Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/silverstories.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Guide til Nordjylland: De hippeste steder ved Vesterhavet - SILVER STORIES

Guide til Nordjylland: De hippeste steder ved Vesterhavet

Reklame: Denne guide til Vesterhavet ved Nordjylland er skrevet i samarbejde med
Visit Nordjylland. Jeg har selv bestemt, hvilke steder jeg har inkluderet i guiden.

Guide til Nordjylland og de skønneste steder ved Vesterhavet

Verden er stadig vendt på hovedet, især når det kommer til rejser. Der er heldigvis ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Nu er den perfekte timing til at opleve vores eget ganske land. Og det kan altså også noget!

Vestkysten ved Nordjylland har det hele. Dramatisk natur, skønne strande, yndige landsbyer og lækre restauranter. Jeg har oplevet byerne og områderne omkring Blokhus, Løkken, Lønstrup, Svinkløv og Klitmøller, og det er der kommet denne guide ud af. Udover at køre tur på stranden i bil (ja, det må man i Nordjylland!), så er der, i denne guide til Nordjylland, tips til lækre spisesteder, hyggelige caféer, gode genbrugsbutikker og ikke mindst fantastisk natur, du skal opleve ved Nordjyllands Vestkyst.

Se også mine andre guides til skønne steder i Danmark fra Bornholm til Hornbæk.

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

Hippe steder i Klitmøller – Cold Hawaii

Klitmøller har fået kælenavnet Cold Hawaii, for her er optimale betingelser til surfing, og det udnytter surfere fra hele verden. Man føler fuldstændig, at man er i et koldt Hawaii med surfere, der slentrer rundt i gaderne, vinden der hyler og de kæmpe bølger.

Haandpluk i Klitmøller

I det område af Klitmøller, hvor folk rent faktisk bor, ligger Haandpluk. En lillebitte, hyggelig café, der byder på lidt af hvert. Lækker kaffe fra Coffee Collective, craftbeer der er nøje udvalgt fra hele verden, naturvin, delikatesser du kan købe med hjem, samt tapas du kan nyde i de hyggelige rammer. Haandpluk byder også på morgenmad, når det er mest enkelt og lækrest. Hjemmebagt brød med god ost og marmelade, yogurt med granola og røræg.

Guest House Klitmøller

Lige i hjertet af Klitmøller med udsigt til klitter, en kort gåtur til stranden samt en central placering i den lille by, ligger Guest House. Et nyt hotel med 10 værelser, der byder på ro, hjemlig stemning og desuden lækker indretning. Jeg har en overnatning til gode på dette skønne hotel, og det står altså højt på listen. Jeg fik lov at kigge ind og besøgte desuden butikken, Slow Works, der ligger ved hotellet.

Som et resultat af kælenavnet Cold Hawaii, er Klitmøller blevet til en surferby

Slow Works i Klitmøller

Hos Slow Works kan du købe det lækreste tøj, der er syet i samarbejde med lokale producenter og så er tøjet desuden håndfarvet i Klitmøller. Så bliver det ikke mere bæredygtigt. Butikken har også en onlineshop, hvor du kan se det fine tøj. Butikkens lever efter ideologien, at vi skal slow down i denne accellerede verden, vi lever i, og dette kommer godt til udtryk i det rare miljø.

Kesses Hus i Klitmøller

Hos Kesses Hus – pandekagehuset – står den på pandekager i alle afskygninger. Om du er til det sure, søde eller salte, så er der en pandekage på menuen lige i din smag. Tilbehøret til pandekagerne er af højeste kvalitet og mange af madvarerne er lokale. Pandekagemenuen er enorm og byder på alt fra boghvedepandekager med røget kulmule fra Hanstholm eller dådyr-pølse fra Galgebakkens Hjortefarm. I den søde ende kan du få pandekager med øko-is fra Thy eller hjemmelavet økologisk rabarberkompot.

