Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/silverstories.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Insiderguide: Anna Liljas 9 musts til Tokyo - SILVER STORIES

Insiderguide: Anna Liljas 9 musts til Tokyo

I dette indlæg kører jeg gæsteblogger. Jeg har nemlig inviteret Anna Lilja Jensen til at tage roret. Jeg gik i gymnasieklasse med Anna, som allerede dengang var vild med Japan. Skæbnen er så blevet, at hun siden har boet i Tokyo af flere omgange. Hun er altså den ultimative insider, når det kommer til japansk kultur og Tokyo. På det seneste har Anna delt en masse indhold fra sin hverdag i Japan på sin Instagram, som jeg har fundet meget inspirerende. Det fik mig til at tænke på, om Anna mon havde lyst til at dele ud af sine fede tips og insiderviden i et blogindlæg her på domænet. Derfor var jeg også heldig, da Anna svarede ja til at dele sine bedste tips til Tokyo.

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

De ni fedeste tip til Tokyo

Udover at være Japan-insider kommer Anna fra København og er indehaver af butikken @ikigai_butik. Hun har en bachelor fra Copenhagen Business School i Asian Studies Program i Japan-retningen. Hun er nu ved at færdiggøre sin kandidat i International Marketing og Management med fokus på organisationskultur i Japan.

Efter at have fået Annas bedste insidertips til Tokyo drømmer jeg endnu mere om en tur til Japan. Det står højt på min bucket list over rejsedestinationer. Mine forældre var af sted for knap to år siden, og de havde en fantastisk oplevelse. Her er Annas insider guide til Tokyo med 9 musts.

Drik en fantastisk kop kaffe hos Blue Bottle Coffee

Traditionelt set er Japan ikke en kaffe-nation, men det er det i den grad blevet. Tokyo er efterhånden fuld af caféer med fantastiske baristaer og hjemmeristet kaffe. Blue Bottle Coffee er egentlig en amerikansk kæde, men i dag findes kæden mange steder i Tokyo og er blevet populær hos de lokale. Indretningen er indbegrebet af moderne japansk med beton, råt træ og stål. Kvaliteten vægter stadig højest, og om du vil prøve den syrlige dagens drip coffee eller holder dig til en house blend cappuccino, lover jeg, at du ikke bliver skuffet. Udover fantastisk kaffe serverer Blue Bottle også toast med spejlæg i midten, granola med mælk og forskellige tørkager. Caféen er altså et ideelt sted til at snuppe lækker morgenmad inden shopping.

Aoyama lokation
3-13-14 Minamiaoyama
Minato-ku, Tokyo 107-0062

Besøg et finurligt kunstmuseum: Yayoi Kusama

Yayoi Kusama er en japansk moderne kunstner, som er elsket rundt omkring i verden. For nogle år siden var hun udstillet på Louisiana i Danmark. Hun kommer fra Tokyo og har derfor fået bygget sit eget museum tæt på, hvor hun bor. Museet er lille og overskueligt med fire små etager med hver sit tema. Der er både malerier, installation og skulpturer. Værkerne bliver løbende skiftet, så det er også et sted, man nemt kan besøge igen på sin anden eller tredje tur til Japan. Husk dog at bestille billetter på hjemmesiden i forvejen, da de altid er udsolgt på dagen og ikke kan købes på museet.

107 Bentencho,
Shinjuku-ku, Tokyo 162-0851

Shop keramik: Kappabashi dori

En af de fedeste ting at købe med hjem fra Japan er smuk keramik til dit hjem. Hvis man kan lide et stort udvalg og lave priser, er Kappabashi dori det rigtige sted at shoppe keramik. Kappabashi dori er egentlig en gade med engrossalg til restauranter og butikker, men du kan sagtens købe ting enkeltvis. Der er primært keramikbutikker, men også knivbutikker, skiltebutikker og butikker med plastikmad til udstillingsvinduer, så der er rig mulighed for at købe nogle unikke souvenirs. Man kan nemt bruge et par timer på at gå op og ned ad gaden, da den er spækket med butikker på begge sider.

3-18-2 Matsugaya,
Taito-ku, Tokyo 110-0036

Nyd dyr luksus: Comme des Garçons butikken

I Aoyama-området ligger alle de store modehuses smarte flagshipbutikker. Det gælder selvfølgelig også Comme des Garçons. Det fransk-klingende navn snyder nok mange, men Comme des Garçons er et af de største japanske modemærker, der findes. Deres flagshipbutik er skørt designet som en labyrint, hvor man kan gå på opdagelse mellem de mange forskellige kollektioner. Ved indgangen er altid udstillet en håndfuld pieces fra det nyeste runway-show, hvilket giver mulighed for at få set de skøreste modekreationer helt tæt på. De sælger mange eksklusive varer, så hvis du leder efter noget andet end blot PLAY T-shirt, som alle andre har, er et visit her et must.

5 Chome-2-1 Minamiaoyama,
Minato-ku, Tokyo 107-0062

Grøn the-oplevelse: Nakamura Tokichi

Leder du efter japanske specialiteter, såsom dessert med hojicha, nudler med matcha eller bare en rigtig god kop sencha, så er Nakamura Tokichi stedet. Her har de alle afskygninger af grøn the serveret på et utal af måder. Prøv for eksempel softice med halv matcha og halv hojicha eller en parfait med alt, hvad det traditionelle japanske dessertkøkken har at byde på. Caféen er smukt indrettet og ligger i Ginza Six, et luksusstormagasin hvor man kan finde både japanske og vestlige modemærker.

