Guide: 8 fantastiske steder, du skal besøge i Hornbæk

Dejlige Danmark byder på så mange små perler, især når kalenderen skriver sommer og solen skinner. Hornbæk er i den grad en af dem! Som barn brugte jeg meget tid i badebyen, fordi mine forældre havde gode venner der. Nu nyder jeg stadig at komme tilbage, både om vinteren og om sommeren. Men især sommermånederne er magiske i Hornbæk. Her er otte skønne spots, du skal opleve i Hornbæk. Det bedste af det hele er næsten, at hvis du bor i København-området, så ligger den fine by kun knap en time væk. Afsti’ afsted!

…og nå ja, så bør du ikke snyde dig selv for en tur i bølgen blå. Hornbæk har nemlig en dejlig strand.

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

Her er otte steder, du skal opleve i Hornbæk

1️⃣ Hornbækhus – Boutique badehotel, smuk indretning og god mad

Mit absolutte yndlingssted i Hornbæk. Faktisk er jeg så vild med det her sted, at jeg har været der hele fem gange på et halvt år, senest med overnatning. Udover overnatning byder Hornbækhus på morgenmad, frokost og aftensmad til gode priser. Morgenmadstallerknen koster 100 kroner, og den kan du også nyde, selvom du ikke er gæst på hotellet. Mit yndlingssted på hotellet er pejsestuen. Når det er koldt, bliver der tændt op, og så kan man ellers nyde stemningen i den smukke stue med blomstermalerier i alle afskygninger på væggene og smukke, retro lænestole og sofaer, der er blevet ombetrukket i svenske stoffer fra 50’erne. Book en fantastisk overnatning på Hornbækhus her. (reklamelink)

2️⃣ Villa Strand – Hornbækhus’ lillesøster med strandbar

På parallelgaden til Hornbækhus ligger badehotellets lillesøster, Villa Strand, der også er et badehotel, blot mindre og tættere på stranden. Her er nemlig kun 15 værelser. Indretningen er skøn og minder om Hornbækhus. Hele sommeren har de en fin strandbar i haven, hvor du kan få iskaffe, drinks og hjemmelavet is, mens du nyder udsigten til Hornbæks strand og klitterne. Book en overnatning på Villa Stand her. (reklamelink)

3️⃣ Det Fedtede Hjørne – Street food når det er bedst

Vi er stadig ramt af en street food-bølge, og selvom jeg til tider kan blive lidt træt af de evige streetfood-markeder, der efterhånden ligner hinanden så meget, så fungerer Det Fedtede Hjørne perfekt. Stemningen er sublim, især når solen skinner og Hornbæk føles som en magisk sommerplet. Det lille marked med to håndfulde madboder ligger ved stranden. Her kan du få burgere, tacos, fabelagtige fiskedeller, wraps, nepalesisk mad og pasta. Slå dig ned langs berliner-bordene, smid klipklapperne og nyd sandet, mens du spiser lækker street food.

4️⃣ Bagt – Fransk boulangerie

God kaffe og lækkert, saftigt fransk bagekunst. Croissanter med smør, der smelter på tungen. Luftige flødeskumskager toppet med danske bær. Surdejsbrød bagt så englene synger. Og den gode nyhed. Hvis du ikke når til Hornbæk, har Bagt netop åbnet endnu et bageri i Indre By.

5️⃣ Rudolph Tegners Museum og Statuepark – Kunst og natur møder hinanden

Velkommen til Rusland! Ej, vi befinder os stadig nord for København, men i et område, der hedder Rusland, en vaskeægte hede. Et fredet lyngklædt naturområde, der er noget så smukt. Og ikke nok med naturen, så er der også storartet kunst at finde i parken, nemlig en samling statuer af kunsteren Rudolf Tegner. Det er gratis at besøge Statueparken, og vil du have mere, kan du også besøge det smukke museum.

6️⃣ Albi’s Kaffebar – Havehygge, genbrug og café

Et skægt sted der er et besøg værd. I stueetagen af et Pippi Langstrømpe-hus i Hornbækshovedgade, ligger Albi’s Kaffebar, en café/butik. Her er alt nemlig til salg, selv den kaffekop, du drikker af. Er vejret godt, kan du nyde kaffe og kage i den grønne have. Menuen består af lækre drikkevarer, hjemmebag og en lille morgenmadsmenu.

7️⃣ Rooms Galore – De lækreste brands samlet ét sted

Lidt shopping skal der til – og ikke mindst window shopping. Det er oplagt hos Rooms Galore, der har det fineste udvalg af lækre ting fra skønne brands. Her finder du ting til kroppen, garderoben og boligen fra mærker som Rudolph Care, Aiyayu, Shangies og American Vintage.

8️⃣ Ewaldsgården – Hotelpension og spisehus

Denne smukke og yderst romantiske gård blev bygget i 1623 og har været pensionat i over 70 år. Her kan du nyde en god nats søvn i de romantiske værelser, og er du sulten, kan du blot komme som restaurantgæst. Menuen er simpel, skifter hver uge og byder på lækre sæsonbaserede retter såsom hvide asparges og rød grød med fløde. Man sidder fantastisk i gårdens fine, tætbeplantede have.

Jeg håber, du kan bruge mine tips og får nogle skønne oplevelser! Hils Hornbæk fra mig 💚

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.