Guide: De 75 absolut bedste podcasts

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er bidt af en gal podcast-fan. Siden jeg begyndte at lytte til podcasts for tre år siden og skød min nye hobby i gang med de gode klassikere, Mads og Monopolet + Third Ear, Kvinden med den tunge kuffert, har jeg udvidet mit podcast-repetoire. Endda så meget, at jeg har startet min helt egen podcast!

Det har stået på min blogindlæg-to-do-liste for evigt (ja, sådan en har jeg!), at jeg skulle skrive et indlæg om mine yndlingspodcast. Således får du her en oversigt over en lang række gode podcasts, både danske og engelske, og i en lang række forskellige temaer. Det eneste, jeg ikke har med, er true crime, simpelthen fordi jeg ikke er røget med på den bølge. Det siger mig ikke så meget, og jeg synes, det er synd for de pårørende, at deres elskedes mordsager bliver til underholdning for masserne.

Min podcast-liste er lang. Den er faktisk på hele 75 forskellige podcasts. Derfor har jeg valgt kun at beskrive dem meget kort. Jeg håber, at listen kan medvirke til, at du får ny inspiration og gode lyttestunder. Nå ja, hvis du selv er vild med en podcast, der ikke er på min liste, så hører jeg gerne fra dig! Jeg er også vild med ny inspiration

Guide: De bedste danske podcasts

Silver Talks

Først og fremmest… Min helt egen, ret så nye podcast! I Silver Talks handler det om inspirerende kvinder. I hvert afsnit har jeg en ny sej kvinde med i studiet – det handler om alt fra at starte sin egen virksomhed, være kærester med en fra et andet land og at være syg med kræft.

17 med Signe Amtoft

Signe inviterer forskellige personligheder i studiet for at tale om deres liv, da de var 17 år. Jeg var især vild med afsnittene med Sisse Sejr og Stine Bosse.

24 spørgsmål til professoren

Hvert afsnit stiller skarpt på forskellige temaer såsom, hvilken påvirkning computerspil har på os.

24syv dokumentar

Gode, gennemarbejdede dokumentarer.  Jeg har blandt andet lyttet til det meget kendte afsnit  Hele Danmarks Ghita om skuespiller – hvor Ghita Nørby flipper ud på dokumentarens vært, Iben Maria Zeuthen.

30-årskrisen

William og Lars snakker med personligheder såsom Sus Wilkins, Thomas Skov og Petra Nagel om at fylde 30 år og om voksenlivet.

A seat at the table

Stephanie, Naima og Ingrid taler om at være brun i Danmark. Det handler om diskrimination i nattelivet, hyggeracisme og kvindernes kampdag.

Alt er nu (Politiken)

Podcasten der fik tårerne til at løbe ned af kinderne på mig på et tog fra Aarhus til København. Stine og Titan er kærester, skal giftes, men så bliver Stine syg. Titan er fortæller igennem podcastens afsnit. Mens jeg lyttede, sagde min sjette sans, at der var noget grueligt galt med mig selv. To uger senere blev jeg opereret for modermærkekræft.

Astropod

Er du vild med stjernetegn? I de forskellige afsnit taler værterne om de typiske kendetegn ved de forskellige stjernetegn, og det er ret underholdende – selv hvis du ikke er 100% astro-agtig selv.

Baglandet (P1)

Dokumentarer og rå fortællinger fra virkelighedens afkroge. V besøger i blandt andet en syrisk flygtningefamilie, en kirke på Nørrebro, der er herberg for hjemløse om natten, en gratis tandlægeklinik, der behandler udsatte og vi kommer på besøg på en psykiatrisk center.

Binge med Frederik og Kasper (P3)

Kender du det, når du har set en god tv-serie, og du bare har brug for at diskutere alle seriens detaljer og handling? Så kig mod Binge – her endevender værterne tv-serier såsom Handmaid’s Tale, Babylon Berlin og My Brilliant Friend.

