Lille guide til Skanör, Sveriges svar på Skagen

Ultimativ guide til Skanör i Sverige

Ultimativ guide til Skanör i Sverige

Det er sommer, det er sol, og det er Skanör. I Sydsverige på Sveriges sydspids, under en times kørsel fra København, findes en lille svensk ferieperle. Nogle kalder den Sveriges svar på Skagen, men officielt hedder byen Skanör. Mine forældre er kommet her i mange år med deres sejlbåd, og denne sommer er jeg så heldig at være med som gast. Min mor fortalte mig, at jeg godt kunne glæde mig til Skanör, og at det var en særdeles ‘insta-friendly’ by – ja, hun brugte det ord! #Miljøskadet af sin egen datter. Og ret, det havde hun i den grad. Langs stranden står de yndigste små strandhytter i forskellige farver, og det blev således første smagsprøve på Skanör, som jeg nu, to døgn senere, er faldet pladask for.

Derfor bestemte jeg mig for, at Skanör kræver sin egen lille guide på bloggen. Jeg har på fornemmelsen, at det er få, der kender til denne lille perle, der ligger i perfekt afstand til en dags- eller weekendstur fra København. Her er altså en lille guide til Skanör ♥

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden
fra Bornholm til Berlin og New York,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

Skanör Havn

Det er her, det sker. Havnen er en klassisk feriehavn med god stemning, sejlbåde fra både Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, en håndfuld beværtninger, der byder på friskfangede rejer, friskrøget laks, is, pandekager, kaffe, fest og sommerstemning. Nyd stemningen, slå dig ned med en is i den ene hånd, en kaffe eller øl i din anden hånd og den, du holder af ved din side. Det er en skudsikker plan. Nyd og sug feriestemningen ind. Havnen er omgivet af strand til hver side og et vådområde bag sig, som er skønt til en lille gåtur.

Sveriges bedste strand

Skanörs badestrand tager titlen som Sveriges bedste strand ifølge mange. Her er klitter, silkeblødt og fint sand og lækkert, klart og rent hav. Desuden huser stranden også de meget specielle og yndige bolsjefarvede strandhytter, der står side om side langs vandet. De ældste af hytterne er 100 år gamle, men fungerer stadig som skure til ejernes strandsager. Her er også livreddere, så stranden egner sig super til børnefamilier.

Her er nogle af de steder ved Skanörs strand og havn, der er værd at besøge.

STRANDHYTTEN & ALDO – lej et stand up paddle board, spis en lækker is, snack eller drik en god kop kaffe. Alt dette kan Strandhytten og Aldo hjælpe med. Beachcaféen har liggestole i stranden, der hjælper til at gøre stedet endnu mere indbydende.

SKANÖRS FISKRÖGERI – lækker friskfanget fisk, røget og ikke-røget, lækre salater og høj kvalitet. Hvad mere kan man ønske sig?

LILLE KAFFEKNALLERT – helt sikkert den hurtigste knallert på havnen! Yndig kaffeknallert med sublim kaffe, og ikke mindst muligheden for at få den gode havremælk i og hjemmebagte bullar.

BADHYTTEN – en moderne beachclub med restaurant og cocktailbar, der næsten får en til at tro, at vi befinder os på Ibiza og ikke blot i vores skandinaviske naboland. Hver lørdag er der fest, hvor det går vildt til for sig med beachparty, DJ og hypeman. Ellers serverer Badhytten god loungestemning, fantastisk udsigt over havet, mad og drikke.

Fika på Hotell Spelabäcken

Går du fra havnen mod byen, får du en fin gåtur, hvor du både kommer igennem det fine vådområde med søer og natur, inden du rammer bymidten. Her er bedårende huse i pastelfarver med lavendel, stokroser og røde roser, der skaber ren idyl. Her ligger et lille hotel ved navn Spelabäcken. Derudover har hotellet også en yndig café med en fin have til. Her kan du få kaffe og et stort udvalg af kage – Fika som svenskerne kalder deres nærmest obligatoriske kaffe-kage-pause. Kvaliteten er høj, hyggestemningen hersker og på samme tid er det langt billigere end at gå på café i København. Så kan turen over broen altså godt betale sig.

ICA – Sveriges fantastiske supermarked

Et par meter fra ovenstående café, ligger Sveriges fantastiske supermarked ICA. Her kan du få nye kartofler, svenske jordbær, billig havremælk og ikke mindst et kæmpe udvalg af vegetar- og vegansk mad. Jeg købte stort ind af sidstnævnte, og skal nu igennem mine yndlings veganske soya-nuggets og pølser. Ja, tak!

Middag på Hotell Gässlingen

Dette sted har jeg selv til gode, men efter at have set det, drømmer jeg om en middag og dertilhørende overnatning på hotellet. Her er overnatning med skøn indretning, spa, pool og fitness og ikke mindst en fin restaurant, der byder på tre- eller femretters menu lavet af lokale råvarer. Hotell Gässlingen ligner ren luksus.

Gåtur til Falsterbo fyr

Går du under en times og mere præcist 3,7 kilometers gågang langs stranden, ender du ved Falsterbo Fyr. Ikke nok med at det er god motion, en fin gåtur, så er det også en bid historie. Fyret er nemlig det mest kendte og ældste fyr i Skandinavien med intet mindre end 223 år på bagen. Fyret blev nemlig bygget i 1796.

 

Er du hooked og vil have mere Skanör og Falsterbo? Så kan du få endnu flere tips gennem en rigtig fin guide her.

I am spending a couple of days in Skanör, in the most southern part of Sweden, on the boat with my parents. It’s so lovely here that I decided to compile a small guide for this hidden Swedish gem, that is less than an hour away from Copenhagen by car. If you ever find yourself in Sweden or Denmark, I can totally recommend that you pay Skanör a visit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.