Bare kald mig kandidatstuderende

Om lidt under to uger sker der noget spændende i mit liv. Jeg starter nemlig mit kandidatstudie på CBS. Mere specifikt, Cand.merc.(kom), som er den naturlige overbygning til min bachelor, BA i Interkulturel Markedskommunikation. Det er ret vildt for mig af flere årsager. Lad mig kort opridse i punktform, det er nu engang så dejligt overskueligt.

1️⃣ Jeg skal være kandidatstuderende. Det er lidt vildt i sig selv. Især fordi det nok betyder, at mit livs skolegang er ved at nå sin slutning. Medmindre jeg skal skrive ph.D. Men det tvivler jeg stærkt på. 

2️⃣ Der er gået mere end to år, siden jeg færdiggjorde min bachelor. Det sidste år var jeg knap nok på skolen, så det vil sige, at det snart er tre år siden, jeg sidst var til undervisning på CBS. Det bliver mærkeligt at komme tilbage. 

3️⃣ Jeg føler mig lige dele spændt og lige dele nervøs. Nye mennesker, for dem jeg gik på bacheloren med er færdige med deres kandidater nu. Hvor akavet bliver det? Vil nogen kunne lide mig? Får jeg nogle venner eller vil jeg være tvunget til at skrive opgaver og eksaminer alene? Åhhhhhhh. Ægte første skoledags-stemning. 

4️⃣ Jeg har intentioner om, at nu vil jeg være en god kandidatstuderende. Det var jeg på sin vis også på bacheloren, i hvert fald hvis man skal dømme efter mine karakterer. Min intention er dog, at jeg på kandidaten vil være bedre til at læse hjemme og bedre til at deltage aktivt i undervisningen. Jeg tror, at studiet bliver både sjovere og mere interessant på den måde. 

5️⃣ Jeg googlede lige min uddannelse og fandt ud af to glædelige nyheder, jeg var ganske uvidende om. Arbejdsløshedsprocenten er på 2% efter 10 år, og så har den en flot sjetteplads på top 10 over DJØFS studier, der giver mest i løn. Det er så lidt underordnet, når jeg (måske) drømmer om at være selvstændig. 

6️⃣ Hytteturen er sløjfet. Thank god. Hvor var det akavet i 2016, da jeg startede på bacheloren. Her var der arrangeret hyttetur med to overnatninger i fællesværelse med køjesenge med 60 mennesker, vi havde kendt et par timer over to dage. Jeg tog med alene af den grund, at jeg var bange for at blive udelukket af fællesskabet fra starten, ikke fordi lysten var der.

Fast forward til første aften på hytteturen, hvor jeg endte i et ægte Mean Girls moment, som jeg var sikker på egentlig hørte folkeskoletiden til. Mig og tre piger fra mit hold sad på værelset. De havde allerede nået at forme en hardcore klike over de to dage og havde arrangeret og købt ind til gin & tonic hjemmefra. De hældte så op til de tre, mens jeg sad og gloede på som fjerdehjul og følte mig rigtig lille. Tak fordi jeg måtte være med i hulen og få 10 cl af jeres slave-gin og en sjat gul tonic-vand fra Netto. HAHA. Jeg kan grine af oplevelsen i dag, men det var faktisk rigtig ubehageligt 😂😭

7️⃣ Det bliver mærkeligt at vænne mig til en ny slags hverdag som kandidatstuderende. Igen. Jeg har heldigvis stadig fleksibilitet og frihed, men ikke helt så meget som jeg måske er vant til. Det skal nok gå fint, siger jeg til mig selv, og så er det jo kun to semestre med tre måneders undervisning på hver. Så et semester med praktik, udlandssemester eller valgfag, og så et halvt års kandidatskrivning. Piece of cake, lol, eller måske ikke, men det skal nok gå mega stærkt. 

8️⃣ Ready, set, go, CBS, her kommer jeg. 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish