Dong Xuan Center – Asian heaven in Berlin

Dong Xuan center Berlin

Asian market Berlin

Asian market in Berlin  Guide to Berlin Silver Stories

Dem der kender til Lichtenberg-området i Berlin vil vide, at det ikke er det allermest interessante område, Berlin har at byde på. Man finder i Lichtenberg mest af alt en masse DDR-Platenbau, en stor Ikea og et par Bauhause. Skulle man tro! Men der tager mange fejl – jeg opdagede selv for nylig, at Lichtenberg gemmer på noget helt anderledes, nærmest en hemmelighed. På noget der næsten ligner en mark, befinder sig et par industrielle markedshaller. De er kedelige og grå, men træder man inden for, får man sig en stor overraskelse. Inden for befinder sig nemlig en helt anden verden.

Et asiatisk og ultra farverigt marked ved navn Dong Xuan Center, og her kan man finde alt, hvad hjertet begærer. Plastik-køkkenting, plastik-blomster, plastik-legetøj. Alt plastik og farverigt. Tøj og sko til meget lave priser. Men alt i plastik er ikke engang det bedste af det hele – det bedste af det hele er stemningen, der hersker her, og at man føler, at man pludselig befinder sig et helt andet sted end i Berlin. Men det bedste, der i Dong Xuan centeret kan købes, er de friske madvarer, der giver en mulighed for at rekreere ens yndlingsret fra den lokale asiatiske restaurant. 

Når man løber tør for ideer over ting man skal se og besøge i Berlin, (hvis det er muligt), så er en tur til Dong Xuan helt klart det værd. Det er altid sjovt at opleve noget nyt og igen at se, hvor mange utallige muligheder og sjove oplevelser, Berlin har at byde på. 

Dong Xuan Center
Herzbergstraße 128-139
10365 Berlin (Lichtenberg)
Åbent hver dag minus tirsdag fra kl. 10-20

_______________________________________________

ENGLISH: Anyone who knows the area of Lichtenberg in Berlin will also know that this is not the most exciting neighborhood of Berlin. It mainly has a great deal of apartment buildings, and that’s about it. At least that is what people think. But I recently discovered that there is more to this undiscovered area of Berlin. Inside of a few industrial halls is a colorful Asian market, where one will be able to find everything their heart desires. It is the biggest contrast to the rather grey and industrial area that is Lichtenberg and rather surprising to step foot inside of the industrial halls and find the Dong Xuan Center. 

The Dong Xuan Center contains, as already mentioned, everything you would be able to find in a market in Asia, just in Berlin. Picture everything in colorful plastic. Plastic flowers. Kitchen stuff. Nail accessories. Shoes. Bags. Toys. Electronics. And it sure doesn’t feel like you are in Berlin at all. Best of it all, is the cheap supermarkets that sell everything one needs to recreate yummy Asian dishes. 

When one runs out of ideas on what to do and see in Berlin (if that is possible) a trip to Dong Xuan Center is definitely recommendable – it is always fun to try something new and this place is such a surprise and a really good experience. 

Dong Xuan Center
Herzbergstraße 128-139
10365 Berlin (Lichtenberg)
Open everyday minus Tuesday from 10am-8pm

3 comments

    1. Jeg cyklede selv derud. Jeg har skrevet adressen i bunden af indlægget, så det nemmeste er nok at tage adressen og sætte den ind i google maps, der så kan udregne en rute for dig, om du er med offentlig transport, cykel eller bil 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.