GINZA SIX 4F
6-10-1, Ginza, Chuo-ku, Tokyo 104-0061

Smag ramen i topklasse: Mensho

Ud af Tokyos utrolig mange ramenbarer er Mensho virkelig noget for sig. Ejeren har efterhånden åbnet en håndfuld restauranter, men Mensho Gokokuji er en oplevelse, du ikke finder mange andre steder. Mensho er kendt for hjemmelavede nudler og et bæredygtigt farm-to-table koncept, hvor alle ingredienser er i sæson. Deres signatur-ramen er en simpel Shio ramen (ramen, hvis suppe er smagt til med salt) lavet til perfektion. I vintersæsonen består topping af andebryst, kammuslinger med aske, forårsløg i strimler og yuba (en slags bred nudel lavet af tofu). På trods af det høje niveau ligger en skål ramen stadig kun på omkring de 1000yen (65kr), så man skal ikke frygte at gå fattig derfra.

1-17-16 Otowa,
Bunkyo-ku, Tokyo 112-0013

Se et tempel: Gotokuji tempel

Lidt vest for Tokyo ligger et lille tempel ved navn Gotokuji. Dette tempel tilbeder den hellige vinkekat. På japansk hedder den ”maneki neko”. Rundt om templet står et hav af dem, som folk beder til i håb om held i livet. Det ser helt vildt ud at se massevis af vinkekatte i alle størrelser. I templets butik kan du købe vinkekatte fra 1 cm til 50 cm i højden. Dem kan du så enten stille ved templet med et ønske eller tage med dig hjem.

2-24-7 Gotokuji,
Setagaya-ku, Tokyo 154-0021

Lav din egen aftensmad: Tsukishima Okonomiyaki

Vil du prøve andet japansk mad end blot sushi og ramen, anbefaler jeg okonomiyaki. Okonomiyaki er en slags kålpandekage, hvor du selv kan vælge fyld. Mine favoritter er blæksprutte, bacon eller tarako (stærk torskerogn). Hvis man vil prøve et rigtig godt sted, er der en hel gade, som er dedikeret til okonomiyaki-restauranter lidt sydøst i Tokyo ved Tsukishima metrostation. Gå en tur gennem gaden og vælg den restaurant, der tiltaler dig mest. Alle restauranterne sælger det samme, og du skal selv være kokken. Typisk er der en stegeplade bygget ned i bordet, man sidder ved. Så får man serveret ingredienserne rå i en skål, man derefter selv blander og steger. En del af oplevelsen er at se hvem der er bedst til at flippe sin pandekage. Dik Tsukishimas lokale mikrobryggeri-øl, der er lavet specielt til okonomiyaki.

1-19-4 Tsukishima,
Chuo-ku, Tokyo 104-0052

 Gå på opdagelse: Oedo loppemarked

En af mine yndlingsaktiviteter i Japan er at gå på loppemarked og finde skatte. Der er mange forskellige markeder. Min uovertrufne favorit i Tokyo er Oedo loppemarked. Det bliver afholdt hver anden lørdag på pladsen foran International Center. Her kan du både finde brugte kimonoer, kokeshi-dukker, gammelt legetøj og samuraisværd. Priserne svinger meget fra bod til bod, men næsten alle har lavet prisskilte, så sprogbarrieren er ikke noget stort problem. Det er ikke normalt at prutte om prisen. I nogen tilfælde kan der dog forhandles mængderabat.

3-5-1 Marunouchi,
Chiyoda-ku,Tokyo

Lidt generelle tips til Tokyo

Transport

Tokyo har et super godt netværk af offentlig transport. Da byen er stor, er det klart den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt på. Husk at få lavet et rejsekort. De hedder SUICA eller PASMO. Du kan købe dem i automater på alle stationer, inklusiv lufthavnen, hvor du også kan tanke dem op. Det sparer meget tid ikke at skulle regne ud, hvad enkeltbilletter koster, da det er et indviklet system, som ikke er tiden værd at lære. Metroen og togene kører ofte og er utroligt rene, men holder stille i nattetimerne (fra midnat til klokken 5 om morgenen). Alternativt kan man tage taxa, men det løber hurtigt op, da afstandene er store, og priserne er høje.

24/7-kiosker

I Japan er der mange smarte døgnkiosker. De bliver kaldt ”Konbini”. Ikke nok med at de har åbent 24 timer i døgnet, har de også alt, hvad du kunne tænke dig af snacks, magasiner og drinks på dåse. Derudover har de alle gratis internet og internationale hæveautomater.

Mit sidste råd er – slap af og nyd det. Tokyo er en sikker by. Folk lader deres telefon ligge på bordet i Starbucks, når de går på toilettet. Lige meget om alt går efter planen eller ej, ender det som regel med at være en spændene oplevelse alligevel.

In this post, I’ve invited my friend from high school, Anna Lilja, to do a guest blog post for me. Anna has always been crazy about Japan, which led her, not only to obtain a bachelor’s and master’s degree in Japan studies, culture and business, but also to move to Tokyo. That’s why I asked her to share her best insider tips to the capital of Japan. On Annas Instagram, she shares tons of great Japan tips. She also runs her own store with cool, unique items from Japan.

The insider guide: 9 musts in Tokyo

♥ Have coffee and breakfast at Blue Bottle Coffee.
♥ Visit the famous Japanese artist, Yayoi Kusama’s own museum with magnificent art.
♥ Enjoy Japanese specialties such as hojicha and matcha soft ice at Nakamura Tokichi.
♥ Try the best ramen in Tokyo at Mensho Gokokuji.
♥ Visit a temple. Gotokuji is the temple for waving cats.
♥ Splurge or dream about unique styles from Comme des Garçons flagship store.
♥ Go to the okonomiyaki street by the Tsukishima metro station and try the Japanese specialty, delicious okonimiyaki, which is a cabbage pancake with your choice of toppings.
♥ Shop beautiful ceramics at Kappabashi dori.
♥ Go explore and find great finds at the Oedo flea market.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.