Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/silverstories.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Hipster guide to Istanbul: What to see, eat and visit + the Instagrammable spots - SILVER STORIES

Hipster guide to Istanbul: What to see, eat and visit + the Instagrammable spots

SCROLL DOWN FOR THE ENGLISH VERSION OF THE HIPSTER GUIDE TO ISTANBUL

Istanbul er en magisk by. På trods af at den kun ligger tre timers flyvetur fra København, føles det som om, at man er meget længere væk. Det skyldes kulturen, farverne, arkitekturen og de bjergtagende moskeer, der altså er noget andet end de kirker, vi kender hjemmefra.

Denne tur til Istanbul var min tredje omgang til den skønne by. Istanbul er i den grad undervurderet. Byen byder på det hele – historie (samt et hav af bygninger, der har mange tusinde år på bagen), kultur, mad, oplevelser, hippe nabolag og fantastisk shopping – fra kopivarer i verdens største bazar til den ægte vare i Istanbuls fine kvarterer, hvor Chanel og Louis Vuitton ligger side om side. Jeg er vild med Istanbul, og den tredje tur dertil var helt sikkert ikke den sidste!

Desuden er Istanbul kæmpe stor. Så stor, at det næsten er svært at fatte. Byen fortsætter og bliver ved, hvor end du kigger hen og hvor end du kører hen. Der bor nemlig intet mindre end 15+ millioner mennesker i Istanbul. Det er langt flere end i både London og NYC, og det er tre gange Danmarks befolkning tilsammen – i en by.

Nok om hvor vild jeg er med Istanbul. Ifølge mig kan du godt skynde dig at komme af sted 😉 Jeg har opdelt guiden i nabolag, så du på den måde kan planlægge din tur et nabolag ad gangen. Her er min guide til hvad, du skal opleve i Istanbul.

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

Jeg har også lavet en Youtube-video fra mine dage i Istanbul. Den kan du se her.

Transport

På den ene side er det nemt at komme rundt i Istanbul, og på den anden side er det en kæmpe by med tæt traffik. Vi benyttede både metro, taxa og gåben på vores tur.

Offentlig transport – Istanbul har den tredje ældste metro i verden – næstefter New York og London. Den er dog renoveret – topmoderne og virker upåklageligt. Man køber et Istanbul-kort og sætter penge ind på det, og så er du ellers klar til at hoppe på metroen. En tur koster cirka fem kroner.

Taxa – Ligesom i New York er taxaerne gule og nemme at praje. De er også billige – en tur på 20 minutter koster cirka 30 kroner. Dog skal du huske at gøre chaufføren opmærksom på, at han skal slå taxameteret til, når turen starter – ellers kan de godt finde på at undlade det og opkræve flere penge for turen.

Gåben – Selvom Istanbul er enormt stor, kan du med fordel gå rundt mellem turistattraktionerne, der ligger forholdsvis tæt på hinanden. På den måde får du også oplevet mere af byens sammenhæng.

Chauffør – Vi bookede en chauffør, der kørte os rundt i seks timer i hans store, ret luksuriøse Multivan. Han var noget så sød (og billig!) og jeg lovede at dele hans telefonnummer her. Ham kan du med fordel booke, hvis du gerne vil nå rundt og opleve meget af Istanbul på kort tid. Vi betalte 300 kroner for seks timer. Hans nummer er 05522780982.

Det historiske centrum – Sultanahmet

Sultanahmet er navnet på det gamle centrum af Istanbul, der huser en lang række af Istanbuls fantastiske turistattraktioner. Sultanahmet er stop nummer et – et must see – i Istanbul. Gør dig selv en tjeneste og stå tidligt op, så du rammer området, inden det bliver fyldt med turister. Her skal du besøge Den blå moske, der på tyrkisk hedder Sultanahmet Camii, blev bygget i 1609. Den er smuk udefra, såvel som inden i. Det er gratis at besøge den blå moske, men forvent at du skal stå i kø for at komme ind.

Herefter kan du beundre Hagia Sophia, en kirke der er over 1500 år gammel. Dengang hed Istanbul Constantinopel og var hovedstaden i det byzantiske rige. Hagia Sophia har været brugt som kirke for både kristendom og islam. I dag er kirken et museum. Det koster 72 tyrkiske lira at komme ind (ca. 85 kr.)

I det historiske centrum kan du også besøge Basilica Cistern, nogle af verdens ældste cisterner bygget i det femte århundrede. I dag er cisternen tømt, men det er en magisk oplevelse at gå rundt i cisternen med søjler bygget under jorden.