Genbrugsbutikker over hele Nordjylland

Er du vild med genbrug og antikviteter i alle afskygninger, er du kommet til det rette sted. Når du kører rundt i region Nordjylland, er landet spækket med genbrugsbutikker på vejen. Både de gængse Røde Kors og Kirkens Korshær men også små, lokale butikker, lader og stalde, der er forvandlet til genbrugsbutikker. Det handler om at holde øjnene åbne på landevejene og holde til siden, hvis du ser en genbrugsbutik. Guldet gemmer sig her, og det er sjovt at gå på jagt i genbrugsmekkaerne. Hos Annas Antik og Nostalgi fandt jeg et fiskefad til 20 kroner og en smuk sælskindsjakke til blot 350 kroner. Det var virkelig en vild genner – du kunne sågar købe gamle biler her.

Rubjerg Knude, fyrtårn og vild natur

Danmark er ikke just kendt for spektakulær natur. Vi har ikke Kilimanjaro, vanvittige vandfald eller drypstenshuler. Men Rubjerg Knude beviser, at Danmark alligevel har dramatisk natur at byde på. Landskabet Rubjerg Knude er et levn fra den seneste istid, der har gjort, at landskabet har hævet sig efter pres fra isen. I dag består landskabet af en kæmpe klit, så stor, at det næsten virker som om, at man går i en ørken. Midt i ørkenen står Rubjerg Knude, et fyr der er 150 år gammelt. I 2019 blev fyret rykket 70 meter væk fra havet, fordi der var fare for, at fyret ville styrte ned. Går du frem mod havet, får du en fantastisk udsigt med havblik, og der er altså langt ned til vandet, faktisk omkring 70 meter.

Dette billede er #nofilter – solnedgangene ved Vestkysten er helt specielle

Solnedgang i vest

I østen stiger solen op – og den går ned i vest. Derfor er det svært at se solnedgang i København-området, men sådan er det ikke i Nordjylland. Ved Vesterhavet er der spektakulær solnedgang hver aften. Det vilde er også, at udsigten og solnedgangen ikke er forstyrret af land, for det næste geografiske punkt, der findes i Vesterhavet, er England, og der er altså langt. Det er et must at se solnedgang, når du er ved Vesterhavet.

Hippe steder i Løkken

North Shore Surf i Løkken

Midt i klitterne ved Løkkens smukke strand ligger North Shore Surf, som er en strandbar, når det er bedst. Her er ægte surfer-vibes, og du kan slænge dig direkte i sandet eller i en af strandspottets liggestole eller hyggesofaer. Hos North Shore Surf kan du få god kaffe, kanelsnegle, is og gode øl. Stemningen er i top! Er du til det, kan du også lære at surfe gennem stedets kurser.

Havs i Løkken

North Surf Shore står også bag Løkkens fedeste restaurant, Havs. Her kan du nyde lækker brunch, hvor serveringen består af 10 retter samt kaffe eller the. Retterne er surdejstoast med avocado og laks, hjemmebagt muffin med bær, Havs pølse og andre lækkerier. Frokostmenuen byder på frisk fisk såsom fiskedeller og stjerneskud, tartar og overdådigt smørrebrød. Middagen byder på tre-retters menu, der skifter efter sæson.

Skønne Lønstrup

Keramikcafé Møllehuset i Lønstrup

Dette sted vinder førstepladsen over mine oplevelser ved Vestkysten, og derfor skal caféen selvfølgelig have en plads i denne guide til Nordjylland. Keramikcaféen er fuldstændig vidunderlig på mange måder. Caféen, der ligger i et magisk hus ved siden af en gammel mølle i smuk natur, er ejet af et dansk/tysk ægtepar, der driver stedet med brændende passion og engagement. Hun er keramiker og bager skønne kager, han brygger øl og kæler for gæsterne. Inde i den smukke café er der lagt op til hygge, der er et lille bibliotek, hvor du faktisk må vælge en bog at tage med dig hjem, fordi der simpelthen er for mange bøger. Du kan gå på jagt i de smukke keramikvarer, og desuden bliver kaffen og kagen serveret i smuk keramik også.

I montren står de lækreste kager. Jeg smagte pumpkin pie med vaniljeis og min mor fik cheesecake med blåbær. Det smagte skønt. Keramikcaféen byder også på brunch, der bliver serveret på en etagere og byder på lokale delikatesser. Et helt igennem skønt og unikt sted!