Brinkmanns briks (P1)

Proffessor i psykologi, Svend Brinkmann undersøger hvorfor vi gør, som vi gør. Der er et hav af afsnit – det handler om kræsenhed, bæredygtighed, kærlighed i parforholdet, lykke, og selvoptimering og er meget interessant og lærerigt.

Bucket list

Hvad vil du gerne nå, inden du dør? Det spørger Heartbeats personligheder såsom Anders Samuelsen, Hella Joof og Cathrine fra Rockpaperdresses om.

Busigirl

Seje girlboss Terese Ask, der har sit eget PR-bureau reflekterer over emner, der er relevante for unge karrierekvinder. Man får også et super indblik i PR- og livsstilsbranchen

Danmarks dræber #1 (P1)

Peter Falktoft sætter, igennem en række afsnit, fokus på rygning. Hvorfor ryger vi, når vi ved, hvor farlig det er? Hvorfor er rygning egentlig farligt? Hvad med bæredygtighed og rygning? Jeg lærte mange ting, jeg ikke vidste.

Definitionsmagten

Signe og Rikke, der også bor i New York, har netop startet en podcast, hvor de diskuterer blandende emner fra, hvordan det er at bo i New York, de sociale medier og venskaber. De er skarpe (og har ikke mindst skarpe holdninger!) og ærlige.

Det gode liv – er livet som digital nomade lykken?

Maja, min seje veninde og Instagrammer har hævet alle pengene fra sin bankkonto, sagt job og lejlighed op, taget sin kæreste under armen og fløjet til Asien. Her lever hun en hverdag som digital nomade – hun tjener penge gennem freelancegigs, og kan arbejde fra månen, så længe hun har en computer og internetforbindelse. Men er det lykken?

Det perfekte offer (P1)

En klam, uhyggelig og, desværre, sand historie. Hvad sker der om natten med kvinden, der er bæltefikseret på den lukkede afdeling på et psykiatrisk hospital?

Detox din hjerne

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der egentlig er sundt og hvad der er fup og fidus. Hvorfor overspiser vi? Er juicekurer virkelig gode for os? I podcasten punkterer og afmystificerer værterne myter om sundhed og ernæring.

Det vi taler om

Et sladdermagasin i podcast-format. Det ugentlige afsnit graver i ugens skandaler og sladder. Det handler om alt fra Meghan og Harrys Megxit, Christiane Schaumburg-Müllers nye kæreste og Prins Nikolaj. Kort sagt, er det sladder, når det er bedst.

Digitalt (P1)

Hvad er egentlig historien bag hashtagget? Hvad sker der på The Dark Web? Og hvordan blev internettet og sociale medier født? Det graver denne podcast i, og det er interessant!

Fries before guys

Man kan ikke skrive en podcastguide uden at have the OG Fries before guys med. Josephine og Nanna er bundærlige og taler om alt, der handler om at være kvinde i Danmark anno 2020.

Girl Talk x Emilie Lilja

En podcast for teenagere og unge kvinder om at navigere i hverdagen. Dilemmaer inspireret af Mads og monopolet, afsnit med interviews af Medina og Freja Wewer og fokus på emner såsom hverdagens udfordringer, angst og HVP-vaccinen, alt sammen med Emilie Lilja som vært.

GVFB Podcasten

Jeg elsker.elsker.elsker Gift ved første blik, og det gør de tre venner bag denne podcast også. Når der går en ny sæson i gang, endevender værterne alle detaljer fra de forskellige afsnit, og det er fantastisk.

Hej mor

Tidligere blogger, Cecilie Underbjerg, har sin mor med i denne podcast, der starter i det år, Cecilie bliver ført og frem til i dag. Hvert afsnit handler om et år, hvor Cecilie og hendes mor taler ærligt om, hvad der skete i deres liv, og hvad der skete i verden i det pågældende år. Det er hyggeligt og underholdende!

Helt ærligt, mor

Sisse Sejr er vært og får gæster på besøg. Her taler de om alt, der handler om at være mor, fra søvn til skolestart, barsel og skærmtid.

