Federal Café – Barcelona

Federal cafe Barcelona

I august tilbragte jeg tre skønne uger på rundtur i Spanien og var i den sammenhang også et par dage i den skønne by, Barcelona. Barcelona er en af mine yndlingsbyer. Byen er levende, fuld af sol og glæde og et sted, hvor man nærmest på hvert gadehjørne finder seje steder såsom butikker og caféer. Et eksempel er Federal Café, som jeg besøgte en formiddag efter at have gået en lang tur alene i Barcelonas gader – en af de bedste måder at opleve en by på og lære den at kende. Denne tur var mit trejde besøg i Barcelona, og jeg ville tage tilbage til hver en tid! Jeg gik og gik og stødte så på Federal Café, der så hyggelig, smart og indbydende ud, så jeg besluttede mig for at holde en pause fra gåturen og se, hvad denne café kunne tilbyde.

Federal Café er en af de hippe “vi-serverer-morgenmad-hele-dagen” type caféer, og caféen er fyldt med gæster, der i den grad udnytter det koncept og spiser morgenmad og drikker dagen lang og bruger timevis på at sætte sig og hygge sig – enten med selskab og lange samtaler eller en Macbook-computer foran sig. Der er et stort fællesbord, hvor dem der skal arbejde, kommer alene eller vil kigge i magasiner, passende kan sidde.

På “vi-serverer-morgenmad-hele-dagen”-menukortet hos Federal Café finder man først og fremmest en hel masse æg-variationer. Ja, man kan faktisk få æg i enhver form og lige som man foretrækker det. Udover æg serverer Federal Café også lækre croissanter, granola og yogurt, sandwich og morgenmads-burgere, så enhver morgenmads-elsker er kort sagt i himlen her! På drinks-menuen er også et stort udvalg i og med, man både kan gå efter en kop god kaffe, en sund smoothie eller juice eller en syndig milkshake. Der er også veganske muligheder på menukortet.

Baren i caféen er åben, så det mest af alt ligner et køkken, når baristaerne brygger kaffe på kaffemaskinerne. Dette giver stedet en meget hyggeligt og næsten hjemlig stemning, og generelt er personalet meget venlige og stor-smilende, og det er så hyggeligt at sætte sig ned og overvære den intense stemning, når der på spansk og catalansk snak mellem baristaerne bliver serviceret i et hurtigt tempo.

Vil I læse mere om Barcelona og anbefalinger til restauranter, så kig her! Jeg arbejder også på flere indlæg om den skønne by, da jeg har et hav af anbefalinger.

Federal Café Barcelona
Carrer del Parlament, 39, 08015 Barcelona

federal cafe in barcelona

Federal cafe breakfast barcelona

English: In August I spent more than three weeks in Spain, and also made it to amazing Barcelona in that connection. Barcelona is one of my favorite cities and also a place filled with the coolest places to go- for example Federal Café which I visited on a quiet morning after taking a long walk on my own. There is no better way to discover a city, although it was my third time in Barcelona. I stumbled upon Federal Café and decided to make a quick stop from my walk to sit in the sun for a smoothie.

Federal Café is one of those hip “we serve breakfast all day kind of places” and the place is packed with people spending hours here, sitting in the window panes eating their breakfast while catching up with friends, and people sitting around the very wide communal table reading magazines, drinking coffee and working on their laptops.

On the all day breakfast menu are various egg variants, you can basically get eggs any way you like. Besides from eggs, Federal Café serves great croissants, granola, sandwiches, and morning burgers. For drinks the selection is just as big as their breakfast options, and you can get everything from delicious coffee, to juice, milkshakes and smoothies, and some of them can also be made vegan if you prefer.

The bar inside of the café is open, so it more looks like a kitchen with a very big coffee machine. This gives the place a very low-key and relaxed feeling, and the staff is so friendly and they seem like they are having fun while serving you great coffee and all day breakfast. 

If you want to read more about Barcelona and my recommendations, click here. And stay tuned for more on the blog – I visited so many cool places in Barcelona, so I am preparing a lot more posts about where to go in the great city.

Federal Café Barcelona
Carrer del Parlament, 39, 08015 Barcelona

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments

 1. 2. december 2015 / 7:44

  This café looks so sweet! I will visit it for sure when I’ll be in Barcelona next time 🙂 Kisses, Carmen from http://www.carmitive.com

  • Caroline
   Forfatter
   2. december 2015 / 20:18

   The cafe is really great, you should definitely try it! And lucky you when going to Barcelona!

 2. 2. december 2015 / 8:36

  Jeg drømmer virkelig om en tur til Barcelona, har aldrig været der, men det ser så fint ud.

  • Caroline
   Forfatter
   2. december 2015 / 20:18

   Det kan jeg godt forstå!!! Barcelona er simpelthen så fantastisk en by 🙂

da_DKDanish