Sidst men ikke mindst, skal du besøge Topkapi-paladset. Der er noget så smukt. Paladset er over 500 år gammelt og husede osman-sultanerne. Det koster 72 tyrkiske lira at komme ind (ca. 85 kr.).

Ønsker du guidede ture til Sultanahmet, der går i dybden med historien, kan du finde dem her.

Shopping i Sultanahmet

En kort gåtur fra pladsen med Den blå moske og Hagia Sophia, ligger Grand Bazar – det er verdens største og ældre overbyggede bazar, der huser intet mindre end 3.000 butikker. Det er en overvældende oplevelse at træde ind i bazaren. Sælgerne råber efter dig med målet om at få din opmærksomhed, så du vælger at bruge penge i netop deres biks. Der skal pruttes med prisen – en tommelfingerregel siger 30% af prisen skal slås af. I bazaren kan du købe alt – kopivarer (nogle bedre end andre!) fra Gucci til Louis Vuitton, tyrkiske souvenirer og lamper, skåle, håndklæder, tøj, sko og listen er lang.

Når du har fået stillet din shoppetrang i Grand Bazar, skal du videre til Spice Bazar. Her kan du købe velduftende krydderier, te og te-blomster, æteriske olier og en masse skønner sager. Det er svært ikke at blive fristet.

Mad i Sultanahmet

Four Seasons – Når du har fået nok af at lege turist, så forkæl dig selv med afternoon tea serveret på hotellet Four Seasons’ smukke rooftop.

Seven Hills Hotel – Vil du rigtigt nyde udsigten over vandet, de smukke moskeer og Istanbuls huse, så skal du slå et smut forbi hotellet Seven Hills’ rooftop. Her kan du spise frokost eller drikke en øl, Efes, mens du nyder udsigten. Ovenpå restauranten ligger der endnu en terrasse, der udgør et perfekt spot til at få helt skarpe udsigtsbilleder fra Istanbul.

Kybele Hotel – Midt i turist-cirkusset ligger Kybele Hotel. I smukke omgivelser kan du nyde en autentisk tyrkisk frokost – husk dog, at stedet er forholdsvis turistet grundet beliggenheden.

Kubbe Rooftop
 – En ret sjov historie. Denne rooftop ligger udsøgt, og på billeder udgør den et formidabelt spot. Denne rooftop er blevet så populær som baggrund til Instagram-spots, at det nu koster over 100 kroner at komme op og få taget et billede. Med i prisen får du også, at der ligger tyrkiske tæpper og puder klar, samt at en assistent får fuglene til at flyve tæt på, så de også kommer med i billedet. Jeg tog ikke selv forbi, men hvis du er ambitiøs og vil have et spot on billede til Instagram, kan du godt tage her til.

Bosporus-broen, Asien/Europa, et palads og en moske

Istanbul er helt unik, fordi det er den eneste by i verden, der spreder sig over to kontinenter. Europa og Asien. Det betyder, at den ene del af Istanbul er asiatisk, imens den anden del er europæisk. Det er Bosporus-strædet, der deler bydelen over to kontinenter. Du kan med fordel hoppe på en af de mange sejlture, der sejler mellem de to kontinenter, eller du kan tage en taxa og køre over den smukke bro, der til forveksling ligner Golden Gate Bridge fra San Francisco.

Ortaköy Moske – Lige ved broens fod på den europæiske side ligger den smukke moske, Ortaköy. Den er tilmed lyserød.

Dolmabahçe Palace – Tættere mod centrum men på vej ud til broen og Ortaköy, ligger det storslåede palads Dolmabahçe. Det er værd at besøge, men kom tidligt. Indgang koster 60 tyrkiske lira – 70 kr.

Kadiköy og Moda (Asien)

Mange turister i Istanbul dropper at udforske den asiatiske del af byen, da der ikke findes turistattraktioner. Det er dog en fejl ifølge mig. Der er nemlig masser at opleve her. I området Kadiköy, mærker man virkelig, hvordan Istanbul også er en helt normal by med beboere. Områderne Kadiköy og Moda er moderne, beboerne er unge og hippe og side om side ligger den ene fede café og restaurant efter den anden. Her går livet sin faste gang, og man er langt væk fra turismens centrum. Vi spiste på Basta! Street Food Bar og drak kaffe på en hyggelig café. Her er andre gode tips til lækre steder i Kadiköy.

