Jeg er startet i et forløb mod hårtab

Her er det tydeligt, at mit hår har gennemgået en kedelig udvikling med hårtab

Dette indlæg indeholder reklame

Kan I huske, at jeg delte billeder af mit hårtab for omkring et år siden? Jeg startede et sundhedsforløb og håbede, at et øget fokus på kost og sundhed også kunne være vejen frem til at redde mit hår, der var blevet noget så tyndt. Mit sundhedsforløb hjalp på alt muligt andet. Jeg tabte mig og fik det fedt i krop og sind. Men håret? Det voksede altså ikke tilbage.

Og jeg må altså bare sige, at selvom jeg ikke ser mig selv som et udpræget forfængeligt menneske, så fylder det en del, at jeg lider af hårtab og hårudtynding. Jeg må nok erkende, at mit hår på en måde er min akilleshæl, og den har lidt et stort hug. Jeg drømmer om tykt, lækkert, blødt, glansfyldt hår, hår der rent faktisk gider at vokse, før det knækker og spalter i spidserne. At hver dag ikke er en dårlig hårdag. Man har det ofte bedre, når man føler sig tilpas i sin egen krop, og desværre kommer en del af mit selvtillid også fra, om jeg føler, at jeg ser godt ud. Her modarbejder mit eget hår mig.

Vitaminer, avocado og alle de andre gode råd mod hårtab

Jeg har ikke tal på, hvor mange timer jeg må have brugt på at researche hårtab. Læse om hvorfor det sker, prøve at finde gode forklaringer og ikke mindst metoder til at undgå det – simpelthen afprøvet alle levende råd der findes mod hårtab derude. Jeg har spist avokado som løsning. Undladt at glatte og farve mit hår. Taget vitaminer for hårvækst. Der er ikke grænser for, hvad jeg har gjort for at promovere hårvækst og i det mindste undgå hårtab. Og lige lidt har det hjulpet. Jeg har været til hudlægen, der blot spurgte, om jeg havde gennemgået et traume, som kunne være forklaringen på, hvorfor mit hår var, som det var. Mit svar? Næææh, det er ligesom stået på over mange år. Jeg er stressettil tider, ja, men det er ikke fordi, at jeg i en periode har kunnet hive store totter ud af min hovedbund.

I årevis har jeg også gået til frisører, der på trods af at de burde være eksperter inden for hår, heller ikke havde gode forklaringer til mit hårtab. Der viser sig efterhånden et mønster, at der simpelthen er for lidt viden om emnet.

Hårklinikkens smukke lokaler

Min historie med hårtab

Endelig førte min uendelige research om hårtab mig til Hårklinikken. En danskejet klinik der er førende i verden inden for hårtab og hårudtynding med viden om emnet, der er baseret på årtiers forskning inden for området. Her kunne jeg langt om længe nå til en bedre forståelse for grunden til mit hårtab. Det handlede ikke om, at jeg ikke spiste nok avocado, eller at jeg glattede mit hår en gang om måneden.

Nej, det handler simpelthen om, at hver tredje kvinde på et tidspunkt i deres liv kommer til at lide af hårtab. Præcis ligesom mænd gør det. Det er ofte bare mindre synligt hos kvinder, fordi hårtabet sker mere jævnt fordelt i håret, og derfor er der måske også et mindre fokus på problemet for kvinder.

Det lærte jeg til min første konsultation hos Hårklinikken, hvor stifter og ledende forsker, Lars Skjøth, tog imod mig. Han fortalte mig, at mit hårtab højst sandsynligt langsomt begyndt allerede, da jeg fik menstruation på grund af hormonforandringer. Derfor lagde jeg ikke mærke til hårtabet, da det begyndte at ske, simpelthen fordi det er gået så langsomt over mere end et årti. Desuden er mit hårtab egentlig en hårudtynding. Mine hår er blevet langt svagere og tyndere, fordi hårsækken gradvist skrumper. Derfor fylder hårene mindre, og håret ser tyndt ud. Hårene knækker, fordi de er svage, og derfor vil håret ikke vokse mere end en bestemt længde. Det ser også tørt og slidt ud, fordi de tynde hår ikke kan optage så meget næring.

Hvorfor får man hårtab?

I forhold til at omkring hver tredje kvinde vil lide af hårtab eller hårudtynding, kan der flere årsager bag problemet. Det kan være arvelighed, udsving i hormonbalancen, fejlernæring og miljøet omkring dig (hvis du fx er stresset eller oplever et traume). På Hårklinikkens blog kan du dykke ned i endnu flere artikler med nyttig viden om hårtab og hårudtynding.

Mit forløb med Hårklinikken

Min første oplevelse i Hårklinikkens smukke lokaler i Amaliegade var skøn. Det bedste af det hele var, at Lars og hans team bekræftede, at de godt kan hjælpe mig. Derfor skal jeg de næste fire måneder være tilknyttet et forløb hos Hårklinikken. Jeg skal til konsultationer og derhjemme skal jeg bruge deres produkter, der er udviklet til at opnå hårets fulde potentiale.

Meget af Lars Skjøths forskning bekræfter, at en sund hovedbund går forud for sundt hår. Han tog et kyndigt kig på min hovedbund, der ikke havde det så godt. Den havde urenheder, tørhed og skæl. Jeg fik Hårklinikkens shampoo, Balancing Shampoo, med hjem. Allerede efter seks ganges brug var min hovedbund i tip-top stand og gav en langt bedre forudsætning for sundt hår. Derudover bruger jeg Ekstrakten, som bliver håndblandet inde på klinikken, så den er speciallavet til min hovedbund og behov. Den skal jeg putte i hovedbunden hver aften. Alle Hårklinikkens produkter modarbejder hårtab, promoverer sundt hår og hovedbund og er lavet uden skadelige ingredienser.

Jeg kan ikke vente med at komme rigtigt i gang med mit forløb. Forhåbentligt se en forskel på mit hår. Det kan godt være, at jeg ikke får drømmehåret (en kæmpe hestemanke – træerne vokser jo ikke ind i himlen), men Hårklinikken har mere end 100.000 kunder verden over, og deres før/efter-billeder af andre klienter viser, at der kan ske kæmpe, positive ændringer i hårvæksten. Jeg glæder mig til at tage jer med på rejsen – følg med på min Instagram hvor jeg vil dele, når jeg er til konsultation. Fordi cirka hver tredje kvinde desværre kommer til at lide af hårtab eller hårudtynding på et tidspunkt i deres liv. Så jeg håber også, at jeg kan agere “prøvekanin” for nogle derude, der også oplever hårproblemer. ❤️ 

2 comments

  1. Jeg kan ikke lade være med at tænke på at du har tabt håret på samme tid som du er blevet vegetar. Det er ikke mærkeligt overhovedet hvis man ændrer sig kosthold radikalt at kroppen reagerer. Jeg siger ikke at du skal spise masser kød igen, men du mangler nok nogle byggestene til håret for at det skal blive tykt igen..

    1. Rigtig god pointe, men det er desværre ikke grunden 🙁 Hårtabet har stået på i mange flere år, og jeg spiser nok mere protein i dag, end jeg nogensinde har gjort før.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.