Coronavirus in NYC – 13 things you should do


Disse billeder er taget for blot seks dage siden, hvor verden så helt anderledes ud.
Det føles som en evighed siden. 

De sidste fire dage har været uvirkelige. Fra torsdag hvor jeg ringer grædende til mine forældre, fordi Danmark lukker ned. Jeg er bange på deres vegne og føler, at jeg bør være hjemme hos dem. Vi aftaler koldt vand i blodet og at holde os opdaterede på situationen. Min kæreste trøster mig. Og så har corona ellers fyldt 90% af mine tanker de sidste fire dage. Størstedelen af tiden har jeg brugt på at selvisolere mig, bortset fra når jeg med min kæreste i hånden har gået tur i solen, bevæbnede med hånddesinfektion og afstand til andre.

Den ene del af mig er ved at skide i bukserne. Jeg er ked af alle de planer, der er blevet aflyst, men prøver alligevel at være taknemmelig for,  at jeg ikke har en konfirmation, et bryllup, en stor fest eller et andet stort event planlagt. Der er mange, der har det meget værre end mig. (For eksempel min kæreste, der er caféejer, og den har stået tom hele weekenden…).

Tilbage til DK

Jeg har været i tæt dialog med min rejseforsikring i forhold til, om jeg bør tage til Danmark. Det er i sidste ende mit eget valg. Risikoen ved at blive er, at flytrafikken stopper, så jeg på den måde vil være strandet. En anden risiko er også, at NYC kommer til at blive fuldstændig ragnarok, hvilket jeg personligt er bange for. Denne by og dette land er slet ikke udrustet til at lukke ned. Her er ikke et sikkerhedsnet, som vi kender det fra Danmark. Bortset fra det er det ikke specielt tiltalende at skulle til JFK, en kæmpe lufthavn, der er i kaos, sidde i en flyvende kapsel i otte timer og mellemlande i London, før jeg stiger på fly nummer to. Her må smitten være en reel risiko. Det er lidt svært at holde afstand.

Jeg har en flybillet hjem i næste uge, så min tur til NYC denne gang bliver kortere end planlagt. Det er jeg rigtig ked af. Det passer ikke ind i mine planer, og så er jeg ked af at forlade min kæreste uden at vide, hvornår vi kan se hinanden igen. Som det ser ud nu, vil tidligst blive den 14. april, når grænserne ophæves – hvis det gør… Øv, hvor er det surt at være kærester med en fra udlandet lige nu.

Jeg er helt sikkert ikke alene om at være fortvivlet og ked af det. Jeg prøver, så godt jeg kan, at holde humøret højt. Og jeg prøver at tænke, at jeg har tid til fordybelse og arbejde (at jeg så ikke kan koncentrere mig er en anden sag…).

Her er tre gode links, hvis du, som mig, har brug for lidt hjælp til at se glasset halvt fuldt.

Miriam skriver ret godt, at nu behøver vi ikke tage makeup på. Og vi kan endelig bingewatche serier uden dårlig samvittighed.

Lucca fra Italien skriver om situationen i Italien. Læs med og forstå vigtigheden i at blive hjemme og holde afstand. Han skriver også; “My mom was saying that she’s using this time to reflect. It feels like a pause. It’s time for you to really do some soul-searching.”

Det er ikke for evigt. Det skal vi huske. Og i mellemtiden skal vi (der kan) glæde os over, at vi ikke skal ud i morgentrafikken. Vi skal ikke ud i akavede sociale situationer. Vi skal ikke huske at pakke tasken. I sedet kan vi slå benene op. Tænde et lys. Sætte god musik på. Blive hjemme hos vores kæledyr. Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, kan man næsten fristes til at skrive…

Jeg har også samlet en håndfuld idéer til, hvad du kan lave under din selvisolation

#1 Spil et spil

Jeg kan anbefale Happy Couple app, Party Qs og How well do you know me, der især er gode til dig og din partner.

#2 Læs bøger

Læs den bog der har ligget på dit natbord i ugevis. Jeg har selv kværnet to bøger.

#3 Hjemmetræning!

Der findes tusindevis af videoer på YouTube, Instagram og Fitness Dk, der hjælper dig med at holde dig i form på dit eget stuegulv. Nu er der ingen undskyldning 😉

#4 Kreative sysler

Er det nu, du skal lære at strikke? Jeg har for nylig delt en smuk strikkeopskrift, som du kan finde lige her.

#5 Lyt til podcast

Jeg har samlet intet mindre end 75 gode podcasts, du kan gå i krig med – blandt andet min egen podcast, Silver Talks.

#6 Bag – lav mad – gå i gang med en ny opskrift

Nyd at du har tiden til at kræse om maden. I samme ombæring kan du gå køkkenskabene igennem og bruge nogle af de madvarer, der har stået urørt lidt for længe. To fluer med et smæk!

#7 Gå i gang med den ene ting der har stået på din to-do-liste alt for længe

Drømmer du om at skrive en bog? Har du en god idé til en opfindelse? Har du en drøm om at lære et nyt sprog? Hvad end det handler om, så er det NU, du skal gå i gang. Der er ingen grund til at kede sig.

