Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/silverstories.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Update: En uge i Berlin - SILVER STORIES

Update: En uge i Berlin

Halli Hallo fra Berlin, hvor jeg har været i knap halvanden uge. Det er selvsagt skønt at være tilbage – også selvom vejret ikke er så godt, som det plejer at være i august i Berlin. Det er så danskeragtigt det der med altid at være utilfreds med vejret. Enten er det for varmt eller for koldt, for mørkt eller for lyst. Jeg prøver ihærdigt ikke at lade mig det gå på, og ærlig talt så foretrækker jeg 22 grader og overskyet over 29 grader og fuld sol. Den kommende wekeend har jeg dog udsigt til 30 grader, så kommer sensommeren lidt igen. Så bliver det nok noget med at finde en badesø at flade ud ved. Dem er der heldigvis mange af i Berlin.

Nå, det var et lille sidespring om vejret. Selvom jeg kun har  været i Berlin i halvanden uge, er der sket en del. Jeg har hængt med min gode veninde, der også var i byen. Trænet. Arbejdet. Oplevet. Haft besøg af en anden veninde og hendes kæreste på forlænget weekend. Besøgt en ny, fantastisk restaurant. Cyklet byen tynd. Her er en lille update med lidt tips til byen inkluderet. Husk også at få fingrene i min guidebog til Berlin, hvis du vil kende til det bedste, byen har at byde på.

Besøg på Frederik Bille Brahes (manden bag Apollo og Atelier September) nye bageri og café i Mitte, Sofi. Dansk bagværk i Berlin er bare godt – jeg kan jo ikke undvære en bolle med ost i en hel måned. Bageriet ligger i en skøn baggård og er et besøg værd.

Utallige cykelture fra Friedrichshain til Mitte langs min yndlingsgade, Karl-Marx-Allee, en prangende, overvældende boulevard, der strækker sig 2,5 kilometer fra Mitte til Friedrichshain, og er et sted der har set så meget historie. Under DDR-tiden blev boulevarden bygget og brugt til at fejre DDRs årlige jubilæum, der blev fejret med store marcher ned af boulevarden, der dengang hed Stalinallee. Boulevarden byder på den ikoniske nyklassicistiske arkitektoniske stil, Stalin Empire. Boulevarden er 90 meter bred, for der skulle være plads til, at der kunne køre tanks igennem, når den årlige jubilæumsfejring fandt sted. 

Min gade hvor der altid er gang i den ❤️

Endnu en lang tur til Tempelhofer Feld, den tidligere lufthavn midt i byen. Hvilket andet sted i verden end Berlin finder man en nedlagt lufthavn, der i dag bliver brugt som en park, hvor alle er velkomne? Tempelhof lufthavn ligger i Tempelhof tæt på Neukölln, og siden 2008 hvor lufthavnen for alvor lukkede, har den kæmpemæssige plads fungeret som et alt-muligt-sted, hvor folk løber- og cykeltræner op og ned af landingsbanen, andre holder picnic, nogle flyver med drage, og besøgende der er her for første gang kigger nysgerrigt rundt for at få alle indtryk med.

I år 2015 var der endda borgervalg i Berlin, om man skulle udnytte den store plads til at bygge lejligheder, eller om man skulle bevare lufthavnen, som den var. Beslutningen var nem. Tempelhof bleibt! Der afholdes også store events i den enorme lufthavnsbygning, bl.a. festivaler.

Insel der Jugend (Ungdomsøen), et fantastisk og meget unikt sted midt i Berlin. Et oplagt vandingshul, nemlig en lille ø i Treptow, der er forbundet til Berlin med en fin gangbro. Du kan gå hele øen rundt, slå dig ned med picnic eller du kan stikke tæerne i sandet på en af øens biergarten og restauranter.

Du kan også leje SUP-boards, kanoer eller små vandcykler og sejle rundt i Spree med udkig til Fjernsynstårnet, smukke Oberbaumbrücke og et hav af skøre tømmerflåder og husbåde, der mere er skur-både. Var du ikke i feriestemning, så bliver du det her! Jeg slog mig ned i et par timer med en Radler, godt selskab og nød stemningen. 

Når jeg er i Berlin, gør jeg altid mit for at opleve nye steder i byen – museer, restauranter og andre ting, jeg ikke har oplevet. Restauranten Otto var en ny oplevelse for mig. Restauranten åbnede for nogle måneder siden, og den skuffede ikke. Menuen bød på de vildeste og meget smukke retter. Ovenstående var en fermenteret rösti med lakserillette og spiselige blomster. Vi fik også grillede babymajs med hærdet æggeblomme, surdejsbrød og naturvin. Priserne var meget overkommelige og tippet om at spise middag på Otto er hermed videregivet!

Har man fulgt med i noget tid, ved man, at mine lørdage SKAL starte med en tur på Boxhagener Platz, hvor der er marked. Jeg slentrer rundt, drikker kaffe, køber kvark fra kvarkbaren (en tysk form for fuldfed, tyk græsk yogurt/skyr) med forskellige smage og glor på pæne blomster og lækre, biodynamiske grøntsager. Så kan det kun blive en god lørdag.

I lørdags spiste vi middag på Borchardt, en berlinsk klassisker og et must, hvis man er til schnitzel. Berlin er så god til vegetarisk og vegansk mad, så der var også masser gode muligheder på menuen til mig. Jeg fik burrata, pomfritter med trøffelmayo (JA TAK) og vandmelonssalat. Og så havde jeg klædt mig fint på for første gang i…. meget længe. Det føltes godt, men jeg var hurtigt tilbage i yogatøjet igen, haha!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.