En uge i mit liv – Lockdown-udgave

Hvordan ser en uge i mit liv ud under lockdown?

Mandag

Vækkeuret ringer kl. 8.30, hvilket er tidligt for verdens største (og værste) b-menneske. Mandag er min faste arbejdsdag hos Mindpool, hvor jeg står for content. Jeg laver en kop kaffe og tjekker ind til vores ugenlige statusmøde og hygge-tjek in kl. 9. Herefter går jeg i gang med arbejdsdagens to-do-liste. Jeg skriver to blogindlæg og forbereder ugens opslag til sociale medier. Kl. 13-14 tjekker jeg ind til vores ugentlige SoMe- og redaktionsmøde, hvor vi gennemgår analytics fra forrige uges content og planlægger content nogle uger frem.

Evigt hjemmearbejde og gråvejr er hårdt. Jeg har brug for luft og går en tur for at få frisk luft. Det skulle være så sundt, siger de. Inden middag træner jeg 30 minutter på stuegulvet. Jesus bestiller indisk mad over Wolt (første gang vi har spist takeout i 2021!!!). Jeg får favoritten, palak paneer, indisk ost i spinat med ris. Jeg spiser for meget og får ondt i maven og kvalme. Kvalme er det værste, for jeg er bange for at kaste op, så jeg bliver nærmest lammet, når jeg har kvalme. Netflix og i seng.

Tirsdag

Det er en stor dag, for min bror bliver bachelor i produktudvikling fra KEA. Vi kører til Nørrebro i Christianiacyklen for at fejre ham med et glas champagne kl. 10.30. Så er dagen i gang. Vi cykler hjem til mine forældre og spiser sen morgenmad. Jeg har taget lækre bagels med, som vi bagte i søndags, og alle er vilde med dem.

Vi cykler tilbage til Vesterbro, hvor jeg bruger nogle timer på at arbejde. Jeg er hyret ind som freelance tekstforfatter hos en finsk virksomhed, der skal have lavet en dansk hjemmeside. Jeg har fået frie tøjler ift. tekstforfatning, og det er en fed opgave. Dernæst endnu et digitalt møde med Mindpool om et endnu hemmeligt, men kæmpestort projekt. Hen ad eftermiddagen cykler jeg til Smykbar på Gammel Kongevej, hvor jeg har et møde med god afstand. Det føles fantastisk at komme lidt ud efter knap to måneder uden fysiske møder.

Om aftenen cykler vi hjem til mine forældre for at spise middag og fejre min bror igen. Vi får kammuslinger og moules frites med masser hvidvin (både i retten og i glasset), og det smager skønt.

Onsdag

Jeg lå søvnløs til kl. 4 og står sent op som en zombie kl. 11.30. Faktisk kommer jeg kun ud af fjerene, fordi Jesus har lavet morgenmad. Kaffe, vaniljeskyr med blåbær og en bagel-rest fra i søndags. Jeg priser mig lykkelig for mine fleksible arbejdstider. Jeg har en overvældende uge på arbejdsfronten, og det var nok også den, der var skyld i min søvnløshed. Så er det heldigt, at jeg ikke havde en  arbejdsplads, jeg skulle dukke op på tidligt om morgenen. Jeg kan heldigvis indhente den tabte formiddag ved at arbejde sent.

Jeg arbejder nogle timer, og så tager jeg Jesus i den ene hånd og en kop kaffe i den anden hånd og går ud for at jage en del af de daglige 10.000 skridt. Vi går til Værnedamsvej. I Matas køber jeg piller, der skal vækste mit umulige hår. Jeg afleverer også et par bukser, jeg har solgt, i en kiosk, så de kan blive sendt hjem til deres nye ejer. Vi går ned ad Gammel Kongevej, op ad Allegade og ned ad Frederiksberg Allé, inden vi er hjemme igen. 7.500 skridt i huset, det må kunne gøre det.

To do-listen er stadig fyldt, så jeg får arbejdet dedikeret i fire timer med nyhedsbrev og blog. Jeg sætter Netflix på, mens jeg laver 40 minutters træning gennem Youtube på stuegulvet. Jesus laver mad, fried rice med rejer, og jeg vasker op. God rollefordeling. Jeg arbejder videre til kl. 23, går i et bad og vasker hår. Så i seng med en god bog, The Lonely City, som jeg læser for tiden. Mit mål er at læse en bog om ugen i 2021.

