Apartment renovation: Here’s my new kitchen (IKEA HACK)
Det er nu tre år siden, at jeg købte og flyttede ind i min København-lejlighed efter mere end en måneds hårdt arbejde på væggene. Lejligheden var i en herrens stand. Ham jeg overtog den fra, var desværre psykisk syg og havde røget en milliard smøger inden for og holdt bål rundt i lejligheden. Ret vildt. Væggene fik mindst 10 lag af desinfektion, blokker, grunder og maling og på et tidspunkt troede vi ikke, at vi ville lykkes med at få røglugten og skidtet væk.

Og siden den gang har lejligheden gennemgået en kæmpe forvandling. Næsten alt er blevet lavet – dog med mellemrum og af amatører – det er nemlig takket være min familie, mine venner og lidt mig selv, at lejligheden efterhånden er blevet fikset og sat i tip-top stand.

I marts 2019 fik hele bygningen nye, kæmpestore og skønne altaner. Sikke en gave. Men det betød også, at der var blevet lagt et par nye gulvbrædder i lyst træ, der stod i stor kontrast til de gamle gulvbrædder i mørkt, slidt og konsekvent beskidt træ. Det blev til, at jeg fik høvlet gulve – og på samme tid besluttede jeg mig for at rive køkkenet ned. Jeg havde længe drømt om et nyt køkken. Og hvis jeg skulle have slebet gulve, kunne jeg vel ligeså godt rive køkkenet ned, så gulvet ville blive jævnt og ensfarvet over det hele, ikke?

Det blev et lidt overambitiøst projekt. Vi rev køkkenet ned, min mor, veninde og jeg, fredag aften. Kørte det på lossepladsen lørdag morgen og høvlede gulve søndag. Jeg havde bestilt mit nye IKEA-køkken til levering om mandagen og tænkte, at det ville være tidsnok, og at det da måtte være nemt lige at sætte sådan et køkken op. Nej. Jeg er tidsoptimist i anden potens, og endnu en gang holdt min tidsoptimistiske plan ikke. Fra jeg rev køkkenet ned til det nye var sat op, gik der lidt over en måned. Det blev lidt et helvedsprojekt, og for at det ikke skal være nok, kom jeg også til at bore hul ind i væggen til naboen.

Men alt det mas har jeg lykkeligt glemt, for nu er køkkenet oppe, og jeg er så glad for det. Det er den billigste udgave fra IKEA, hvilket ikke er tiltænkt, men blot fordi jeg gerne ville have et helt hvidt køkken. Som hende der hjalp mig i IKEA klogt sagde, kan jeg altid skifte fronterne ud eller endda få dem malet. Jeg spicede så de hvide fronter op med fine greb fra Søstrene Grene. Faktisk endte jeg med at få hele køkkenet, alt indmad, ovn, kogeplade, vask og amatur til knap 15.000 kroner. Det synes jeg er ret godt!

Køkkenet er ikke verdens største, hvilket betyder, at der er stringent orden i skufferne, for at alt passer. Det er lidt som at spille Tetris. Men ih, hvor er mit rengørings- og ordensgen lykkelig, når jeg åbner skufferne og alt er i orden og i system. Ja tak! Jeg planlægger at filme en apartment tour til Youtube, hvor jeg også viser resten af lejligheden frem.

Nu mangler jeg bare at blive en haj i et køkken, så det virkelig kommer til sin ret! Hvad synes du om mit nye køkken?

I bought and moved into my Copenhagen apartment three years ago. In was in a nasty condition when I took it over from a mentally ill man. He’d have bonfires in the kitchen and on the floors and had smoked a million cigarettes inside. Today I can hardly remember what the apartment looked like because I’ve renovated just about everything. It’s been a year-long process and it’s been a lot of work for my friends and family and myself who have all helped out in the renovation project. Today, I feel so happy and grateful to have built my dream apartment and having turned the apartment in an awful condition into a gorgeous space.

In April, with the help of my parents and my childhood friends, we tore down the old kitchen. Redid the walls and installed an IKEA kitchen that I designed myself. The kitchen fronts are the cheapest version from IKEA kitchen in white. I spiced up with knobs from a Danish store.

The IKEA kitchen is fairly small and with limited storage space which means that every drawer is organized to the teeth. Just how I like it. The only thing missing now is that I get even better at cooking. That way I can really take advantage of my new, gorgeous kitchen 😉 Do you like it?

2 comments

 1. Hej

  Ja, tidsplaner har det med at skride, når det kommer til renovering og byggeri. Det kender jeg lidt til fra tømrerfaget.

  Du er dog uanset hvad endt med et rigtig flot resultat. Meget stilrent og moderne synes jeg.

  Hvordan fungerer det med de greb? Er de nemme at trække i?

  Venlig hilsen
  Peter Truels Wulff

  1. Hej Peter,
   Tak for din kommentar. Er også meget glad for resultatet! Jeg synes, grebene fungerer fint – men ved at min mor synes, at skufferne er tunge at trække i med grebene, og at min veninde har greb magen til i sit køkken, som hun slår sine hofter på. De problemer har jeg dog ikke 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.