Mine 8 sunde (og nemme!) vaner

Gode vaner er gode, og sunde vaner er gode. Men for mig er det væsentligt, at de sunde vaner ikke tager overhånd. For det vigtigste er nu en gang et liv og en hverdag, hvor glæde fylder mest. Ofte går sundhed og glæde dog hånd og hånd, for jeg ved med mig selv, at de sunde, gode vaner gør mig gladere i hverdagen og giver mig mere overskud.

Her er otte sunde og nemme vaner, som fylder hver dag i mit liv.

1️⃣ Jeg reder min seng hver morgen

Et genialt lifehack fordi du starter dagen ud med at være produktiv. Noget så småt som at ryste dynen og lægge den pænt giver din hjerne et kick, fordi du allerede kan sætte kryds ved et gøremål fra morgenstunden. Smart!

2️⃣ Vand før alt andet

De sidste mange år har jeg startet min dag med at bunde et glas vand. Nu kan jeg slet ikke fungere uden. Vand er godt, vand er vigtigt, og derfor er det smart at få opfyldt vanddepoterne, fra du står op. Så bliver det også nemmere at nå de to liter vand, du gerne skal have om dagen.

3️⃣ Udstrækning

Det er ingen hemmelighed, at jeg har døjet med kronisk hovedpine i mere end ni år. I løbet af de mange år har jeg lært metoder og redskaber, der kan holde hovedpinen for døren. I hvert fald nogle gange. En af disse metoder er at strække ud. Det behøver ikke være en hel yoga-session hver dag, men som minimum et par skulder- og nakkestræk. Med computerarbejde tror jeg, at der er rigtig mange, der kunne have godt af at strække mere ud, selvom man ikke lider af spændingshovedpine.

4️⃣ Jeg bevæger mig hver dag

Om det er en tur på cykel for at komme rundt, en lang gåtur eller træning. Under corona er jeg blevet helt vild med at træne gennem YouTube fra stuegulvet. Det sparer mig for så meget tid ikke at skulle frem og tilbage til fitnesscenteret, og så er det sjovt. Her er nogle af mine yndlings-Youtube-træninger.

May plans

5️⃣ Spis regnbuen

Jeg er ikke en engel, og jeg når ikke op på det perfekte antal grønt kørt indenbords hver dag. Desværre, selvom jeg gerne ville. Men jeg spiser frugt og grønt hver dag. Frugt til morgenmad og snacks, og grønt til frokost eller aftensmad. Det er godt for kroppen, og det kan mærkes.

6️⃣ Solcreme hver evig eneste dag

Jeg har altid været rimelig hys med solen. Jeg bliver nemlig solskoldet af ingenting. Efter min modermærkeoperation er jeg om nogen blevet endnu mere hys. Det betyder, at jeg blandt andet bruger solcreme i ansigtet hver dag, året rundt. Det er også den bedste form for anti-age care. Jeg er vild med Invisible Shielde fra Glossier, Rudolph Care og Supergoop.

New apartment Scandinavian bed

7️⃣ Telefon og computer ude af soveværelset

Netflix delte en gang, at deres største konkurrent er søvn, ikke andre streamingtjenester. Du kender det sikkert alt for godt. Du er i gang med en spændende serie, som du er bidt af Klokken er allerede 1, du skal op klokken 7. Et afsnit er slut, og du kan da godt liiiiige se det næste afsnit også. Inden du ser dig om, kan du kun nå at få et par timers søvn. Og det samme gælder tidsrøverne Instagram og TikTok.

Min løsning har ganske enkelt været at holde min seng telefon- og computerfri. På den måde bliver jeg slet ikke fristet, og jeg får min skønhedssøvn.

8️⃣ Boglæsning ved sengetid

Når nu sengen er fri for elektronik, så er der masser af plads til det analoge. Nemlig bøger. Som barn var jeg en vild læsehest. I flere år blev boglæsning lagt på hylden, fordi det var mere spændende at se Netflix og være på Instagram. Det besluttede jeg mig for at lave om i 2016. Siden der har jeg læst +25 bøger om året. Jeg læser blandt andet om aftenen i min seng, og udover at det er skønt at læse, så fungerer det også som en god sovepille.

Hvad er dine sunde og nemme vaner i hverdagen?

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

da_DKDanish