Jeg vil have en hund (og så alligevel ikke…)

Min venindes vidunderlige Jack Russel-baby, som jeg går helt i trance over

Dem der kender mig ved, at jeg er den største hundefreak. Jeg kan ikke gå forbi en hund på gaden uden at bryde ud i et højlydt: “Nååååårh, hvor er den søøøøøød!!!”, og det gælder samtlige hunde. Siden min familiehund, Carla, gik bort for snart tre år siden, mangler jeg alvorligt hundeselskab i min hverdag. Jeg prøver konstant at overtale mine forældre til at få hund igen. De savner også hundeselskab, men er alligevel ikke helt klar til at give sig ud i at blive hundeforældre for anden gang.

Når nu jeg ikke har held med at overtale mine forældre, har jeg leget med (og drømt om!) tanken om at anskaffe mig en hund selv. Gerne en lille krøllet en af slagsen. En cavapoo, cockapoo, maltepoo, mini-doodle, mini-puddel, og jeg har en lang liste med søde hundenavne liggende i mine noter. Trøffel, Cloudy, Sky, Berta. Det er især corona-tiden der for alvor satte tankerne i gang. Jeg har været meget hjemme, og mit liv og hverdag har passet ekstra godt til hundeselskab, da jeg ikke har haft travlt med at tage til New York de sidste mange måneder under lockdown.

Jeg er ret 50/50. På den ene side har jeg masser gode argumenter til, hvorfor jeg skal have en hund. Og på den anden side har jeg også mindst ligeså mange argumenter over, hvorfor jeg ikke bør få mig en hund. For lige at banke lidt rationale ind i skallen, så kommer de her. Pros / cons over en fremtid som hundemor.

Hvorfor jeg gerne vil have en hund

1️⃣ Jeg elsker hunde overalt på jorden!!!!!!!!!!

2️⃣ Det er videnskabeligt bevist, at hunde gør os glade. At røre ved blød dyrepels skaber lykke, og kæledyr kan hjælpe os ud af ensomhed. De får nemlig vores hjerner til at udløse oxytocin, også kendt som feel good-hormonet. Jeg er sikker på, at dette ville gælde for mig. Et stort argument er altså, at jeg ville blive lykken selv med en hund som følgesvend.

3️⃣ 10.000 daglige steps vil ikke være nogen udfordring, når jeg er tvunget ud på en håndfuld daglige gåture.

4️⃣ Det ville være et godt look til mig. Jeg kan lige se mig selv cykle rundt i Københavns gader og stræder med en lille puffi-hund i min cykelkurv.

5️⃣ Jeg vil få mig en ny bedste ven, tro følgesvend og confidant. Jeg tror også, at jeg vil være en god hundemor den dag, jeg bliver det.

Hvorfor jeg ikke vil have en hund

(eller i hvert fald ikke bør få en lige nu)

1️⃣ Min hverdag er all over the place. Jeg tager lige en måned til New York. En måned til Berlin. En forlænget weekend til Sverige. Selvfølgelig ikke her de sidste par måneder, men når vi ikke er under en pandemi, så er det sådan mit liv ser ud. Det er ikke et godt match til en hund. Selvfølgelig har min familie og samtlige af mine venner tilbudt at passe min potentielle hunni, men jeg synes ikke, at man bør anskaffe sig en hund, hvis udgangspunktet er, at man er meget væk, og at man ofte har brug for hjælp til pasning.

2️⃣ Udover at jeg er ofte er væk fra København, så holder jeg også af min frihed. At jeg kan være ude med mine venner og se hvad dagen og aftenen byder på uden at skulle tænke over, at jeg skal hjem og passe, fodre og gå tur med en hund. Jeg er vild med min frihed, fleksibilitet og spontanitet. Den bliver frihed bliver jeg nødt til at give væk, hvis jeg har en hund, jeg skal tage mig af. Det er jeg ikke sikker på, at jeg føler mig parat til. Hunde er et tilvalg og commitment, man skal tage meget alvorligt!

3️⃣ Jeg har en smule hundeallergi. For det meste er det ikke et problem med krølle-hunde såsom doodles og cavapoos, men det vil være forfærdeligt, hvis jeg udviklede slem allergi efter at have fået en hund. Jeg bør nok blive testet først for at finde ud af, hvor slemt det egentlig står til.

4️⃣ Det er dyrt at have en hund. Det koster mange tusinde kroner at købe den, og så kommer mad, tilbehør, legetøj, dyrlæge, forsikring. Det løber hurtigt op i mange hundrede kroner om måneden, og det er altså også vigtigt at medregne i hele diskussionen om en hund.

5️⃣ Jeg er ultra b-menneske, og det er en evig kamp for mig at stå op om morgenen. Det vil altså være hårdt for mig at skulle op en time tidligere, fordi hunni skal ud at gå. En dag vinder hunden forhåbentlig over min trang til morgensnue.

To get a dog or to not get a dog? That is the question

Jeg tror, at det er den rette beslutning, at jeg ikke får en hund lige nu eller i den nærmeste fremtid. Jeg er også sikker på, at hvis jeg besluttede mig for at få en hund, så ville jeg være god til det. Men når det nu er mit helt eget valg, så tror jeg, at jeg gør klogest i at vente. Men jeg er sikker på, at jeg en dag skal have en hund! Og jeg glæder mig til den dag ❤️

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

da_DKDanish