Hjernekassen på P1

Jeg er vild med læge og hjerneforsker Peter Lund-Madsen. I Hjernekassen vender han vrangen ud på en lang række emner lige fra elektricitet, Roskilde Festival og hukommelse. Hans afsnit gør mig meget klog!

Ingen kvaler, vi taler

De to veninder Olivia og Theresa taler humoristisk og ærligt om alt mellem himmel og jord. Jeg var vild med afsnittet om nærighedskultur “Kan du mobilepaye mig 15 kr?”.

Iværksætterhistorier

En inspirerende podcast der handler om forskellige virksomheder, iværksættere og deres historier. Det er spændende og ikke mindst inspirerende at lytte til “behind the scenes”, om hvordan forskellige virksomheder er blevet til.

Jeg lever med døden

Hvordan fortsætter man sit liv, når man har mistet? Det har jeg selv gennemgået af flere omgange, og derfor rammer denne podcast mig. Hvordan tager vi afsked, hvilke ritualer er forbundet med sorg, hvordan bliver man forælder igen, når man har mistet et barn?

Jeg plejede at tro på for evigt

En ægte tåreperser-podcast – i samme emne som ovenstående men i et anderledes format. Værterne har begge mistet personer tæt på dem, og i hvert afsnit inviterer de én med, der også har mistet, såsom Ina, der har mistet sin mand Lasse og Trine, der har mistet sin søn Mathias.. Jeg græder konsekvent, når jeg hører de medvirkendes historier, og derfor kræver det også, at jeg er i det rigtige mindset, før jeg sætter et afsnit på. Det gør ondt og vækker minder om dem, jeg selv har mistet og savner.

Klimatestamentet (P1)

Anders Morgenthaler vil leve mere bæredygtigt, og han taler lytterne med på hans rejse mod bæredygtighed. Forskellige myter bliver be- og afkræftet – og hvad kan vi egentlig gøre for at være mere bæredygtige?

Klovn podcast

Åh, hvor Klovn aldrig stopper med at være skønt – i hvert fald når det kommer til TV-serien. Filmene? Not so much. I denne podcast endevender Jacob og Rikke et Klovn-afsnit per podcast-afsnit, og det er hylende morsomt.

København i 1000 år

I anledning af Københavns Museums genåbning, er denne podcast blevet produceret. Hver episode fokuserer på København gennem tiden, og vi starter helt tilbage i stenalderen og frem til 1900-tallet. Er du vild med København og historie? Så har du en god kombination her.

Mads og monopolet (P4)

Også en OG inden for podcast. Hver uge samler Mads et panel, og de diskuterer lytternes indsendte problemer. Det er morsomt, relevant og lærerigt. Jeg har blandt andet skrevet om et af dilemmaerne her, der er blevet til Søren Pind-reglen. Og nå ja, så har jeg en gang haft mit eget dilemma med i podcasten – mit dilemma vandt tilmed og jeg fik tilsendt en t-shirt. Dilemmaet er en hemmelighed 😉

Martiny podcast

Fellow blogger Emma Martiny har podcastet siden 2015, og hver sæson har sit eget tema. Hun interviewer blandt andet andre bloggere, sætter fokus på spiritualitet og iværksætteri.

Morfinbyen (P1)

Det er faktisk en podcast under Baglandet, som jeg har nævnt ovenfor. Den er sand, uhyggelig og trist – Fredericia gennemgår en morfinkrise, og flere og flere bliver afhængige af smertestillende. Podcastdokumentaren møder personer, der er relaterede til krisen.

Noget om Emma

Vitus har været sammen med en pige, der bliver gravid, og så møder han Emma. Det er en fin fortælling om liv og død og valg i livet.

