6 film og serier du skal se i februar

Seks film og serier du skal se i februar

Der er ikke meget at tage sig til for tiden. Jeg kører lidt i et hjul på repeat, hvor jeg arbejder hjemmefra – skiftevis fra sofaen og spisebordet – går lange ture, læser bøger og scroller igennem diverse streamingtjenester for at finde noget godt at underholde mig selv med.Jeg er nemlig ret kritisk, når det kommer til, hvad jeg gider at se.

Spiller det ikke maks, vil jeg nemlig hellere læse, strikke eller skrive blogindlæg. Heldigvis er vi virkelig #blessed med mange gode serier og film for tiden. Streamingtjenester ved nemlig godt, at vi sidder klinet til skærmen og hungrer efter underholdning. Ja tak. Her har jeg samlet seks gode film og serier, jeg har set på det sidste. 

Armod og mod – The White Tiger

Hvis du kunne lide Slumdog Millionaire, så er The White Tiger lige noget for dig. Den nye Netflix film spinder over mange lignende temaer. Balram vokser op i en fattig landsby og drømmer om at blive iværksætter. Det er dog nemmere sagt end gjort, for det virker næsten umuligt at bryde op med familiens fattigdom. En dag får han dog chancen, da han får job hos en rig familie. Det ændrer hans liv fuldstændig. Filmen er barsk, fordi den præsenterer så meget elendighed, men det humoristiske filter og comic reliefs gør den nemmere at fordøje.

Se The White Tiger på Netflix.

Er det galt eller genialt? How to with John Wilson

Denne mystiske og mærkværdige serie ligger i feltet mellem galt og genialt. John Wilson filmer alt på sin vej og hverdag i New York, og de filmklip bliver sat sammen i en historiefortælling, der altid ender i en større betydning. Der er seks afsnit. Mit favoritafsnit starter med hvordan man splitter en regning med sine venner, når man har spist på restaurant. Det fører Wilson til en julefrokost for New Yorks fodbolddommere, for de må jo, om nogen, kende forskellen mellem rigtig og forkert. Herefter jagter han opskriften på den perfekte risotto, og hans evige mislykkede forsøg må være et resultat af, at han er stoppet med at ryge. Soundvenue skriver ret skarpt om serien her, og du skal se den, fordi den er anderledes end alt andet, du nogensinde har set.

Se How to with John Wilson på HBO.

En chamerende skurk – Lupin

Jeg bingede Lupin på en aften – så god var den. Catch me if you can med Omar Sy i hovedrollen (ham fra De Urørlige). Han er en manipulerende skurk, der slipper af sted med sine ugerninger, fordi han er noget så charmerende. Serien starter på museet Louvre, hvor Marie Antoinettes halskæde bliver auktioneret til den højestbydende. Herfra udfolder historien sig i to spor – nutiden og hovedpersonen, Assenne Diops, fortid. Mere er svært at skrive uden at spoile handlingen, men den er spændende, overraskende, sørgelig, sjov.

Se Lupin på Netflix.

Crazy rich asians i realityform – Bling Empire

Vi følger en gruppe absurd rige asiater, der bor i Los Angeles. Tænk The Hills møder The Housewives of x.

Virkelig ligegyldigt TV når det er bedst (eller værst). Er du til reality og absurd rige mennesker? Se den. Har du brug for TV, der kan flyde i baggrunden, mens du dobbeltscreener og spiller kabale på din iPhone? Se den.

Se Bling Empire på Netflix. 

En tragedie og et forhold – Pieces of a Woman

Du kender hende i rollen som Princess Margaret i The Crown, og hun er yderst charmerende. I Pieces of a Woman spiller hun sammen med Shia LaBeouf. Den første scene varer 20 minutter, hvor parret gennemgår en hjemmefødsel af deres første barn. Det går ikke som forventet, og en tragedie rammer dem. Kan deres forhold klare det, når der også er ydre forventninger til, hvordan de skal forholde sig til tragedien? En smuk, rå, og til tider, lidt langsom film.

Se Pieces of a woman på Netflix.

Hvorfor var der ingen, der gjorde noget? – The Assistant

Hun vandt mit hjerte som hårdkogte, forsømte Ruth i Ozark. Hun bar vel næsten hele serien. Og siden har jeg slugt samtlige serier og film, Julia Garner spiller med i. Senest The Assistant, der beskriver #MeToo inde fra. I The Assistant er der sparet for diverse filmiske virkemidler. Intet underliggende soundtrack til at manipulere med vores følelser. Ingen lang dialog. Julia Garners mimik og gestik er oplagt til en sådan film. Hendes ansigtsudtryk siger alt det, der ikke bliver sagt.

Trods de manglende klassiske filmeffekter slår The Assistant hårdt og rammer lige der, hvor det gør ondt. Filmen svarer nemlig på, hvorfor så mange valgte at tie stille under årelange, forfærdelige #MeToo episoder, der var dybt integreret i kulturen på arbejdspladsen. Hvorfor var der ingen, der gjorde noget, når det var tydeligt, hvad der foregik? Watch and weep.

Se The Assistant på Viaplay.

Jeg håber, at mine film- og serietips kan medvirke til lidt hygge og godt humør i disse lockdown-tider ❤️

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish