Must watch: My nine favorite TV shows this past year

Good reads Silver Stories

Jeg elsker TV-serier og ser en pæn del af dem. På trods af det er jeg aldrig kommet med på hypen om Game of Thrones for eksempel. Jeg så første afsnit med Jesus og vi kæmpede os igennem. Det fangede os ikke. Jeg har siden hørt, at man skal kæmpe sig igennem første sæson og så bliver den god. Men ærlig talt, hvem har tiden til det?

Her er tilgengæld ni tv-serier, som jeg har set det seneste år, og som jeg er helt vild med. Har du set dem?

Ni tv-serier du bør se

The Act – HBO. En afsinding (og desværre sand) historie om en mor, der elsker sin datter på et sygeligt niveau. Der er også lavet en god dokumentar om historien, der også ligger på HBO. Hvis du ikke har hørt om hændelserne, så anbefaler jeg, at du ser serien først og dokumentaren bagefter.

Sharp Objects – HBO. Sharp Objects er svær at skrive om uden at røbe noget. Men jeg var helt vild med denne serie! To ting du skal vide: 1. den er baseret på bogen af samme navn, der er skrevet af samme forfatter, der har skrevet Gone Girl. 2. Når du har set sidste afsnit, så husk at bliv siddende under rulleteksterne – der kommer mere, og det viser detaljer, du ikke vil gå glip af!

You – Netflix. Vores allesammens Dan Humphrey fra Gossip Girl i en lidt mere uhyggelig udgave. I You bliver han forelsket på en besat måde, og der sker uhyggelige ting og sager.

Big Little Lies – HBO. Med Meryl Streep, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zoe Kravitz, Shailene Woodley og Laura Dern i hovedroller går man ikke galt i byen.

The Handmaid’s Tale – HBO. Min absolutte yndlings selvom jeg er en smule skuffet over tredje sæson. Det går simpelthen for langsomt, og kritikere siger, at det er gået ned af bakke, fordi serien ikke længere kan læne sig op af bogen under samme navn skrevet af Margaret Atwood. Jeg følger dog stadig trofast med, når der hver torsdag bliver inviteret til mareridtslandet Gilead, hvor Elisabeth Moss kæmper mod tyraniet.

Queer Eye – Netflix. At snuppe et afsnit af Quuer Eye er som at tage en lille glædespille. De fantastiske fem kommer til undsætning, når de sætter ind for at redde en mands tøjstil, selvtillid og boligindretning. Min yndlings Fab 5 er Jonathan!

The Chi – HBO. I Southside i Chicago går livet sin sædvanlige gang med kriminalitet som krydderi. Vi følger en række personligheder, der kender hinanden på kryds og tværs. Serien er skrevet af Lena Waithe, der også er med i Master of None.

13 Reasons Why – Netflix. Seriens hovedperson begår selvmord og efterlader 13 bånd, som hendes ven skal høre igennem for at forstå, hvorfor hun handlede, som hun gjorde. Serien er barsk og spændende.

Sweetbitter – Cmore. Jeg læste først Sweetbitter som bog og så siden serien. 22-årige Tess flytter til New York og får arbejde på en fin restaurant. Men i restaurantens bagland er der intriger, drama, sex og stoffer, som Tess skal lære at navigere i.

I love tv-shows. It’s the ultimate reward for me – after a day of being out and about, coming home to finally turn on an episode of something good you’ve been looking forward to watching. However, on purpose, I am very picky with what I start watching because I know myself too well. If I take on a new existing TV-show, I’ll find myself completely obsessed with it and not being able to do anything else than binge-watching. But, here are nine TV-shows that I watched and loved. Have you watched them?

Nine tv-shows you must watch

The Act – HBO. So scary and based on a true story. There is a documentary about the case, also, called Mommy Dead and Dearest. About a mom who loves her daughter a little too much. If you haven’t watched the documentary, I’d suggest you watch the series first, then the documentary.

Sharp Objects – HBO. It’s difficult to write about this show without giving too much away. Two things to know, though. 1. It’s based on the book written by the same author who wrote Gone Girl. 2. In the very last episode, remember to watch through the credits for some scary extra scenes.

You – Netflix. With our beloved Dan Humphrey from Gossip Girl. However, he is anything but cute in this show. He falls in love with a girl which turns into a crazy obsession.

Big Little Lies – HBO. With the cast of Meryl Street, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zoe Kravitz, Shailene Woodley and Laura Dern, this show must be good. And it is! Drama between privileged stay at home and working moms in a small Californian town.

The Handmaid’s Tale – Hulu. My absolute favorite, although I am not too happy about the 3rd season. It’s just too slow and it seems like the show writers are slightly lost as they can’t lean on the storyline from the book by Margaret Atwood any longer. However, I still tune in once a week to witness the crazy dystopian country of Gilead.

Queer Eye – Netflix. Like a happy pill. The Fab 5 take on the task of making the life of an ordinary man slightly more trendy, guiding him to self-esteem. My favorite is Jonathan, although I love all of them!

The Chi – Showtime. The everyday life on the Southside of Chicago. Written by Lena Waithe.

13 Reasons Why – on Netflix. The show starts off with a suicide. Left behind are 13 tapes that the protagonist has to listen through to collect the pieces as to why his friend committed suicide. Sad, scary and thrilling.

Sweetbitter – Showtime. I read the book first, about 22-year-old Tess who moves to Brooklyn and gets a job at a fine restaurant. Behind the scenes of the restaurant, it’s all about drama, drugs and partying.

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

da_DKDanish