Camlica Moske – Denne bjergtagende moske åbnede i maj 2019 og er altså både Tyrkiets nyeste og største moske. Der er plads til intet mindre end 63.000, der kan bede på samme tid. Moskeen ligger på en bjergtop, så du skal køre hertil. Der var ikke kø eller mange mennesker, da vi var her, så vi fik en god oplevelse i moskeen.

Træhuse i Arnavutköy

Tilbage på den europæiske side nord for broen, ligger den lille fiskeribydel Arnavutköy, som en form for forstad til Istanbul. Bydelen ligger langs vandet, byder på skønne fiskerestauranter og det bedste af det hele – langs vandet ligger en række huse bygget i tre med smukke detaljer. Perfekt som foto-baggrund. Gå en tur i bydelen og oplev hvordan det lokale miljø foregår i et helt andet tempo end andre steder i Istanbul. Vælg en af de lokale fiskerestauranter og spis frokost.

A Bit of Eggo – I Arnavutköy ligger Eggo, en skøn brunch-restaurant, hvor jeg fik de bedste pandekager, jeg i mit liv har smagt. De var med kakao, chocolate chip, bær og karamelsovs. Dem vil jeg nu drømme om, indtil jeg besøger Eggo igen.

F’roses – En Instagram-himmel uden lige. Alt er lyserødt og pyntet med roser i samme farve. Der var fyldt, da jeg kom forbi, så jeg tog blot et billede uden for. Er du glad for kaffe, kage, lyserød og Instagram, er det lige et sted for dig.

Hippe Karaköy

Vi boede i dette område, der er et mere lokalt område fyldt med butikker, restauranter og hoteller samt et par seværdigheder. Bydelen ligger lige ved en bro, der fører over til det historiske centrum Sultanahmet. Der er altså masser at tage sig til i Karaköy. Du kan med fordel gå en tur rundt i byen, finde den første og bedste kebab-biks og smage lækker, autentisk tyrkisk mad.

Galata Tower – Dette tårn er bygget i 1348 i middelalderen og har været brugt som fængsel. I dag er det blot et tårn, der giver en smuk 360 graders udsigt over hele byen. Køen op er dog laaaang, så vi nød blot udsigten nedefra.

Salt Galata – Lige ved tårnet finder du Salt Galata. Det er et moderne kulturhus i en smuk bygning. Her er bibliotek, plads til at byens unge studerende kan koncentrere sig om lektierne samt en moderne café. Her foregår også forskellige events.

Aheste – Sublim middagsrestaurant der byder på moderne, tyrkisk mad. Smagsoplevelsen var lige i øjet. Vi fik to gange tasting menu, som de sagtens kunne lave vegetarisk til mig. Menuen bød på omkring 10 meze, tyrkisk antipasti og siden en håndfuld små hovedretter og dessert. Til maden fik vi lækre cocktails. Tjenerne var enormt søde, maden sad lige i skabet og restauranten var skøn.

Soho House – Vi boede på Soho House, der ligger i den gamle amerikanske ambassade, en fantastisk bygning. Soho House byder på to restauranter – Cecconi’s, der er italiensk og Allis, der serverer tyrkiskinspireret mad. I weekenden serverer Allis en overdådig brunch-buffet.

Şirin Fırın – En populær café der inviterer på kaffe og kage – fra baklava til macarons – alt til at stille din søde tand.

Farvede huse og formidabel brunch i Balat

Sidst men ikke mindst skal vi forbi det område, jeg syntes allerbedst om i Istanbul. Balat er et lokalt, og på samme tid utrolig hipt, nabolag et kvarters kørsel fra centrum. Historisk set er området en blanding af forskellige kulturer, i det der ligger en stor ortodoks kirke. Desuden ligger Balat på en bakke, så det giver ømme baller at trave rundt i området. Man kan vidne det lokale liv gennem alt det vasketøj, der hænger på liner mellem bygningerne, små børn der leger og lokale gadesælgere der byder på friskpresset appelsinjuice.

Kiremit Cd. and Usturumca Sk – Ved dette gadekryds ligger de meget fotograferede og fotogene farvede huse.

Cooklife – Der er flere fine caféer i området. Vi spiste tyrkisk brunch på Cooklife, fik god third wave coffee og delte et stykke kage. Caféen var så yndigt indrettet.

Det var helt sikkert ikke min sidste tur til Istanbul, og jeg glæder mig allerede til den næste <3

Istanbul is a wonderful city! Despite being only a three-hour flight away from Copenhagen, Istanbul gives you the feeling of being further away. The culture, the colors, the architecture, and the mosques are quite different from the churches we know in Western culture.