Torsdag

Klar på pinden i mit køkken kl. 9, hvor jeg udgiver denne måneds nyhedsbrev for Mindpool. Jeg arbejder nogle timer og klokken 11 cykler jeg mod Frederiksberg Have, hvoir jeg skal mødes med mine kolleger fra Mindpool til kaffe og gåtur med god afstand. Solen skinner, og livet er godt!

Hjemme igen og Jesus har gjort lejligheden ren. Jeg føler mig heldig. Han bestiller mexicansk til frokost, jeg får en vegansk burritto bowl med jackfruit. Den smager skønt. Jeg har to møder med Crediwire, jeg også skriver for. Jeg går så småt i gang med en længere rapport, jeg skal skrive for Crediwire med deadline 1. februar.

Kl. 17.30 sætter jeg mig til rette i Christiania-cyklen og vi kører til middag hos mine forældre. Vi laver vegansk biksemad med sød kartoffel, og det bliver overraskende godt. Efter middag arbejder jeg på to nye strikkeopskrifter med min mor.

Fredag

Jeg har en masse arbejde, som dagen går med. Ved middagstid ringer vi min svigermor op på Facetime, for hun har fødselsdag. Det er snart et år siden, jeg har set hende. Dumme corona og lukkede grænser.

Vi cykler hen til en tæt veninde, der har inviteret på butter chicken og hjemmebagt naan, mens vi skal tale lidt business. Det er en hyggelig aften. Vi drikker også vin, og jeg bliver tipsy af to store glas. Hjemme igen ser jeg Bling Empire på Netflix til kl. 2.30 om morgenen. Hej, b-menneske.

Lørdag

Jeg vågner op på sofaen, fordi jeg gik fra sengen i vrede i nat. Nej, det er ikke altid en dans på roser at være i et forhold. Jeg har ondt i nakken, føler mig stiv som et bræt og som om, jeg har alvorlige tømmermænd. De to glas vin og en nat på sofaen er ikke en god kombi. Jeg laver en kæmpe grøn smoothie med den nutribullet, jeg fik i julegave, tager hovedpinepiller og cykler mod Kastellet, hvor jeg går 10.00 skridt med en veninde. Vi køber en kæmpe kop kaffe og får vendt verdenssituationen. Det er isnende koldt men solen skinner, og København er noget så smuk.

Jeg køber flødeboller fra Social Foodies, hindbær til min kæreste, der afskyr lakrids, og selvfølgelig lakrids til mig selv. Jeg snød ham engang til at smage min guf med lakridssmag fra Social Foodies, og det fik ham til at kaste lidt op midt på Gammel Kongevej, HAHAHA.

Søndag

Jeg vågner op og tænder for et Zoom-møde. Min veninde skal forsvare sin bacheloropgave i morgen, og hun skal fremlægge sin præsentation for mig. For et år siden havde vi gjort det sammen, nu er det digitalt i ægte lockdown – stil. Det tager 1,5 time i alt. Hendes præsentation er fin og jeg kommer med lidt input. Spoiler alert; dagen efter får hun 12, og jeg er så stolt af hende, at jeg er ved at revne <3

Jeg går en lang tur om søerne med en veninde. København viser sig igen fra sin smukkeste side, og søerne er så småt frosset til is. Jeg tænker tilbage på en gang for måske 10 år siden, hvor søerne var så frosne, at vi skøjtede på dem. Mon det bliver muligt igen? Jeg får min veninde til at lege Insta-fotograf, og jeg er ret glad for resultatet.

Derhjemme har Jesus fuld gang i køkkenet og laver American feast Sunday roast med fried chicken, fried cauliflower til mig og cremet macaroni and cheese. Det er så syndigt og så lækkert. Om aftenen tager jeg 30 minutters træning, går i langt bad med hårkur. Jeg går i seng med bogen “The Little Book of Lykke”, som mine forældre gav Jesus i julegave, og den er faktisk både lærerig, inspirerende og ikke mindst letlæselig. Jeg prøver stadig at nyde al den tid, jeg har i mit hjem, under lockdown.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments

 1. 30. januar 2021 / 7:37

  Sikke et hyggeligt indlæg – det var genkendeligt på mange måder, og jeg fik helt lyst til at æde en hel spand med lakridsguf 😀 Øj, det er godt!

  – A

  • Caroline
   Forfatter
   30. januar 2021 / 14:04

   Lakridsguf er så godt! Alt lakrids, haha. Det er mig et mysterie, at min kæreste ikke kan lide det!

da_DKDanish