The best month in Copenhagen ever

And just like that, the month of May was the hottest, Denmark has ever experienced. Quite scary in a way, but also sooooo nice. The world is just a better place when the sun is shining. And the warmer degrees, sunshine and the Scandinavian nights where the sun goes down at 10.30 pm and rises a few hours after just made these past few weeks absolutely amazing. Besides from having to deal with six exams and one to go, I’ve had some amazing times in sunny Copenhagen. Here are a few pictures of what I’ve been up to.

Og så vi heldige danskere serveret den varmeste måned nogensinde. Det var fuldstændig uvant, at solen skinner så mange dage i træk, at det er så varmt, og at det slet ikke regner. Når jeg kigger ned i min gård, ligner græsplænen noget fra Roskilde Festival. Helt brændt af, tør og tørstig. For dens skyld håber jeg lidt på et regnskyld. Og nå ja, Istedgade kunne også godt bruge noget regn, for den er helt klistret af alle de fester, øl (og pis)-sjatter, den har stået model for den sidste månedstid. Men det er der ikke noget at sige til. Solen og varmen har gjort folk festglade. Og glade generelt.

Det gælder også mig. I takt med at temperaturen stiger og solen skinner, følger mit humør med. Jeg har altså været rigtig glad, og det på trods af at mens Istedgade har stået model for fest og farver, har jeg stået model for eksaminer og hele syv af dem. Jeg er 6/7 igennem, og de lange, seje eksamensstræk er snart overstået, og jeg kan ikke vente. Jeg tror ikke på, at der er nogen, der synes, det er fedt at gå til eksamen. Indtil videre, er det gået fint, og jeg håber, jeg kommer helskindet igennem (læs: består!), så jeg snart kan træde ind i et ret spændende kapitel i mit liv. Men mere konkret om det senere. Her lidt billeder fra de dejlige solskinsdage i København.

In Berlin, I bought these amazing, red shoes. Or at least I thought they were amazing. I wore them one time, and it resulted in several blisters all over my feet and me having to wear an exact amount of 11 band-aids at one time. Ouch! I still think they are pretty, but I wonder if I will actually be able to wear them again. Any tips or tricks on how to walk them in, anyone? 

Jeg købte disse helt skønne sandaler i Berlin. Hjemme i København iførte jeg mig dem og følte mig helt på toppen. En time senere kunne jeg ikke gå og måtte tage dem af og gå hjem. Seks blødende vabler og en tur i Føtex efter plaster. De næste par dage havde jeg intet mindre end 11 plastre på mine sørgelige fødder. Jeg er er stadig vild med skoene, men jeg ved ikke, om jeg tør tage dem på igen. Hvad gør man?

Pretty laundry. It is absolutely no secret that I love pink and blue. My mom taught me the importance (after her opinion) of folding things nicely, although they are hidden away in closets. When I was younger and she would ask me to help her fold the sheets (because it takes two people to do nail it) I hated it. But I totally took that with me in my own life after moving out, and the other day my friend asked me “how do you always manage to fold your sheets so perfectly?”. Before we knew it, I was teaching her how to fold my sheets exactly how my mom taught me. 

Pænt nyvasket, foldet sengetøj. Om jeg kan lide lyseblå og lyserød? Neeeej, da…. Da jeg var lille, bad min mor altid om hjælp til at folde sengetøjet, og det skulle gøres på en helt specifik måde, og det krævede to personer for gøre det helt rigtigt. Jeg synes, det var så irriterende. Og hvorfor mon hun ikke spurgte min bror? Det var meget vigtigt, at det blev foldet pænt, for på trods af, at min mor er lidt af et rodehoved, så skulle sengetøjet filæme ligge pænt, når man åbnede skabene. Jeg forstod det ikke rigtigt. Nu, +10 år senere, er jeg en kopi af min mor. Bortset fra det med rodet. Jeg er ret pernitten med at folde mit sengetøj, og hvis jeg har veninder på besøg, beder jeg dem om at tage fat. Den anden dag spurgte min veninde mig, hvordan jeg får mit sengetøj så pænt og glat, og så lærte jeg hende altså min mors (som vist egentlig er min mormors) sengetøjs-folde-metode. Det går i arv. På billedet har jeg været tvunget til at folde alene, og resultatet er altså ikke helt perfekt, men det går an 😉