This time was my third trip to Istanbul, which is a total underrated city according to me. Istanbul has it all – history (and lots of it!), culture, food, experiences, hip neighborhoods and great shopping opts (from fake-fake-fake items in the Grand Bazar to local artisan shops and all the known Western brands). This trip definitely isn’t my last visit to Istanbul!

An amazing city

Istanbul is a huge city – more than 15 million people live here. That’s more than both London and NYC as well as three times the total population of Denmark.

Enough about how great Istanbul is – hurry on and book that trip to go 😉 I’ve categorized my Istanbul city guide into neighborhoods. That way it’ll be easy for you to plan your time one neighborhood at a time. Here’s my guide for what to do, see and eat in Istanbul.

I’ve also created a YouTube video from my trip to Istanbul. See it here.

Getting around

Getting around Istanbul is fairly simple. However, traffic can be a b*tch, simply because the city is so big. We walked, took the metro, and went on the subway while in Istanbul.

Public transportation – Istanbul has the third oldest subway system in the world – after NYC and London. It’s recently renovated, nice and simple to use. You purchase a subway card that you fill with money and you’re ready to go. A trip is around 50 cents.

Cab – Just as in NYC, the cabs are yellow and easy to get. They’re cheap too. A 20-minute ride will cost you around $6. Make sure that the cab driver turns on the meter as your trip starts – otherwise he might try to ask for more money once you reach your destination.

Walk – Although Istanbul is crazy big, walking between the main tourist attractions is great and doable. This way you get to feel the city in a different way.

Driver – We booked a driver for six hours one of our days in Istanbul. He rolled up in a quite luxurious Multivan. He was so friendly and I promised to share his number here – 05522780982. Driving with him was a great way of getting to explore many parts of Istanbul in a time-efficient way. He charged around $50 for the six hours.

The historical center – Sultanahmet

Sultanahmet, the historical center of Istanbul, houses many of the main tourist attractions. Do yourself a favor and get up early to make it there before the tourist masses arrive. Visit the Blue Mosque (Sultanahmet Camii) which was built in 1609. It’s gorgeous inside as well as outside. Visiting the mosque is free but expect a line.

After that, head to Hagia Sophia that’s located across the square from the Blue Mosque. This church is more than 1.500 years old and was the main church back when Istanbul was called Constantinople as the capital of the Byzantine Empire. Today, the former Christian and Islamic church has been turned into a museum. It will cost you around $12 to get inside.

See also the Basilica Cistern, which is the largest of several hundred ancient cisterns built in the 5th century. It’s a magical experience wandering around the underground cistern.

Last, but not least, pay a visit to the Topkapi Palace. It’s absolutely stunning. The palace is more than 500 years old and was the home for the Osman-sultans. The entrance fee is around $12.

Shopping in Sultanahmet

After checking off all the main sights, it’s time for some shopping. A short walking distance from The Blue Mosque, you’ll find the Grand Bazaar. It’s the oldest and largest covered market or mall in the world, which houses more than 3.000 different shops. It’s amazing and quite overwhelming. Every seller is trying to get your attention. You can buy anything you dream of in here – from good to less good fake branded bags, shoes and clothes, to Turkish goods from towels, rugs, lamps, and bowls. A rule of thumb is that you’ll be able to negotiate up to 30% off the first sales price.

After shopping for goods in the Grand Bazaar, it’s time for the next bazaar – the Spice Bazaar. Find spices, tea, Turkish delights, and aromatherapy oils. It’s hard to leave empty-handed from here.

Food in Sultanahmet

Four Seasons – Tired from visiting all the tourist sights? Treat yourself to Afternoon Tea served at the Four Season’s rooftop with a gorgeous view.

Seven Hills Hotel – And for an even better view, visit Seven Hills Hotel’s rooftop. It’s the perfect spot to get those gorgeous photos with Hagia Sophia, the ocean and the Blue Mosque as the backdrop. The restaurant serves lots of seafood and fresh fish. The food isn’t amazing, but definitely a-ok!

Kybele Hotel – In the middle of the tourist jam, you’ll find Kybele Hotel. Inside their gorgeously, authentic Turkish-decorated hotel, you can enjoy a nice lunch. Keep in mind that the hotel is very touristy, simply because of the location.

Kubbe Rooftop
 – A quite funny location that reflects the time we live in. This rooftop is the perfect spot for great photos in Istanbul. So great that the owners turned it into a profitable business. The spot charges $18 for you to enter with a friend to take photos. They’ve laid out Turkish rugs and pillows which create the perfect photo setting, and a guy on site will make sure to attract birds to fly close to you to give that extra *spark* for your photo. Part of me wanted to go, part of me thought it is a crazy world we live in. In the end, I ended up not going, but you can definitely get some A+ photos from here.