P1 Dokumentar

Stærke dokumentarer – jeg har blandt andet lyttet til Emilie Helmstedts historie, Hvad er der galt med Emilie – hun var syg i årevis, ingen vidste hvorfor, indtil lægerne finder ud af, at de har glemt et kateter under en operation, der stadig findes i hendes krop. Afsnittet Et år uden Anja var også fint og meget sørgeligt. Det handler om Anja, der hopper ud fra Rundetårn, efter hun bliver mor. I afsnittet møder værten Anders, Anjas kæreste og far til deres barn.

Sandra’s Space

Sandra Willer er populær på de sociale medier, hvor hun ærligt deler ud af at leve med angst, og så driver hun sin egen virksomhed. I hendes podcast taler hun blandt andet om ensomhed og om at være god nok.

Sidste mand slukker lyset (P1)

To klimajournalister undersøger bæredygtighed, klimaforandringer og om vi allerede er fucked, eller om vi kan nå at redde verden. Gennem fakta og nyheder undersøger journalisterne sagen.

Sitter med Signe Lindkvist og Iben Hjejle

Hjejle og Lindkvist taler om alt mellem himmel og jord. Det er sjovt, fordi de begge to har skarpe holdninger og gode livshistorier, som de deler i podcasten.

SMART the podcast

Modebloggere Fredesblog og Sissel Alling taler om mode, stil og hverdag, og det gør de godt.

Sustain Daily podcast

Bæredygtighed er næsten et tema for sig, når det kommer til podcasts, men Sustain Daily gør det også godt. Jeg er vild med deres magasin og i podcasten kommer de ind forskellige emner og fra Black Friday, skraldesortering, tips til en bæredygtig livsstil, og så diskuterer de også emner, såsom om et bæredygtigt forbrug egentlig findes.

Tårekanalen

Jeg er vild med Rikke Collin, der også står bag Klovn-podcasten. I Tårekanalen inviterer hun personligheder ind for at tale om et værk, der har rørt dem til tårer. Rockpaperdresses Cathrine taler om Titanic, Anders Nissen om The Road, og så har Rikke lavet to special-episoder, der især resonerede med mig. Den ene fra Berlin, hvor hun har boet (det har jeg også!), og den anden om at være i et langdistance-forhold (det er jeg også!).

Third ear

Hvis du endnu ikke har hørt Kvinden med den tunge kuffert, kan du godt komme i gang. Third ear er podcast, når det er bedst. De to journalister forfølger spændende (og meget mystiske) sager på en måde, som gør, at man som lytter bliver helt bidt af podcasten.

Tværs (P3)

Gode, gamle Tværs! Her inviterer Sara Bro unge til at dele svære situationer. Her kan du møde Paulina, der har fået delt nøgenbilleder på Facebook, høre om når man har et knust hjerte eller når man er psykisk syg. Det er en fed podcast, fordi den bekræfter, at vi ikke er alene.

TwinTalk

To tvillingemødre deler, hvordan det er at være mor til tvillinger. Jeg er selv tvilling, og derfor er det ret skægt at høre fra en moders synsvinkel.

Voksen ABC podcast

Værterne Cecilie og Rachel taler om at være voksen, et bogstav af gangen. I deres anden sæson inviterer de tilmed personligheder med i studiet for at tale om deres voksen-ABC.

Williams død (P1)

Har du hørt Here af Lukas Graham? Han synger om barndomsvennen fra Christiania, William, der er død. William begik selvmord, og det er en sørgelig historie, som de pårørende deler i denne podcast.

Guide to the best podcasts in English

I listen to a long list of great podcasts in all different sorts of themes and formats. Here is a selection of my favorite ones!

Airplane Mode by Away + Women Who Travel

Travel, travel, travel and great inspiration! The themes span from ‘Becoming an expat’ to how to budget for travel and balancing a long-distance relationship. All very relevant and inspiring to me!

Almost 30

Two female hosts discuss life as an almost 30-year old. They also bring in experts to talk about different subjects from astrology to hormones and sex. It’s raw, honest and inspiring

AM I A STAR?