Sunny mornings in my garden. I am so lucky to have a huge, courtyard which almost resembles a park and I spent some of the sunny mornings getting up, making breakfast and coffee and bringing it downstairs to lay in the grass and read a book. Best mornings ever! 

Solskins-morgener i min gård. Selvom jeg bor mit på Vesterbro med Mændenes Hjem som genbo, har jeg paradis i min baghave. En kæmpe gård, og når man kigger ud i den, glemmer man fuldstændig, at man faktisk befinder sig på Vesterbro. Nogle måneder har jeg nydt i gården med morgenmad, kaffe og en god bog, og det er virkelig en dejlig måde at starte dagen på. Her læste jeg Mount København af Kaspar Colling, der skriver helt skørt men skønt. Realisme og uvirkelighed blandet sammen i et skørt sammensurium, så det hele virker ægte. Min bedste veninde var med til at redigere hans nyeste bog, som jeg også glæder mig til at læse.

Birthday dinner at my friend’s parents summer house where they move out from April to October. It is absolutely amazing and I want one of my own! A tiny house in a green garden to spend the summer months in. The birthday dinner was great. Good company, fresh summer food, watermelon salad with feta cheese, Danish potato salad and barbequed meats and white wine. Doesn’t get better than that!

Fødselsdagsmiddag hos en af mine ældste veninder (altså ikke hende, men vores venskab). Vi har kendt hinanden, siden vi var otte år gamle. Det er ret godt gået. Hendes forældre har den mest fantastiske kolonihave ved Amager Strand, og jeg er misundelig. Heldigvis er jeg velkommen her <3 Vi spiste dansk sommermad. Vandmelonssalat med feta, kartoffelsalat, grillpølser og drak hvidvin. Så bliver det ikke bedre! Og så spillede vi rundbold i solnedgangen. Det var en aften i barndommens fodspor, for sådan har min veninde næsten fejret sin fødselsdag, siden vi lærte hinanden at kende for snart 15 år siden.

Although I don’t have a summer house, my parents have a sailboat and that is pretty amazing too. Almost every night after school and work and other obligations, I biked to the boat to have dinner with my parents and take a jump in the ocean. Recipe for happiness. 

Selvom jeg ikke har en skøn kolonihave, så har mine forældre en sejlbåd, og det er også ret så lækkert. Et par aftener efter arbejde, skole, eksamenslæsning og andre forpligtelser, er jeg sprunget på cyklen mod Svanemøllen for at møde mine forældre på båden, spise aftensmad og hoppe i vandet fra båden. Opskrift på lykke!

Although I live in the city center of Copenhagen, I am so close to the water. That is something very unique about Copenhagen, that we are surrounded by the ocean and are able to jump in almost everywhere. It takes me five minutes to get to this spot from my apartment, and I have made sure to take advantage of it by jumping in every time possible. 

Selvom jeg på Vestebro er genboer med Mændenes Hjem, stripklubber og andet godt, så har jeg også en fem-minutters cykeltur fra havet. Det har jeg i den grad fået udnyttet i det gode vejr, og hver gang muligheden bød sig, har jeg ringet til en veninde eller min bror for lige at mødes og hoppe i vandet. På den måde er København en meget unik by, for det kan man altså ikke ret mange steder. Bo midt i byen og så alligevel lige kunne cykle fem minutter og hoppe i vandet. Jeg føler mig heldig!

