Hidden gems Berlin – Klunkerkranich

Roof top garden in Berlin Klunkerkranich

urban garden silverstories

Klunkerkranich Berlin

klunkerkranich rooftop

Hidden urban rooftop garden Berlin

Klunkerkranich er titlen på et af de fedeste og også meget ukendte steder iBerlin. Selvom disse billeder blev taget, da det stadig var varmt og solen skinnede i Berlin, er dette sted stadig åbent om vinteren. Klunkerkranich er godt gemt på toppen af et storcenter i Neukölln, nærmere betegnet ovenpå storcenterets parkeringsplads, og en rooftop urban garden som Klunkerkranich er ikke just det, man regner med at finde her. Ikke desto mindre, skal man gå ind i storcenteret, tage elevatoren til øverste etage og til sidst gå sidste etage op gennem parkeringspladsen, og man vil til sidst nå den fantastiske urban roof top garden og også se den vilde udsigt ud over hele Berlin.

Klunkerkranich begyndte ved, at to venner tænkte, at det var spild at have denne skønne lokation stående frit uden at bruge den til noget. Derfor begyndte de at plante blomster, planter og urter her, og dette var begyndelsen for Klunkerkranich. Hurtigt udviklede stedet sig til noget større og blev meget populært. I dag bliver Klunkerkranich brugt som en masse ting – kulturelt samlingspunkt, koncertsted, cafe, dansested og bare et sted folk kan komme og hænge ud og nyde den fantastiske udsigt ud over hele Berlin, hvor man kan se adskillige kilometer væk og måske også spotte ting, man kender, eller hvor man bor.

En af de sjoveste ting ved Klunkerkranich er den stor kontrast, gæster får ved et besøg. At starte sin oplevelse i et klassisk storcenter fyldt med storshoppende kernefamilier, McDonalds’er og H&M’er for derefter at tage en elevator til toppen og nå et sted som Klunkerkranich, som er så specielt og næsten vanvittigt – en have på toppen af et beton-storcenter midt i Berlin? Det er egentlig bare essensen af Berlin! Kontraster, vanvittighed og modsætninger der mødes.

Klunkerkranich er åbent året rundt og på deres Facebookside, kan man holde sig opdateret om, hvilke events der tager sted. For tiden holder de loppemarked hver lørdag og søndag. Derudover bliver der ofte spillet koncerter og holdt fester, og derudover kan man jo komme om dagen for at nyde selskabet, udsigten og en forfriskning fra Klunkerkranichs cafe.

Klunkerkranich
Karl-Marx-Straße 66, Neukölln, Berlin

berlin view tv tower

carolines solver rooftop klunkerkranich berlin

Rooftop urban garden berlin

silverstories caroline solver boyfriend

Silverstories klunkerkranich berlin

Klunkerkranich rooftop garden Berlin

All though these photos were taken while it was still warm and sunny in Berlin, this awesome place is still open in the Winter time. Klunkerkranich is the name of one of the coolest places in Berlin. Hidden in the parking lot on top of a mall in Neukölln, an urban rooftop garden as Klunkerkranich is not what you expect to find here. None the less, when you take the elevator to the top floor and walk the last story up, you will find this amazing urban garden with a breathtaking 360 degrees view of Berlin.

Klunkerkranich was founded by two people who thought it was a waste to have this beautiful space in Berlin and not using it for anything, so they began by planting flowers, plants and herbs and from then on it got popular and was expanded into being a cultural melting pot both offering a club, cafe, koncerts, parties, urban garden and simply a place to come and hang out, enjoy good company not to mention the gorgeous view of Berlin.

One of the funniest things about Klunkerkranich is the contrast one experiences – from entering a classic mall filled with busy families buying groceries, and McDonald’s and H&M’s stores side by side, to finding the roof with is artistic, cultural, and hip and something completely different than a standard mall and at least not what one would expect to find on the last floor in a mall.

Klunkerkranich is open year round and has different events going on – an example is flea market on Saturdays and Sundays, koncerts during the week, and parties in the weekend. In the day time Klunkerkranich rooftop urban garden is open, and so is their cafe so guests can enjoy themselves and the view from the rooftop.

Klunkerkranich
Karl-Marx-Straße 66, Neukölln, Berlin

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.