sidder på restaurant med min familie, og mens vi venter på maden, kommer telefonerne op af lommen. Så sidder vi hver især og stirrer ned i vores egen lille verden, helt fjernt fra virkeligheden. Eller – ikke for at være hellig – men jeg sidder faktisk ikke med min telefon fremme. Jeg prøver meget bevidst at undlade at hive telefonen frem, når jeg er sammen med andre mennesker. Mit trick er at lade telefonen være i tasken, for så får jeg ikke den pludselige trang til at tjekke den, for den er ikke i mine overvejelser, når den er gemt langt væk i tasken.

Jeg tror, at det er en øvelse og huskeregel mange af os har brug for. Be present in the moment. Og ærlig talt – så er det lidt ucharmerende, når en familie på fire sidder på restaurant og glor ned i hver deres telefon. Den familie gider jeg ikke at være 😂

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Lægge telefonen væk når vi er sammen med andre mennesker.

Vandvognen er ok

Jeg tror, at danskere (og især den ældre generation!) er vant til, at når man hygger sig, så inkluderer det alkohol. G&T inden middagen, vin under middagen og måske en night cap efter det. Det har aldrig rigtigt passet mig. Nuvel, jeg kan godt lide alkohol, men ikke så meget, at jeg behøver det, hver gang jeg hygger mig. Desuden har jeg fundet ud af, at rødvin giver mig hovedpine nærmest det sekund, jeg indtager det. Derfor frabeder jeg mig rødvin – og også alkohol – når jeg ikke har lyst til det. Det kan godt være, at det ikke huer den tredje generation i min familie. Eller at mine venner måske synes, jeg er kedelig en gang i mellem, men so be it.

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Det er ok at frabede sig alkohol, selvom det måske ikke huer andre.

Så længe det ikke gør ondt på mig…

Nogle jantelovsdanskere har meget travlt med, hvad andre gør. “Hvem tror hun, hun er? Hun skal ikke tro, hun er noget. Hvorfor gør du sådan, når du i stedet kunne gøre sådan?!” Eller omvendt kan man gå alt  for meget op i, hvad andre tænker. Det er jeg også selv offer for: “Ej, hvad vil folk tænke, hvis jeg skriver det her?” Men når vi går op i, hvad andre tænker, tilsidesætter vi vores egne behov. Og når vi tænker dårligt om andre, fordi de ikke gør, som vi synes er “rigtigt”, så bruger vi unødvendig tid og energi. For hvorfor bruger vi ikke bare energien på vores egen banehalvdel?

Jeg prøver at sige til mig selv, at det er lige meget, hvad andre gør, synes og tænker, så længe det ikke gør ondt på mig. Det er også mit svar, når jeg, desværre ofte, møder folk der slet ikke kan forstå, at jeg ikke spiser kød. Det er min tallerken, og det har vel ingen betydning for dem, hvad jeg putter i munden?

Løsningen og det vi skal gøre i 2020: Træne pytmusklen. Så længe det ikke gør ondt på mig, er det egentlig lige meget, hvad andre gør.

Og så synes jeg, at vi i 2021 skal gøre meget mere af det, der gør os glade. Det må være meningen med det hele ❤️

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish