Gratis strikkeopskrift: Den skønneste restegarnshue i patentstrik

restegarnshue

Den skønneste restegarnshue af restegarn i patentstrik

Min mor og jeg beholder alle vores garnrester, når vi strikker – store som små. Det er fantastisk, hvad resterne kan blive til. Vi har blandt andet lavet denne fine sweater ud af restegarn. Vores seneste restegarnsprojekt er denne skønne hue i patentstrik. Vi blev så vilde med resultatet, at vi besluttede os for, at restegarnshuen skulle gøres til en gratis strikkeopskrift her på siden. Som en lille julegave fra os til jer <3

Husk også at tjekke alle vores andre nemme strikkeopskrifter fra Silver Lining

Restegarnshue i patentstrik i alle regnbuens farver

Det er fantastisk at lave noget som bliver helt unikt, og man selv har valgt farverne til. Jeg har lavet huen af garnrester og en hvid tråd, som bruges hele vejen, som en slags undertrøj. Det hvide garn skaber sammenhæng i huen, så du faktisk kan blande alle de farver, du har lyst til.

En anden god ide, hvis du ikke ligger inde med nok farver til at lave din drømmehue, er at gå sammen med en anden strikkekyndig og købe garnnøgler sammen – så kan I dele garnet og lave hver jeres hue. Win-win.

Her er opskriften på restegarnshuen i patentstrik

Garn: Drops Brushed Alpaca Silk. (reklamelink) Der er brugt ca. 60 gram i alt. 1 nøgle 01 natur som bundfarve. Du kan selv vælge farverne.  Brug også rester fra mohairlignede garn.

Pinde: 10

Opskrift: Slå 30 masker op på pind 10 med 3 tråde Drops brushed Alpaca Silk, en af trådene skal være hvid og 2 tråde i en anden farve og strik patentstrik. Skift farve når du ønsker det. Striberne i mine huer er ca. 3 cm. Fortsæt til arbejdet måler 37 cm. Nu trækkes tråden gennem alle masker og arbejdet trækkes sammen.

Patentstrik: 1. p: strik 1 r, slå om og løft samtidig næste m løst af. 2. p: 1 r (som strikkes gennem både omslaget, og m der blev løftet af på forrige pind), slå om og løft næste m løst af. Gentag de 2 pinde.

Se evt. på Youtube hvor der er mange gode vejledninger til patentstrik.

Montering: Sy siderne sammen.

Du har nu en helt unik og bæredygtig restegarnshue. Jeg håber, du er vild med resultatet <3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.