#8 Tag Kondo-hatten på

Gennemgå alle rodeskuffer, tøjskab, kælder og kvist. Har du meget tøj, der skal ud, kan du passende lægge det op på Trendsales, nu du er i gang.

#9 Rengøring

Var der nogen, der sagde forårsrengøring?

#10 Binge med god samvittighed

Ingen dårlig samvittighed over at dine tre bedste venner er sofaen, TV-remoten og Netflix. Jeg kan anbefale Love is blind og Dirty John.

#11 Tag den digitale Kondo-hat på.

Ryd ud i dine apps (smid dem du aldrig bruger væk), ryd ud i din kamerarolle og det samme på din computer. Det er en rar følelse.

#12 Self-care.

Hårkur, ansigtsmaske, massage, yaaaaas.

#13 Taknemmelighedsdagbog!

Hvis du, ligesom jeg, føler angst og fortvivlelse over denne situation, er det nu, du skal i gang med taknemmelighedsdagbogen. Jeg har også skrevet en liste over plusser i denne situation, fordi jeg er ked af det. Det er et reality check, der hjælper mig til at huske på, at jeg er ret godt stillet. Fx. jeg er ikke i livsfare. Jeg har jeg ikke et kæmpe projekt eller begivenhed, der skal rykkes eller aflyses (7-9-13), bortset selvfølgelig fra tid med min kæreste og i NYC.

Jeg sender positive tanker og energi til jer alle sammen – vi er nemlig alle sammen ramt på den ene eller anden måde.
Øv. Jeg håber, I holder hovedet højt! Prøv at nyde det der med at have tid til de ting, du ellers ikke har tid til. Altså, få det bedste ud af det ♥

Photo from six days ago before the madness. It seems like ages ago! 

The past four-five days have been sad and chaotic, to say the least. I’m in NYC finding out that my home country is doing a complete lockdown, closing all public child care, schools and universities as well as public companies, sending everyone home and urging everyone to work from home. Two days later, both the US and Denmark close their borders.

Change of plans

One part of me is terrified – especially of how the situation might look in NYC in the next few days and weeks. The other part of me is trying to take it chill. For the most part, I’ve been self-isolating for the past five days, only going out for long walks with my boyfriend. I was supposed to stay in NYC for a couple more weeks but will have to cut my trip short and go back to Denmark next week. I’m very sad to leave my boyfriend and to fly under these conditions. Airports and airplanes aren’t the safest places right now. Also, I don’t know when my boyfriend and I will be able to see each other again as there are so many things we don’t know the outcome of right now. It’s a frustrating situation for all of us!

I’m trying my best to stay positive, be happy that I don’t have a wedding or something equivalent to cancel and that I’m able to work from home. That I’ve been finding it very difficult to focus and concentrate is another story. I’ve also spent hours between my travel insurance, airlines, boyfriend and family trying to figure out what to do. It’s also a bad situation for my boyfriend as a cafe owner if he will have to close down. Either way, it’s not business as usual and that really harms many small business owners, especially in the food industry. So please, instead of hoarding toilet paper, support your small local businesses! <3

In the meantime, I’ve read two great stories about the situation

Lucca from Italy writes about the severe situation in his country: “My mom was saying that she’s using this time to reflect. It feels like a pause. It’s time for you to really do some soul-searching.”

It’s not forever. We have to remember that. In the meantime, some of us can enjoy not having to get up early, run into awkward social situations and be stuck in traffic. It’s all about the silver linings…

What to do if you’re self-isolating or working from home

#1 Play games

I like the ones where you get to know your family members or partner. I love Actually Curious. If you can’t get your hands on it, try the apps Happy couple, Party Gs or How well do you know me.

#2 Read

What about the book that’s been sitting on your bedside table forever?

#3 Do a home workout

Now there are no excuses! Personally, I have to keep up as I am still doing the March body challenge.

#4 Anything creative

Write, paint, knit, sew!

#5 Listen to podcasts

I’ve collected a guide to nothing less than 75 great ones.

#6 Cook and bake

Take time to go through that recipe that takes hours. Also, use some of the produce that’s been sitting in your kitchen forever. Two birds with one stone!

#7 Tackle that one thing that’s been on your to-do-list or mind forever

Writing a business plan for your company idea? Learning a new language? Writing a book? Now’s the time!

#8 Find your inner Kondo

Go through your closets, drawers, shelves and organize all of it!

#8 bonus

If you’re getting rid of stuff, why not try selling it online?

#9 Spring cleeaaaaaning!

Your home will thank you.

#10 Binge watch without the guilt

I’ve recently watched Love is blind and Dirty John.

#11 Digital spring cleaning

Go through your folders, camera roll, saved items, and apps on your laptop and phone and clean it out. It feels great afterward!

#12 Selfcare

Face mask, hair mask, massage, exfoliate, anything!

#13 Start a gratitude journal.

I love mine. It will especially work right now if you’re under pressure and stress because of the situation. I’ve also found myself doing a plus list in these past few days. I’ve been very upset and scared, and the list reminds me that it could be a lot worse. I’m privileged and lucky, although I will have to be apart from my boyfriend again.

Stay safe, stay home if you can and good vibes to all of you ♥

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

da_DKDanish