It is important to treat yourself

til-frisor-silverstories

English: (gift) And that is a saying I live by! I am a firm believer in treating myself and by that, I don’t only mean shopping new clothes, I also mean taking the time to do things that will benefit myself in the end, such as going to the gym and getting things done. Two things that I always do for myself is to go get my nails done with gel polish approximately every five weeks and then getting my hair cut every three months. I am pretty boring when it comes to hairstyles, so I always cut my hair the same way. With becoming older I really learned that it looks better to have short, healthy hair than long, dead and thinning hair. Therefore, I make sure to get my ends cut every three months!

Last week I had my hair cut at Hair by Katja Hamalainen, and man, am I glad I did. Besides, there is no one as a hairdresser that can work a hair straightener! If you are ever in the search of a good hairdresser in Copenhagen, I can recommend Katja.

________________________________

Dansk (og en gave) Og det med at forkæle sig selv, det er noget jeg er ret god til. Jeg prøver at gøre det på flere forskellige måder. Der er den direkte forkælelse såsom at spise kage og købe nyt tøj. Så er der den indirekte forkælelse, som for eksempel indebærer at gå i fitnesscenter, få hakket ting af to-do-listen. De er ikke umiddelbart de ting, jeg allermest har lyst til at gøre, men jeg ved, at følelsen efter er skøn, og så behøver man ikke at døje med dårlig samvittighed, når man eksempelvis sætter sig foran skærmen og tænder for Netflix.

Den trejde form for forkælelse er den, der på længere sigt får mig til at føle mig godt tilpas. Jeg får lavet negle cirka hver femte uge med shellac. Det gjorde jeg i hvert fald i Berlin, men det er lidt en anden sag i Danmark, hvor det koster det tredobbelte. Damn, jeg savner shellac til 110 kr… Jeg har bare lidt mere selvtillid, når mine negle er pæne.

Sidst men ikke mindst, bliver jeg klippet hver trejde måned. Jeg er drønkedelig, for jeg får bare klippet spidser hver gang. Jeg har i de seneste år virkelig lært, at selvom det er ret nedern at gå til frisøren og få klippet håret af, når man drømmer om langt hår – det svarer lidt til at gå rask på hospitalet, få fjernet mandler, og gå hjem syg, så er det altså bare pænere at have sundt, tykt hår, end langt hår med grimme, ulige, spaltede og døde hårspidser. Derfor – får jeg klippet håret hver trejde måned.

Sidste uge satte jeg mig i stolen hos frisør Hair by Katja Hamalainen. Ikke nok med at hun er en af de sødeste frisører (og mindst ligeså snaksagelig som mig), så er hun dygtig, og så er hun også, for få måneder siden, blevet selvstændig. Det synes jeg altid, er inspirerende. Vi snakkede løs, og jeg stillede hende blandt andet disse tre spørgsmål:

Hvad er det bedste ved at være frisør?
Det er at jeg får lov til at udfolde min kreativitet, samt at se glæden hos mine kunder, når de er tilfredse med det arbejde jeg har udført i deres hår.

Hvad er den mest betydningsfulde oplevelse, du har haft som frisør?
Det var helt sikkert de to dage jeg var oppe til svendeprøven, mange undervurderer desværre frisørfaget, men det er de mest hårde, følelsesladet og bedste dage i mit liv.

Hvad har været det bedste og hårdeste ved at tage springet som selvstændig frisør?
Det  er at jeg selv er herre over mit eget arbejde, hvilket også har gjort jeg har fundet endnu mere passion i mit fag. Jeg er klart gladere, når jeg tager til og fra arbejde. Det hårdeste er alt det, man skal sætte sig ind i som selvstændig. Det er ikke bare at møde på arbejde og have fri, når jeg har fri, som da jeg var ansat i salon. Der er altid noget at tage sig til. Det har jeg skulle vænne mig meget til – at man er på hele tiden som selvstændig. Der har man aldrig fri. Men jeg elsker det!

Jeg synes, at den sidste sætning i mit lille interview med Katja, understreger, at hun er en frisør med ben i næsen, og så er det ofte sådan, at dem der virkelig brænder for deres fag også er de bedste. Det synes jeg, er sejt og inspirerende – lige meget hvilket fag, der er tale om. Som nævnt ovenstående er jeg utrolig kedelig, når det kommer til at blive klippet. Jeg får bare klippet spidser og mit pandehår til – alt sammen i håb om, at mit hår en dag, på magisk vis, vil vokse sig langt.

Katja gik op i, at mit hår blev sundt og se på og er der noget bedre end følelsen af nyklippet hår med tykke ender? Derudover var hun også en haj med et glattejern. Jeg spurgte hende, hvorfor det var umuligt for mig at glatte mit hår ligeså glat og blødt som silke selv, når jeg nu rent faktisk har det samme glattejern, som hende, derhjemme. Med et smil i øjet sagde hun, at der jo skulle være en grund til, at man går til frisør. Der er jeg enig i. Derfor vil jeg sende et ret godt frisørtip videre til jer – Katja er både sød, dygtig, og så byder hun på te eller kaffe samt chokolade. En tur til frisøren er den perfekte opskrift på selvforkælelse! Af sted med jer. <3

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments

  • Caroline
   Forfatter
   28. oktober 2016 / 21:14

   Thank you so much, I had a great time at the hair dressers <3

  • Caroline
   Forfatter
   28. oktober 2016 / 21:14

   Thank you so much <3

da_DKDanish