Having experienced way too many sunburns in my life, I am always super careful with the sun and always remembering to put on sun lotion. And these days, I am carrying around with me several different types of sun lotions. Better safe than sorry right? Sunburns hurt an awful lot and they are very unhealthy for your skin and health. 

I mit endnu ikke så lange liv, har jeg oplevet alt for mange solskoldninger. Hver gang. Selv hvis jeg har solcreme på, sker det. Jeg er bare Snehvide, der ikke kan tåle sol. Det har jeg efterhånden indset. Derfor har jeg mine forholdsregler. Skygge i de ‘værste’ soltimer, noget over skuldrene og brystet, som er de typiske steder at blive skoldet, og så har jeg altid et arsenal af solcreme med mig, udover den solcreme jeg tager på hver morgen i ansigtet og på brystet. Disse har jeg modtaget i gave fra Matas, og især stiften er mega smart. Den er som en læbepomade eller en limstift, og så smører du den bare lige på de steder, du har brug for det. Den er især god på læberne, ørene og næsen. Den fine ansigstspray med rose fra SARD gør også godt som et pust friskhed i varmen.

Wearing my new favorite jumpsuit that I found in a thrift store in Berlin. Such a good purchase! I’ve recently become such a fan of shopping second-hand and vintage. It is so nice that shopping feels a little more sustainable and that the clothes sort of carry a story with them. And the fact that you have to hunt and search for the good items. Like finding the needle in the haystack! 

Jeg har hængt meget ud i det nye Nordhavn. Selvom jeg synes, det er for nyt og sterilt til, at jeg gad at bo der, så synes jeg, der er fedt at hænge ud! Gode bademuligheder, fede cafeer og sjovt at gå på opdagelse. Jeg har min nye jumpsuit på, som jeg fandt i en genbrugsbutik i Berlin. Det at shoppe genbrug og vintage er en nylig opdagelse for mig, og jeg er hooked. Det føles godt at købe brugt, fordi det er mere miljøvenligt. Og så er det sjovt at tænke på, at tøjet har en slags historie. Derudover er det fedt at gå på jagt i genbrugsbutikkerne og virkelig gøre et scoop, som at finde nålen i en høstak.

Weekend at my parents’ house and my childhood home. I planned on studying for my exam. It didn’t go very well because I couldn’t find the motivation. Luckily, the exam went fine!

På weekend hos mine forældre med målet om at bure mig inde for at læse op til min mundtlige eksamen. Læsningen blev meget halvhjertet. Jeg kunne ikke finde motivationen. Men heldigvis gik eksamen godt!

The perfect summer dress made of vintage sari silks from India. Sustainable clothing make me feel a little better when shopping for new clothes!

Og en anden ny tilføjelse til garderoben. Kjole i silke fra Ellies and Ivy lavet af vintage silke-sarier fra Indien. Den er unik, håndlavet og mere miljørigtig end at shoppe highstreet, netop fordi den er lavet af vintage silke-sarier. Det føles altså godt.

And speaking of vintage… Another needle in the haystack I found in Berlin at a flea market. The glass pitcher that I have been searching for the longest time, and suddenly it was just there. Another plus; It was less than half the price of what I’ve seem them going for in Denmark. Now it looks great in my living room. 

Og lidt mere nåle i høstakken. Denne pindsvine-glas-kande, som jeg fandt på et loppemarked i Berlin. Jeg har ønsket mig den i lang tid, men kunne ike khelt forsvare at bruge 800 kroner på den, som den koster i København. Den var derfor røget på ønskelisten. Og pludselig stod den der i Berlin og kaldte på mig, og så til en brøkdel af prisen. Nu pryder den mit køkken.

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments

 1. 13. juni 2018 / 12:08

  Love the jumpsuit, looks very good on you!

  • Caroline
   Forfatter
   13. juni 2018 / 16:16

   Thank you so much, Lotte <3 I love it too!

 2. Asta
  19. juni 2018 / 9:26

  <3

da_DKDanish