Restaurant Villa Vest i Lønstrup

Denne restaurant hører til badehotellet Villa Strand, der ligger midt i den smukke by, Lønstrup. Restauranten er nabo til havet, og faktisk er det blå vand det eneste du ser fra restaurantens vinduer. Udsigten er altså i særklasse, ligesom maden også er det. Til frokost serverer Villa Vest smørrebrød i verdensklasse. Middagen byder på retter, der er baseret på sæsonvarer og masser af frisk fisk, fanget på dagen. Det bliver ikke meget bedre, og Villa Vest er en kulinarisk oplevelse, du vil huske længe.

Svinkløv Badehotel

Det ikoniske badehotel, der snart runder 100 år og har overlevet en totalødelæggende brand i 2016, som hotellet netop er genopstået fra, er helt fantastisk. Bygningen, indretningen, udsigten, beliggenheden, maden, kagerne, det hele er fantastisk. Jeg har til gode at overnatte på hotellet – det skal ske en dag! Men for nuværende er der faktisk venteliste, fordi hotellet lukkede efter branden og skulle bygge hotellet op fra bunden. Det betyder, at de gæster, der skulle have besøgt hotellet, mens det blev genbygget, har førsteret, og det har givet venteliste til overnatninger på badehotellet. Det er altså om at være ude i god tid, hvis du vil have fat i en booking til overnatning.

Ikke desto mindre er du velkommen forbi til frokost, kaffe og kage eller middag. Menuen står på klassiske danske retter i høj kvalitet med lokale madvarer i sæson og et fokus på frisk fisk. Kagerne skifter hver dag og en gudsbenådet konditor står bag dem. De er en fryd for øjet såvel som ganen. Et besøg på Svinkløv er et must, om det er til hele pakken med overnatning eller blot kaffe og kage.

Overnatning ved Vesterhavet i Nordjylland

Selvom en overnatning på Svinkløv Badehotel står højt på min liste, så kan det være svært at få fingrene i en booking. Her får du en oversigt over andre hotelmuligheder i området (reklamelink)

Hanstholm Madbar

På toppen af Hanstholms hav med udsigt over havet og industrihavnen ligger Hanstholm Madbar. Det ser ikke ud af noget udefra, men når du træder ind mærker du hyggen og ideen; bygget på tro, håb og kærlighed, som de selv beskriver det. Hyggen og den gode stemning hersker, og her er plads til, at du slår dig ned, læner dig tilbage og nyder udsigten og stemningen. Menuen er kort men god. Fiskedeller, burger, vesterhavsburger med frisk torsk, fiskefilet og skønne desserter. Madbaren er åben til frokost og middag, og det er bare et fedt sted!

Outdoor oplevelser ved Vestkysten i Nordjylland

Sidste levende billede i denne guide til Nordjylland er muligheden for fede outdoor-oplevelser. Er du til fede, vilde, mindeværdige outdoor-oplevelser, skal du tjekke Outnature ud. De byder på et hav (no pun intended) af oplevelser – både til havs og land. Du kan sejle kajak, surfe og snorkle. Gå på krabbejagt. Du kan komme på Vestkystsafari. Og du kan gå på skattejagt i en bunker fra Anden Verdenskrig. Så mange sjove aktiviteter. Læs mere på Outnatures hjemmeside, hvor du også kan booke direkte.

Er du mere til de stille og rolige outdoors-aktiviteter, er der også råd for det. Smukke, rolige vandreture. Med Oh So Quiet kan du komme på vandreture- og ferie, hvor der er plads til ro og eftertanke – og til bare at gå. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve en dag. Det tror jeg nemlig, en stor del af os ville have godt af, især i et landskab så smukt som det, man finder ved Vestkysten.


Har du selv flere tilføjelser til denne guide til Vestkysten i Nordjylland?
Jeg håber i hvert fald, at guiden har inspireret dig til en tur nordpå.

Tak fordi du læser med!
Jeg glæder mig allerede til min næste tur til Vestkysten i Nordjylland 💚

2 comments

  1. Du har fanget nogle gode steder og billederne fanger stemningen heroppe så fint.
    Vores favorit restaurant i Løkken er nu RARTSTED, så den må du endelig besøge næste gang. Du får den sødeste behandling og det dejligste mad lavet af Thomas og hans mand, Stephen, står for at underholde gæsterne sammen med deres hund Dagny – det er virkelig et rart sted med lækker mad med asiatisk indflydelse og lokale råvarer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.