The Bosphorus bridge, Asia/Europe, a palace and a mosque

Istanbul is very unique as it’s the only city in the world located across two continents – Europe and Asia. That means that one part of Istanbul and Turkey is European, while the other part is Asian. What divides the city is the Bosphorus Strait that runs through Istanbul. There are lots of boat trips which will take you from the European side (which is the more touristy one) to the Asian side. You can also opt for a car that will drive you on the Bosphorus bridge that looks like the Golden Gate Bridge from San Francisco.

Ortaköy Mosque – Right by the bridge on the European side, this beautiful mosque is located. It’s pink!

Dolmabahçe Palace – Closer to the center, you’ll find the grandiose palace, Dolmabahçe. It’s worth a visit but get there early to beat the masses. The entrance is around $12.

Kadiköy and Moda (Asia)

A lot of Istanbul tourists skip exploring the Asian part of the city as there aren’t really any tourist attractions here. However, I found that there was definitely a reason to spend a few hours here. The neighborhoods of Kadiköy and Moda were wonderful. They displayed how Istanbul people live (very modern!), as there were almost no tourists. The neighborhoods are packed with great cafes, restaurants and coffee shops. We ate at Basta! Street Food Bar and had coffee in a cute cafe. Here are some other spots worth visiting in Kadiköy.

Camlica Mosque – This breathtaking mosque opened in May 2019 and is the newest and biggest mosque in Turkey. It fits nothing less than 63.000 worshippers at once. The mosque is located at the top of a hill, so you’ll have to drive here. The view is wonderful as well.

Wooden houses in Arnavutköy

Back on the European side of town north of the bridge, a cute fishing village, Arnavutköy, is located as a sort of suburb to Istanbul. The village is located along the water, offers great seafood and fish restaurants, and best of it all – along the water, a line of wooden houses are placed site by site. They are stunning! Take a walk around the little neighborhood and experience how the local community lives their lives. Have lunch at one of the tempting restaurants.

A Bit of Eggo – In Arnavutköy you’ll find Eggo, a spot on brunch restaurant. I had the best pancakes of my life here and I am drooling just thinking of them!

F’roses – An Instagram heaven. Everything is pink and decorated with roses all over. They serve cute, pink cakes and coffee. Perfect spot for an Instagram pic or two.

Hip Karaköy

We stayed in this area which is a more local part of town than Sultanahmet filled with stores, restaurants and hotels and a few sights. The neighborhood is located close to a bridge that leads to the historical center. Take a walk around the hood and find one of the many Turkish restaurants and indulge in kebab, hummus, and fresh vegetables.

Galata Tower – This tower was built in 1348 and was used as a jail. Today, it’s a viewpoint which lots of tourists want to see – the line to get inside is long. We saw the tower from outside and that was just fine!

Salt Galata – Right by the tower, you’ll find Salt Galata. A modern cultural center inside a beautiful building. It houses a library where local students go to concentrate as well as a modern cafe.

Aheste – A sublime dinner restaurant serving modern, Turkish food. The taste experience was on point. We had the tasting menu that consisted of around 10 meze, Turkish appetizers, then a handful of mains and a dessert, accompanied by tasty cocktails.

Soho House – We stayed at Soho House which is located in the former American Embassy – a gorgeous Italian villa. Soho House offers two restaurants – Cecconi’s, an Italian-inspired restaurant as well as Allis which is more lowkey. On the weekends, Allis serves a great brunch buffet.

Şirin Fırın – A popular bakery and cafe with a lot of tempting cakes – from Turkish baklava to French macarons to satisfy your sweet tooth.

Colored houses and awesome brunch in Balat

Last but not least, we made it to a fun and very hip neighborhood, Balat. Balat is local, yet really hip, located just 15 minutes from the historical center. Historically, this neighborhood is a mix of cultures, as there is a grand orthodox church. Balat is located on a hill, which means that walking around is a workout for the glutes.

Kiremit Cd. and Usturumca Sk – At this crossing, you’ll find the very popular and photogenic colored houses. I mean, aren’t they cute?

Cooklife – There are lots of cute restaurants and cafes in this area. We chose to have breakfast at Cooklife that served an abundant Turkish breakfast. They also had great coffee.

I hope my guide is useful! Enjoy your trip to Istanbul –
I know that I can’t wait for my next trip to this great city.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.