If you’re into Instagram, and especially doing Instagram as a business, this podcast explores different themes related, such as why you should not buy followers on Instagram.

Being Boss

With more than 223 episodes, there’s enough to begin to listen to. Being Boss explores the mindsets, habits, and behaviors of entrepreneurs and freelancers. Examples of podcasts are Dealing with burnout, Saying no and Creating boundaries. Some of the episodes have been mind-opening to me.

Breaking Beauty

This podcast is all about beauty – from drugstore favorite products to interviews with the women behind beauty brands and tips on how to build a skincare routine.

Dear Sugars

Listeners submit their questions which are then discussed by the two hosts. It’s a life advice column gone podcast! The questions range from light to dark, deep and more of everyday material.

Getting Curious with Jonathan Van Ness

My faaavorite, Jonathan Van Ness from Netflix’s Queer Eye in a podcast – what a perfect combination! Every episode explores a new subject – Jonathan invites an expert on the matter to come to explain the subject to him and the readers. The episodes range from How do firefighters fight bushfires to How has gun violence shaped your life? It’s very insightful!

Getting things done (GTD)

I love getting things done – because, as the title explains, it’s all about motivation and all the secrets behind how to getting things done.

Girlboss Radio with Sophia Amoruso

This podcast is for every aspiring girlboss who’s looking for insights and inspiration. The podcast has been going on for a long time, so there are tons of podcasts to listen to.

Happier with Gretchen Rubin

The host, Rubin, and her sister share all the ways they stay happy, and how you can be happy, too! It’s humorous and inspiring, and as we’re speaking, there are 262 episodes to listen to.

Hidden brain

This podcast has a documentary and storytelling approach and researches different topics. I really enjoyed the episodes on Deep Work and The Lonely American Man. It’s the kind of podcast that’s entertaining yet insightful.

How I built this with Guy Ras

The host Guy Raz invites different business owners within different industries to his podcast and interviews them about how and what they did, building their company from smaller businesses to empires. Some great episodes: Lululemon, Outdoor Voices and Shopify.

How to live in Denmark

Ever wondered how Danes really are? Then, this podcast is for you. The American host and journalist lives in Denmark and specializes in Danish and American culture.

Lady-Land

The two hosts interviews inspiring, female founders about what it takes to build a successful business.

Monocycle with Leandra Medine

A Man Repeller fan? I am! Leandra Medine, founder of Man Repeller talks about every theme that’s on her mind, from self-esteem, loving your mom and then regularly, she invites guests on the show, such as Lena Dunham.

Out of office

Brand marketing agency byBabba is behind this podcast that highlights unconventional career paths through interviews with inspiring individuals.

Second life

Host Miranda Kerr talks to women across all industries who have successfully and fearlessly mastered career pivots. It’s truly inspiring and leaves you with the feeling that everything is possible if you’re willing to put in the work.

She makes money moves

Money is often a taboo – this podcast does theirs to change that. It was made for women to take control of their own finances. One episode sheds light on handling your finances as a freelancer, another one on how to have a friendship with someone who makes substantially less or more money than you do.

The Goal Digger

Looking to take your business to the next level? The Goal Digger podcast is for you. It answers all the questions you might have about business – how to stay productive and motivated, how to find and attain clients and how to create a passive income.

The goop podcast

The podcast of Gwyneth Paltrow’s Goop empire. Here, she chats on a particular subject with innovators, founders, professors, and spiritual healers to shed light on those subjects.

The Lowlight Reel

This podcast goes beyond Instagram. The host chats with influencers who share what goes on behind an Instagram post, insecure moments and some of the things they don’t share on social media.

The Mustards

I began listening to this podcast a few years back when the Swedish couple behind the podcast lived in Berlin. Now they live in London, but they are still fun and entertaining. On the podcast, they discuss themes such as talking about Scandinavia (a quite funny episode!) or “what would you do to become an influencer?”.

There you have it – 75 podcasts to start listening to. I hope they will bring you insight, inspiration and teach you something new.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.